Felnőttoktatás Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ennek elbirálása ist többféle lehet! Pl. nem mindegy, hogy egy háztartásban éltek, e vagy sem! Ha igen, kérdés, hogy mennyi az 1 före jutó jövedelem. Ha kevés, akkor jogosult lehetsz Hatz 4-es támogatásra (esetleg lakbértámogatásra) de ebben én személy szerint nem bizom, mert ehez legalább egy 1 éves járulékos munkaidö kell, amit fel kell mutatnod.dianalayla írta: Köszi hogy valaszoltal, de mi van abban az esetben, ha egyedül vagyok kint es a szülök nem tudnak otthonrol tamogatni? Ferjem sincs, jelenleg van egy munkanelküli baratom es akkor most neki kellene eltartania a segelyebol a következö harom even ät? Felteve ha együtt leszunk meg addig... Ha nem akkor...?
S mi van akkor? Ezt lehet, hogy egyszerüen megmondják neked: haza kell menned. Bocs' de ebböl a szempontból a társadalomnak abszolult mindegy, hogy Ti együtt vagytok vagy sem! Ez magáügy, s ne feledd, hogy csak ha házasok vagytok van valamilyen jogi háttér. A "csak" együttélés Németországban nem számit, igy nincs sok lehetöséged! Érdekes, viszont, hogy ha egy háztartásban éltek együtt akkor a támogatasoknál viszont beszámitják. Érdeklödj hogy jogosult vagy e BAföG -re. (Ez egy kedvezményes kamatozású hiteltámogatás továbbtanulóknak.) Cimgyüjtemény <<< ahol érdeklödhetsz. (Ennek ellenére meglepne ha ilyet adnának!)
Németországban nagyon sok egyetemista azért tanul sokkal tovább (5-6 évig is), mert sokan a munka mellett tanulnak s jarnak egyetemre! Söt sokat kapnak ilyen BAföG-öt is, amit késöbb ha dolgozik, vissza kell fizetni.
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
Találtam neked két támogatási formát,ami szóba jöhet:
www.arbeitsagentur.de/nn_26036/zentraler...ngsbeihilfe-BAB.html
www.bafoeg.bmbf.de/de/369.php
Az utóbbi a jól ismert Bafög, amiről sokan gondolják, hogy csak felsőoktatásban részt vevők vehetik ignybe, de Berufsschule-ba járók is pl.
Mindenképpen érdemes érdeklőnöd, mert van esélyed az Ausbildungsvergütung mellett további támogatásokra is. Sok sikert az igényléshez!
- dianalayla
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez a követségi támogatás kedvező hitellel nem fog menni! Nem csak a németeknek nincs közük a megélhetésedhez, hanem senkinek nincs köze hozzá. Ez itt egy felnőtt társadalom, ahol mindenki maga felel a saját életéért! Ha Te szeretnél továbbtanulni akkor azt magadnak kell megoldani! Vagy a munka mellett tanulni (Fernstudium) vagy valakinek vállalnia kell, hogy eltart. A tanulói kereset is már egy juttatás.dianalayla írta: ....vagy menjek a magyar konzulatushoz hogy adjanak nekem valami tanuloi kreditet miközük van a nemeteknek az en megelhetesi problemamhoz hasonlo kedves valaszok ...
Nem is kételkedik a jóindulatodban senki! Alapból abból indulunk ki, hogy nem csak a támogatás kell(ene), de ilyen helyzetben nem sok az esélyed! Egyszerűen úgy ahogy azt elképzelted a felnőttképzést, az nem működik! Képzeld el, mivel itt a képzés jó, most megindulna 29 országból a fiatalság ide No.-ba, s mindenki kérne támogatást, mert tanuni szeretne. Az ország csődöt jelenthetne. Tudom ez nem segitség neked, de próbáld meg a másik oldalról nézni, hogy ennek milyen irgalmatlan költségvonzata lenne! Már az is egy kompromisszum, hogy gyakorlatilag bárki jöhet ide tanulni, ha ellátja saját magát, mert az iskolák nagytöbbsége ingyenes!....amit megertenek ha azt kerdeztem volna hogyan kapjak segelyt mer' nincs kedvem dolgozni mint sokan masok, es nemcsak külföldiek csinaljak ezt ugye , de nekem nem piszkos a munka megyek takaritok mosogatok bejelentve adozva es eddig sem kertem semmifele segitseget, es most sem kerdezösködnek hogy lehetne megis, ha nem lennek raszorulva a tanuloidöszak alatt
DCT
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
A Magyar nagykövetség szerintem érdemben nem fog tudni segíteni, mert a német Ausbildung-ból következik, hogy aki végigcsinálja a 3 évet, azzal a céllal teszi, hogy utána német munkaerőpiacon kívál elhelyezkedni. Az a Magyar állam, aki az otthoni, államilag finanszírozott hallgatókkal is szerződést köt, nem fog egy olyan külföldi képzést finanszírozni, aminél nem lát esélyt arra, hogy otthon kamatoztatod tovább a szerzett tudásodat. Ez csak a szubjektív véleményem, természetesen próbáld meg. Ne add fel, valami biztosan fog sikerülni. Ha nem a Bafög, akkor a BAB, ha nem az, akkor más... Tudom, hogy Vollzeit mellett ez nehéz, de ha vállalnál egy Nebenjob-ot, talán az is valamennyire kisegít...Én az elején a munkám mellett (heti 50 óra, főleg a könyvelési időszakok zárásakor) vállaltam takarítást is. Piszkosul nehéz, tudom, de minden kezdet az...
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Költözz Németországba €900 támogatással!