Érettségi Németországban
- dianalayla
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
De aamugy meg telljes mertekben igazad van egyetem nelkul az erettsegi onmagaban semmit nem er, orvos ugyved nemlesz belolem mar ugyse : ugyh jobban megeerne valami jol fizeto szakmat tanulni, ezzel kapcsolatbAn kerdes: kint tanultal te is? Es ha igen hogy egyszeruen ils.de aztan onnan ? Vagy hol vannak az ausbildung os hirdetesek ujsagban vagy neten? Meg gondolom ott. Mar. Abbol indulnak ki h tudsz mindent nemeetul, altalanos szinten jol megy perszede ezek a szakszavak ha hiainyoznak eleinte znagy gond? Bocsi hogy eenyit kerdezek megg ilyen alapveto dollgokat de nemigazan vaggyok jartas a temaban. (Még...) telefonrol irok am gyorsan ezert van tele hibakkal sry
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Itt csak 1,5 szakmát tanultam itt kint! A müszakirajzolóit mint felnött oktatást (VHS) 2 év alatt végeztem el (de tudtam jól rajzolni az anyag nem volt új) és ez a fél szakma (mert csak egy hosszabb tanfolyam volt) a müszaki illusztrátor cucc. Nem elismert szakma, csak olyan fejtágító, de adtak oklevelet ami még nemesebb célokra sem jó, a papir olyan kemény.....! Crupié Budapesten lettem a Hiltonban, a Várban. (De ez már nagyon régi történet.) S még régebben lettem lakatos és hegesztő.dianalayla írta: Hat igazabol annyira nem eroltetem, csak eddig olyan helyeken keresgeltem inkabb magyar anyyanyelvemnek hasznat tudnaam venni pl ezek sz intenetes megrendelo oldalak, vagy telefonkozpontos aztan ott kertek, ezert is gondoltam h megerdeklodom milyen lehetosegek vannaak.De aamugy meg telljes mertekben igazad van egyetem nelkul az erettsegi onmagaban semmit nem er, orvos ugyved nemlesz belolem mar ugyse : ugyh jobban megeerne valami jol fizeto szakmat tanulni, ezzel kapcsolatbAn kerdes: kint tanultal te is? Es ha igen hogy egyszeruen ils.de aztan onnan ? Vagy hol vannak az ausbildung os hirdetesek ujsagban vagy neten? Meg gondolom ott. Mar. Abbol indulnak ki h tudsz mindent nemeetul, altalanos szinten jol megy perszede ezek a szakszavak ha hiainyoznak eleinte znagy gond? Bocsi hogy eenyit kerdezek megg ilyen alapveto dollgokat de nemigazan vaggyok jartas a temaban. (Még...) telefonrol irok am gyorsan ezert van tele hibakkal sry
>> Szinte minden városban van VHS az az "Volkshochschule". (A linken a lakhelyed szerintit megtalálod.) Annak ellenére, hogy "Hochschule" az az "főiskola" a neve, de nem az! Ez a rendszer a felnőtt képzésre s továbbképzésre van.
Lehet itt direktben, esti képzésben munka mellett és levelezőn is tanulni. Attól függ, hogy mi akarsz és mit találsz amit kinálnak! Német tudás azonban kell!
Eine Volkshochschule (vhs) ist eine gemeinnützige Einrichtung zur Erwachsenen- und Weiterbildung. Volkshochschulen sind jedoch entgegen ihrer Bezeichnung keine Hochschulen, sondern in Deutschland dem quartären Bildungsbereich der Weiterbildung zugeordnet.
DCT
- ancsa10
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 11
- dianalayla
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Megegyszer nagyon koszonom;)