Érettségi Németországban
- dianalayla
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
miért nem érettségizel le Magyarországon? Csak fel kell rá készülni, ha otthon lennél,akkor is ezt tennéd, tanulnál rá. Mondjuk érdeklődhetnél a régi Gimidben.
- dianalayla
- Nem elérhető
- Junior Member
azonkivul van egy kutyam is, mielott azt tanacsolna valaki hogy legyek onzo es valjak meg tole, nem adnam semmi penzert, erettsegi bizonyitvanyert sem. Ezert gondoltam h valami elektronikus tavoktatas lenne a megfelelobb, felteve ha lenne ra lehetoseg...
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
Aztán felkészülni meg valóban kell az internet,de lehet,hogy tanárt is találsz,aki neten felkészít. De tele a net anyagokkal....
Aki ilyen talpraesett,mint te,nem hiszem,hogy egy érettségi kifog rajta.
- dianalayla
- Nem elérhető
- Junior Member
Anyummal azota rendbe jott a kapcs. Aztan ot kertem meg h legyen mar olyan szives es kutassa fel a bizonyitvanyomat aztan o irt a volt osztalyfonokomnek meg kerdezte h tudna e tovabb segiteni hogyan lenne megoldhato hogy ezek kozott a korulmenyek kozt bepotoljam az erettsegit aztan annyi valaszt kapott hogy tavozasomkor a bizonyitvanyt megkaptam tovabbi valasszalnem tud szolgalni. Hat igen mondjuk tobbet nem is varhat az ember erted, meg ha ugymond "rossz diak" lettem volna megertenem, de nem , hiaba volt 5,5 even keresztul jo kapcsolatom az osztalyfonokkel, mar nem tartozok a felelossege ala aztan nem erdekli a dolog. :/
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Itt a BRD-ben nem feltétlenül szükséges az érettségi a továbbtanuláshoz! Szakmákat kaphatsz e nélkül is! Az érettségi semmit nem ér, csak Mo.-on fujják fel ennyire!! Nekem 3,5 szakmám van s egy negyedikben dolgozom mert azt fizetik meg! Érettségim nincs, s nem is lesz, az alapisoklám 10 osztály volt. (8 ált. + 2 gimi) Erre jöttek: lakatos/hegesztő, krupié, müszaki rajzoló (gépészet), s most illisztrátor vagyok (grafikusnak csúfolják) Ezek mellett egy csomó más munkakört is betöltöttem már mert untam magam! 57 vagyok, tudom miről beszélek. Te miért erölteted? Érettségi nélkül is bármelyik szakmai továbbképzésen vagy iskolában tanulhatsz.dianalayla írta: Valamit felreerthettem akkor, persze az megoldato lenne hogy itt felkeszulnek aztan vizsgaidore par hetre vagy honapra hazatudnek menni, de mittudomen levelezo vagy esti tagozat ami egy ketevig tart es mindig be kene jarni az oktatasra az nem lenne tul jo.
Anyummal azota rendbe jott a kapcs. Aztan ot kertem meg h legyen mar olyan szives es kutassa fel a bizonyitvanyomat aztan o irt a volt osztalyfonokomnek meg kerdezte h tudna e tovabb segiteni hogyan lenne megoldhato hogy ezek kozott a korulmenyek kozt bepotoljam az erettsegit aztan annyi valaszt kapott hogy tavozasomkor a bizonyitvanyt megkaptam tovabbi valasszalnem tud szolgalni. Hat igen mondjuk tobbet nem is varhat az ember erted, meg ha ugymond "rossz diak" lettem volna megertenem, de nem , hiaba volt 5,5 even keresztul jo kapcsolatom az osztalyfonokkel, mar nem tartozok a felelossege ala aztan nem erdekli a dolog. :/
DCT