Érettségi honosítás

Több
10 éve 7 hónapja - 10 éve 7 hónapja #33203 Írta: bakmacska
Érettségi honosítás téma létrehozva bakmacska által

Sziasztok!

Na erre kössetek csomót!

Visszaérkezett az elbírálás iránti kérelem Bonn-ból , mert itt a megyeszékhelyen személyes megkeresésem után sem reagálnak a bizonyítvány elismerésére.

Magyar Konzulátus többszöri megkeresésre sem válaszol semmilyen kérésre.
Hamburgban csak németül tudnak...

Üdv,
Bakmacska
Mellékletek:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 7 hónapja #33204 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Érettségi honosítás

bakmacska írta: Visszaérkezett az elbírálás iránti kérelem Bonn-ból , mert itt a megyeszékhelyen személyes megkeresésem után sem reagálnak a bizonyítvány elismerésére.

Akkor most mi a gond? Most van egy címed Kielben ahol intézik!

Magyar Konzulátus többszöri megkeresésre sem válaszol semmilyen kérésre.
Hamburgban csak németül tudnak...

Napi több ezer levélre kellene reagálniuk! Én telefonálni szoktam.
S Hamburgban milyen nyelven kellene beszélniük szerinted?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja - 10 éve 7 hónapja #33215 Írta: bakmacska
bakmacska válaszolt a következő témában: Érettségi honosítás

Na fussunk neki még egyszer.
Kedves hozzászólók,
1. Kiel-ben élünk. Innen, tehát Kielből nem válaszolnak az elbírálási kérelemre. Szóban megjegyezték, amikor A HITELES NÉMET NYELVŰ FORDÍTÁST adtuk el,hogy maximum 10. osztálynak felel meg. - Gimnáziumi érettségi , emelt szintű testneveléssel, hiteles nyelvvizsgákkal - most lesz meg a C1 itt Németországban.

2.Hamburg - csak német nyelvű embert találtunk ( ez nem volt probléma, csak megjegyzem, netán magyar konzulátuson kötelező csak németeket alkalmazni? vagy a portás volt ott?) . Ungarn Ungarn über alles.

3. Berlinből sem válaszolnak.

4.Az itteni, tehát Kiel-i egyetem elutasította lányomat a Lektorat-ról is . ( Sportszakra szeretett volna Németországban, itt Kielben járni, mivel többszörös kempo-karate világbajnok, 3danos karatemester. ).

Az egyetem részéről teljes diszkriminációt tapasztalunk. A különböző jogsértéseket igazolni tudjuk. Pl.: ceruzával kitöltött nyelvvizsga majd azonnali felvételük egyetemre.

VISSZAIGAZOLÁSOKAT KÉRTÜNK PL. AUSZTRIA - hátha ott másképpen értelmezik az EU-s jogokat és láss csodát: MÁSKÉPP ÉRTELMEZIK!!!
A magyar középiskolai érettségi elfogadott az EU azon részén, tehát Ausztriában is. Csak itt , mint írtam valami oknál fogva , mi sejtjük mi az, nem kívánatos a magyar bizonyítvány.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #33217 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Érettségi honosítás

Én még a régi rendszer szerint érettségiztem (2003-ban) és akkor jelentkeztem az LMU-ra Münchenben, ahova az érettségim hiteles fordításával (OFFI) simán felvettek.
Belinkelek neked egy honlapot, ahol hivatalos információkat találsz a magyar érettségi elfogadásával kapcsolatban:

anabin.kmk.org/no_cache/filter/schulabsc...g.html#land_gewaehlt
A nyelvtudás igazolásához az ún. DSH szükséges, 2-es szinten.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 7 hónapja - 10 éve 7 hónapja #33219 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Érettségi honosítás

bakmacska írta: A magyar középiskolai érettségi elfogadott az EU azon részén, tehát Ausztriában is. Csak itt , mint írtam valami oknál fogva , mi sejtjük mi az, nem kívánatos a magyar bizonyítvány.

Ez azért így nem korrekt! A dolog az, hogy nagyon eltérő a két oktatási rendszer. Csak egy dolgot hozok fel: ott a történelem vagy az irodalom. Mit gondolsz mit tanult a magyar gyerek az érettségiig és mit a német? Az egyetlen terület ami megfelelhet az a tudományos (nem humán) szakok: matek, kémia, fizika mert ugyebár Newtonról az Mo.-on is ugyan azt fogják tanulni. A sportszaknál meg nem számít az egyéni eredmény és ha az érettségi nem kompatibilis akkor az egyetemre sem fogják felvenni! Egyébként valószínű hogy az EU jogot teljesen félreérted! Ez messze nem birálja felül az országok döntésrendszerét! Nézd csak meg az egészségügyben, hogy a magyar "diplomás" nővérek papirai nem elegendőek Németországban, mert pl.az itteni követelmény több (hosszab idejű) gyakorlatot ír elő! Ha ez nincs meg, akkor a diplomával legfelejebb legyet lehet agyoncsapni, mert másra nem lesz jó!

Ui: egy ideig a magyar jogositványok sem voltak jók, -nekünk még becserélték-. Aztán EU lettünk, s most jók, annak ellenére, hogy sem a vizsgarendszer nem változott, sem az emberek nem tudnak jobban vezetni! MINDEN SZUBJEKTIV!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #33222 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Érettségi honosítás

DECO: A magyar érettségit, és én most a "régi" tipusú érettségiről beszélek, kötelesek elfogadni...Ezt onnan is tudom, hogy annó a felvételikor alaposan utánajártam és valóban el is fogadták, annyi, hogy hiteles fordítást kértek. Ez tény, nem guglizott infó és társai...bár az ANABIN adatbázisában talált infó is alátámasztja...
Annyiban egyet kell sajnos értenem bakmacskával, hogy az ő példájukat nézve valóban megnehezítik a körülményeiket, mert sokszor múlik az ügyintéző jóindulatán, mit enged át és mit nem...Tudom, most lehet ellenérvként felhozni a jogszabályokat, persze be kell tartaniuk nekik is!
Mivel az új érettségi rendszer számomra úgymond ismeretlen, kicsit gugliztam és találtam is pár infót:
www.anerkennung-in-deutschland.de/html/de/507.php
Ami érdekes, hogy a belső szervek is kritizálják az elismertetés körüli bürokráciát (ez csak érdekesség):
www.spiegel.de/unispiegel/jobundberuf/sa...gesetz-a-893870.html
És (Tudom, és-sel nem kezdünk mondatot:)) most jöjjön a lényeg:
először a szubjektív rész:
"Für die Anerkennung ausländischer Hochschulzugangsberechtigungen und die Anrechnung von im Ausland erbrachten Studien- und Prüfungsleistungen sind die deutschen Hochschulen zuständig. Diese Verfahren sind vom Anerkennungsgesetz nicht erfasst." --> ez az, amit a felsüoktatási intézmény maga dönt el...
Ami viszont lényeges:
"Grundsätzlich ist der Zugang zum Studium an deutschen Hochschulen mit ausländischen Sekundarschulabschlüssen möglich. Voraussetzung ist, dass das Zeugnis – gemäß den rechtlichen Bestimmungen des Staates, in dem es erworben wurde – eine Hochschulzugangsqualifikation darstellt. Für Studienbewerberinnen und -bewerber aus den Mitgliedstaaten der Europäischen Union und des Europäischen Wirtschaftsraums (EU-/ EWR-Staaten), die im Heimatland zum Studium zugelassen wurden, ist eine Zulassung zu einem deutschen Studium in der Regel direkt möglich." Persze ott szerepel a mondatban az "in der Regel", ami aztán jelzi, hogy van egy kis Spielraum e tekintetben.
Mindehhez még hozzájön, hogy minden Bundesland-nak kicsit más a Schulpolitik-ja...
(Pause)
Közben rámentem a Kiel-i Ministerium für Bildung und Wissenschaft honlapjára és ezt találtam:
www.schleswig-holstein.de/Bildung/DE/Ser...=publicationFile.pdf
Egyébként bogaráztam kicsit a honlapjukon: www.schleswig-holstein.de/Bildung/DE/Ser...bschluesse_node.html
és ők is az ANABIN-ra hivatkoznak, amit már korábban linkeltem is.
Bakmacska ne haragudj, hogy ennyit linkelek, de ezáltal látod te is, hogy az információk hitelesek és nem csak úgy valahonnan, valakitől hallottak. Szerintem hívd fel őket, vázold fel a helyzetet és kapsz Beratung-ot....Sok sikert!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!