Adócsökkentő tételek

Több
7 éve 1 hónapja #29010 Írta: diablonia
Adócsökkentő tételek téma létrehozva diablonia által

Sziasztok!

Azt szeretném tőletek kérdezni hogy tudnátok-e praktikus tanácsot adni, hogy miket lehet leirni az adóbevallásnál illetve visszaigényelni? A benzint azt tudom, de ugy hallottam kismillió dolog van még, csak azt nem hogy mik is ezek és milyen címszóval lehet feltüntetni. Bár tavalyról nem sok számlánk van amit felhasználhatnánk, de akkor idén gyüjteném őket.
Előre is köszi ha bárki segít valamit.

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

Több
7 éve 1 hónapja #29013 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Adócsökkentő tételek

Azt szeretném tőletek kérdezni hogy tudnátok-e praktikus tanácsot adni

Hogyne! :clap:
Föleg, ha tudja is az ember hogy milyen vonalon dolgozol, mert az sem
mindegy.

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

Több
7 éve 1 hónapja #29017 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adócsökkentő tételek

diablonia írta: Azt szeretném tőletek kérdezni hogy tudnátok-e praktikus tanácsot adni, hogy miket lehet leirni az adóbevallásnál illetve visszaigényelni? A benzint azt tudom, de ugy hallottam kismillió dolog van még, csak azt nem hogy mik is ezek és milyen címszóval lehet feltüntetni. Bár tavalyról nem sok számlánk van amit felhasználhatnánk, de akkor idén gyüjteném őket. Előre is köszi ha bárki segít valamit.

A nejem most csinálta meg a 2012-es adót. Már leadtam! A helyzet a következö. A BRUTTO fizetésed 2%-át irhatod le mint "Pauschal" adócsökkentö opciót! Ez minden adókészitö programmban autómatice levonódik, tehát eddig az összegig "minden benne van". Ha a kiadásaid ezt az összeget meghaladják, akkor számlával lehet a 2% feletti részt -részben- leirni! Ez csak alkalmazotti státusznál van igy! Én most csinálttam a fogam ami (Mo.-on) 7200 euronba került. (Lényegesen olcsóbb volt, mint itt) A magyarországi számlát beadtuk -németül került a fogorvosnál számlázásra- amit a TKK is elfogadott. (A TKK 1300 eronnal dotálta az egészet.) Az adóhatóság azoban nem valószinü, hogy az egészet elfogadja, de próbálkozunk!

Tehát az éves brottód 2% feletti résszel lehet próbálkozni alkalmazottnál!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

Több
7 éve 1 hónapja #29020 Írta: mercy
mercy válaszolt a következő témában: Adócsökkentő tételek

Alkalmazotti jogviszony esetén el lehet számolni bizonyos költségeket? Pl. szolgáltatások, vásárlások, tankolási számlák stb.

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

Több
7 éve 1 hónapja #29021 Írta: diablonia
diablonia válaszolt a következő témában: Adócsökkentő tételek

A párom bevallásáról lenne szó (nem vagyunk házasok) és ő alkalmazott. Pontosan miket lehet akkor elszámolni és milyen formában? A számlákat eredetiben csatolni kell vagy csak a másolata szükséges?
A munkába járáshoz való hozzájárulásról tudnunk csak, de hallottunk már kósza híreket hogy lehetne még vmi tandíjat, haza látogatásoknak vmi ktg-ét meg még volt egy pár de részleteket senki se tudott igy nem is vettük ezeket komolyan.
Pl a cégétől leasing-eltünk egy autót, bár annak ellenére hogy havi dijat fizettünk meg miegyéb még nekünk kell adózni utána 1%-ot vagy mi, mert céges autóként van nyilvántartva náluk. Oké hallottuk hogy jogilag ilyet nem tehetnek, de mi kicsik vagyunk ahhoz hogy ezt megvétózzuk, ügyvédre meg nincs keretünk. Meg Voll-casco mellett kiszámláztak nekünk 900 eurot "károk" cimen (kőfelverődés), talán ezzel is lehetne majd vmit kezdeni jövőre?

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!

Több
7 éve 1 hónapja #29025 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adócsökkentő tételek

diablonia írta: A párom bevallásáról lenne szó (nem vagyunk házasok) és ő alkalmazott. Pontosan miket lehet akkor elszámolni és milyen formában? A számlákat eredetiben csatolni kell vagy csak a másolata szükséges?
Nagyon kicsi az esélyetek hogy valamit visszakpjatok mivel nem vagytok házasok.A férjed így az 1-es adócsoportban van s ez húzós!

A munkába járáshoz való hozzájárulásról tudnunk csak, de hallottunk már kósza híreket hogy lehetne még vmi tandíjat, haza látogatásoknak vmi ktg-ét meg még volt egy pár de részleteket senki se tudott igy nem is vettük ezeket komolyan.
Én sem venném komolyan! A leírási lehetőség minimális és legtöbbször fedezi a "Pauschal" levonás! (Werbekosten)

Pl a cégétől leasing-eltünk egy autót, bár annak ellenére hogy havi dijat fizettünk meg miegyéb még nekünk kell adózni utána 1%-ot vagy mi, mert céges autóként van nyilvántartva náluk. Oké hallottuk hogy jogilag ilyet nem tehetnek, de mi kicsik vagyunk ahhoz, hogy ezt megvétózzuk, ügyvédre meg nincs keretünk. Meg Voll-casco mellett kiszámláztak nekünk 900 eurot "károk" cimen (kőfelverődés), talán ezzel is lehetne majd vmit kezdeni jövőre?

Ez tévedés! Minden jogszerű! A lányom is hasonló kocsival jár. Mivel a kocsi nem a tietek, így ez adóelőnyt jelent ha használjátok. Ezért az 1%! A VOLLKASKO is törvényes, minden lizingelt kocsira kell kötni , s ezt a lizing használó fizeti! A károkat nektek kell megtéríteni! Az átvétel és a visszaadás állapota között nem lehet eltérés! (Még a légypiszkot is kifizettetik!) Ha dukkozni kell, mert a kavicsok kárt okoztak, akkor még olcsón megúsztátok!


Kössetek jogi biztosítást akkor nem vagyok "kicsik" a nagyokkal szemben!

DCT

Szeretnél hozzászólni a témához? Belépés itt!