Nyugdíj kérdések
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Kösz a jó szándékú tanácsot, de nem értek egyet. Már tárgyaltam a bankkal is. Jelenleg 270 EU-fizetek havonta, a hitel törlesztése havonta 250 EUR, és 6 év múlva enyém a lakás, ki van fizetve. miért nem éri meg?Ha neked kevés itteni éved van, nem fogod tudni itt finanszirozni a nyugdijas életedet! Ezt azért még számold át egy párszor mielőtt ingatlant veszel! Inkább bérlej, s maradjon meg a pénzed! Később még mindig vehetsz valamit, ha esetleg javulna a helyzeted!
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Bocs, de teljesen félreértetted, amit írtam.2./ Ez pontosan igy is van! Ennél még lehet választásod is. Vagy azt, hogy a magyar állam küldje a német számládra (ez a legrosszabb) vagy beteszik otthon egy számlára fortintban. Ha otthon élsz, akkor meg forditva: megy egy euró számlára a német rész és kapod otthon a magyar nyugdijat, vagy: a német küldi a magyar számládra s ott fdorintban jelenik meg (szintén rossz!) A lényeg és ezen Te sem tudsz változtatni: mindegyik ország a maga részét fogja folyósitani! Hogy hova azt majd eldöntöd! (Mi magyar számlára küldetjük majd a forint nyugdijat és egy német eruós számlára megy majd a néet nyugij! A világon bárhol hozzáférünk (online) már most is, igy tök mindegy hogy hol élsz!
Én éppen, hogy azt írtam, nem az egyes államok utalják külön külön neked a nyugdíjat, hanem az az egy ahol nyugdíjasként letelepedtél. És az államok egymás közt rendezik, hogy ebből melyiket mennyi terhel. Ez azért is fontos, mert szeretném ha valaki segítene ezt a kérdést egyértelműen eldönteni. Én megadtam a linket, hol olvastam az infót, amiből ezt szűrtem le, kérem, akárki ebben a kérdésben hozzászól, szintén adja meg a forrást, hogy honnan származik az info
Köszönöm előre is.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Éve! Ez nagyon egyszeű. Először is a magyar oldaltól kell mekérni az adatokat! Nagyon fontos a születési adat, ha van személyiszám, (születési anyakönyvi kivonat, stb Amikor ez megjött, akkor meg itt kell az egészet beadni. A jó (legalább is nálunk igy volt) semmit nem kell leforditattani, mindent ők csinálnak hivatalból! (Nem biznak meg külföldi forditásokban, s jogosan, mert sok a hamisítvány!)Eva10 írta: Szia Decotext!Ezek szerint te nagyon kepben vagy ezzel. Hogyan kell elkezdeni a papirok összeszedeset, es milyen papirok kellenek?Elkezdenem en is.szia:Eva
Cimek:
Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) - Budapest
Cím: 1139 Budapest XIII. Váci út 73.
Levelezési cím: 1820 Budapest
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06-1-270-8999
Zöld szám: 06-80-204-884
Fax: 06-1-270-8916
Fax: 06-1-270-8927
Itt kell a magyar oldaltól mindent megkérni! Minden itt van összegyüjtve egy magyar államolgárról egy kivétellel: a honvédség. Tőlük külön kell megkérni az igazolást. (Pl ha a férjed magyar és volt katona.)
Honvédelmi Minisztérium
Székhely: 1055 Budapest, Balaton utca 7-11.
Postai cím: 1885 Budapest, Pf.: 25.
Telefonszám: 06-1-236-5111
Ügyfélszolgálat e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ügyfélszolgálat telefonszám: 06-1-474-1168
MH Központi Ügyelet: 1- 474-1234, 1- 474-1335 (fax)
Ha a magyar oldalról minden megérkezik (magyarul) akkor az egészet be kell adni itt a BRD-ben, (s most figyelj), a nyugdijfolyósitónál, de egy külön osztályon! Deutsche Rentenversicherung Ez az osztály az Internationale Aufgaben u. Beratungsdienst
Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ettől kezdve már csak évek, kérdése, hogy mikor lesz eredmény! Nálam találtak hiányzó heteket (Mo.-on), ennek nekem kellett a szabi alatt utánajárnom. Aztán volt ami állítólag "elkallódott", s újra küldeti kellett, stb. Ritkán megy símán, ezért tart sokáig! Viszont azóta, hogy ez meg van, minden évben kapjuk itt a németketől kivinatot, hogy mennyi lesz majd ha..... mert naprakész az egész! Most már csak addig kell élnünk, hogy legyen is ebből valami! Mivel én 56-ban születtem elvileg 9 hónapot rá kell húznom, az az 65 évesen + 9 hónap után mehetek nyugdijba. Vannak trükkök amivel már 62-63 évesen el fogok menni nyugdijba. Igaz lesznek levonások, de ezt szögeljék a térdükre....
DCT
- Eva10
- Látogató
Köszönöm. Tudod, ehhez nem ertek. Mit kell irnom a nyugdijfolyositonak pontosan, mit kerek tölük?
Jol ertem, hogy igy nem kell keresgetnem az összes papiromat a munkaltatoktol, hanem ök megküldenek mindent?
Neked miert nem kellett fordittatni?
Meg egy: miben fontos a ferj munkaja? Katona ferjem nem volt, csak rendör, de meghalt.
Az eredeti papirokat adom majd be, vagy hiteles masolatokat?
köszönöm:
Eva
- Eva10
- Látogató
Aztan meg az is kerdesem, hogy hol es hogyan erdemes a nyugdijra gyüjteni? Mert a kamara vonja, de abbol edeskeves nyugdijam lesz, az otthonit meg akar el is felejthetem...jo, minden szamit, de abbol nem lehet megelni...
Es milyen adovonzata van a különbözö megtakaritasoknak? Vagy neked esetleg van ehhez tanacsadod?
szia:
Eva