Nyugdíj kérdések
- Tomi
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 2
5 éve 6 hónapja #40375
Írta: Tomi
Tomi válaszolt a következő témában: Nyugdíj kérdések
Kedves Fórumtársak!
Talán van valamelyikőtöknek az alábbiakkal kapcsolatban már személyes tapasztalata.
8 éve dolgozom folyamatosan Németországban, előtte 37 évet Magyarországon dolgoztam.
Idén betöltöttem a 64. életévemet, s jogosulttá váltam a magyar nyugdíjamra, amit folyamatosan kapok is.
Jelenleg is dolgozom még Németországban, előreláthatóan még két évig.
Szeretném tudni, hogy kell-e Németországban a magyar nyugdíjam után adót fizetnem, s igen miképpen?
Minden évben hozom Magyarországról az EU/EWR nyomtatványt, de úgy tudom, ezen csak az adóköteles jövedelmek vannak feltüntetve, így várhatóan a nyomtatvány a nyugdíjamat nem fogja tartalmazni.
Összeszámításra kerül-e az idei német keresetem a magyar nyugdíjammal, s ez hogyan adózik?
Előre is köszönöm válaszotokat.
Talán van valamelyikőtöknek az alábbiakkal kapcsolatban már személyes tapasztalata.
8 éve dolgozom folyamatosan Németországban, előtte 37 évet Magyarországon dolgoztam.
Idén betöltöttem a 64. életévemet, s jogosulttá váltam a magyar nyugdíjamra, amit folyamatosan kapok is.
Jelenleg is dolgozom még Németországban, előreláthatóan még két évig.
Szeretném tudni, hogy kell-e Németországban a magyar nyugdíjam után adót fizetnem, s igen miképpen?
Minden évben hozom Magyarországról az EU/EWR nyomtatványt, de úgy tudom, ezen csak az adóköteles jövedelmek vannak feltüntetve, így várhatóan a nyomtatvány a nyugdíjamat nem fogja tartalmazni.
Összeszámításra kerül-e az idei német keresetem a magyar nyugdíjammal, s ez hogyan adózik?
Előre is köszönöm válaszotokat.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- atthan
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
3 éve 1 hónapja #40429
Írta: atthan
atthan válaszolt a következő témában: Nyugdíj kérdések
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni hogy ha meghalt a nagynéném akinek én vagyok az örököse,akkor hogy tudom leállítani a Németországból a számlájára érkező nyugdíját?
Szeretném megkérdezni hogy ha meghalt a nagynéném akinek én vagyok az örököse,akkor hogy tudom leállítani a Németországból a számlájára érkező nyugdíját?
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
3 éve 5 napja - 3 éve 5 napja #40432
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Nyugdíj kérdések
Állami nyugdíj, igaz?ha meghalt a nagynéném akinek én vagyok az örököse,akkor hogy tudom leállítani a Németországból a számlájára érkező nyugdíját?
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső