Béren kívüli juttatások adózása
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Értem! Nem kicsit lepnek meg a hosszú lélegzetű expozék tőled, de így már értem! Tartalmilag meg sok mindent megmagyaráz.Én meg a melóból is tudok irogatni (sőt a szabi alatt Mo.-ról is)....Athena1985 írta: Annyit röviden, hogy a mi helyzetünk adózást tekintve szép és nagy kihívás! Férjem a határ túloldalán dolgozik adatbázisfejlesztőként, én pedig könyvelőként állok alkalmazásban egy müncheni cégnél, jelenleg Elternzeit-omat töltöm...
A férjednek szuper a melója, na ő meg soha nem lesz munaknélküli!
Ja, semmiség! Nem kell köszönni. Az ilyen 5 perc, ha az ember tudja, hogy hogyan kell.Egyébként wow és köszönöm a személyes gif-et!
Bárki elkészithetné egy 10 perces bemutatás után!
.....................Csak hecc volt, de én jól szórakoztam!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Na, ezért csinálja az ember, 10 eurós programmal, a saját computerén. Nekünk sok sok éve centre pontosan passzol amit "kiköp", igaz, mi mindig a legújabb programmal (+aktuális update) csináljuk amiben útmutatás, tippek, segitség és az aktuális törvények is benne vannak! Persze más Ausztria, más Mo. és megint más No. Viszont németül azt tudni kell!!Judit Nagy írta: Köszönöm. Bocs , de otthon sem nagyon ment ez a tema, - egyszer csinalta könyvelö, abban az evben hibas is lett a bevallasom, meg is büntettek...-es most meg ugy erzem, mintha kinait kellene, nemetül tanulni... Üdv.
DCT
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
Judit Nagy írta: Köszönöm, Athena meg azt megkerdezhetem a reagalasodra, kerdeskent, hogy akkor ezek szerint nem igenyelhetem vissza ado formajaban a 300€-s szallast, ha jol ertettem, , igy "csak 140 € -t
Komolytalan lenne tőlem bármit is írni erre hasracsapás szerűen, bérelszámolások (Lohnsteuerbescheinigung/Lohnzettel) , tartózkodásaid pontos időtartamának ismerete nélkül (az eddigiek alapján azt gondolom, hogy Ausztriában laktál túlnyomó részt).
Ha tényleg csak 1 hónapot dolgoztál Németországban és feltételezem, hogy egy hónapot töltöttél ott életvitel szerűen, akkor Ausztriában vagy elsősorban adóköteles (unbeschränkt Steuerpflichtig)... és ott kell az Arbeitnehmerveranlagung-ot kitöltened. Németben ugye ennek megfelelője az Einkommensteuererklärung. Fontos, hogy igazolásként kérd el mindkét ország munkáltatójától, ha még nem kaptad meg a kinyomtatott változatát az elektronische Lohnsteuerbescheinigung-nak, illetve Ausztriában a tárgy év Lohnzettel-jét.
Még valami... Ausztriában, ha regisztrálsz a Finanzonline-on (illetékes osztrák FA-nál kérvényezheted a regisztrációt):
finanzonline.bmf.gv.at/fon/
Láthatod, hogy munkáltatód milyen bejentéseket tett a FA felé, indíthatsz és leadhatsz elektronikusan bevallásokat, illetve fogadhatod a FA leveleit (Bescheid-ok).
A lakóhelyed szerinti illetékes Finanzamt szívesen segít neked, ha bemész és felvázolod a múlt évedet... Minden évben adnak ki egy adózási kisokost, érdemes abba is belelapoznod!
Sok sikert a bevallásokhoz! Remélem sikerül az útvesztőket kikerülnöd és hamar a végére érsz!
- Judagy
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0