Hotel Höhn információkérés

Több
12 éve 2 hónapja #22707 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Hotel Höhn információkérés

Kedves Avaya !
Annyiban igaza van mindenkinek ( még Deco-nak is :evil: ), hogy írásbeli szerződésed legyen. Csakhogy ez pont annyire nem fekete-fehér, mint nagyon sok minden más. Ahogy Kanga is írta, ez egy bentlakásos munkahely, tehát messze nem azok a szabályok lesznek évényesek rá, mint egy mondjuk gyári, vagy gyorséttermes munkára, ahol van a munkaidő és van a szabadidő. Itt lesz a munkaidő, lesz a szabadidő, és lesz a készenléti idő, amit nem fognak Neked sehova leírni, de gyakorlatilag megegyezik a szabadidőddel. Magyarra fordítva: ha a kedves vendég egy jól sikerült dorbézolás után visszaténfereg este ( az effektív munkaidőd után), és netalántán körbelövi a toilettet, Te mész, és mosolyogva takarítassz, a kedves vendég gyerekei kicsit túleszik magukat, és a szobába "büfizik" szét a felesleget, Te mész, és mosolyogva takarítod, mindegy, hogy ez mikor történik. Ja, mondhatod, hogy lejárt a munkaidőd, és ez egyébként is egy gusztustalan dolog.
És tény, ezzel le is jár a munkaidőd.
Végleg.
Elvileg 6 napot dolgozol, de ha a hetedik napra véletlenül szükség lesz a munkádra, ne legyenek illúzióid, zokszó nélkül berángatnak, a majd később kikapod a szabadnapodat mondással.
Hozzáteszem, nem voltam soha szobalány, érdekes is lenne :woohoo: , de a családban és az ismerősi körben is van aki ezzel foglalkozik.
Van olyan, aki pont a felvázoltak miatt inkább összeállt egy barátnőjével és bérel egy lakást. Igaz, hogy így vannak költségei, de állítása szerint még így is jobban jár.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #22712 Írta: avaya
avaya válaszolt a következő témában: Hotel Höhn információkérés

Azt aláírom és biztos vagyok benne, hogy igazatok van, hogy nem minden úgy lesz ahogy írva van. Ezzel tisztában vagyok. De a mostani életemet teljesen fel akarom számolni olyan módon, hogy maximum a családom kössön ehhez az országhoz. Sajnos rajtuk kívül nem tudok olyan érvet felhozni amiért maradnom kell. Lehet azt mondani felelőtlen vagyok, lehet megbánom de meg kell lépnem a lépésemet még ha ez most nem is a legjobb döntésnek tűnik sokak szempontja szerint is. De most jött el az a pont, hogy váltanom kell ez a lehetőség adódott amivel élni szeretnék. Nagyon remélem, hogy jól fognak alakulni a dolgok és sokáig kint lehetek.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja #22714 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Hotel Höhn információkérés

avaya írta: Azt aláírom és biztos vagyok benne, hogy igazatok van, hogy nem minden úgy lesz ahogy írva van. Ezzel tisztában vagyok. De a mostani életemet teljesen fel akarom számolni olyan módon, hogy maximum a családom kössön ehhez az országhoz. Sajnos rajtuk kívül nem tudok olyan érvet felhozni amiért maradnom kell. Lehet azt mondani felelőtlen vagyok, lehet megbánom de meg kell lépnem a lépésemet még ha ez most nem is a legjobb döntésnek tűnik sokak szempontja szerint is. De most jött el az a pont, hogy váltanom kell ez a lehetőség adódott amivel élni szeretnék. Nagyon remélem, hogy jól fognak alakulni a dolgok és sokáig kint lehetek.

Azért azt mindenképpen mérlegeld elötte, hogy nehogy rosszabb körülmények közé kerüljél. Az hogy "Németország" az essze nem garancia. Itt is vannak nyomorgó emberek, s ha ennyit dolgozol otthon, mint amit itt tervezel, akkor azért Mo.-on is meg lehet élni! Sok sikert a "vödörhöz", remélem jobb lesz mint a mostani "csöbör"!

DCT

Több
12 éve 2 hónapja #22717 Írta: avaya
avaya válaszolt a következő témában: Hotel Höhn információkérés

Mindenképp mérlegelek de megélni itt is meg tudok, de nagyon elszánt vagyok (akár annyi munka árán is amiről szó van), hogy jobb legyen majd.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #22722 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Hotel Höhn információkérés

avaya, te döntesz, de en azt gyanitom nem lesz jobb.
En a helyedben inkabb ennel kedvezöbb munkat keresnek, de azt csinalsz amit akarsz.
Ilyen munka mellett nem lesz idöd nyelvet tanulni, egyeb munkat keresni.
Bar lehet, valamiert nagyon sürgös neked, az okokat nem ismerjük, de nem is tartozik rank.
Akkor is vedd szamitasba, hogy esetleg a nyelvet itthon tanulva, es közben allast keresve ennel jobbat talalhatsz. Pl Mc Donaldsbal gyakran van szükseg emberre. Az is sok munka, de ott a szabadidö az szabadidö. Nekem nem a sok munkaval van bajom, hanem azzal, ha rabszolgamunkarol van szo, es itt ilyen erzesem van. Es meg egy, ami talan elkerülte a figyelemmedet, bar en mar irtam: nincs gyakorlatod ilyen munkaban, igy ez meg rosszabb lesz neked, mint valakinek, aki mar csinalt ilyet! Bizony a takaritasnak is vannak fortelyai, amiket ismer az, akinek ez a dolga, de nem biztos, hogy te is ismered.

Több
12 éve 2 hónapja #22743 Írta: Firma
Firma válaszolt a következő témában: Hotel Höhn információkérés

miert keves netto 800,- euro? Az ismerösöm az EDK-ban 25 eve penztaros heti 6 nap napi 10 ora es ö is pont ennyit kap, pedig perfekt nemetes es ebböl neki meg a lakasat, rezsijet es kajajat is fizetnie kell. Szerintem dobbanto deszkanak, tökeletesen megfelel, ha mar itt van es bekerült a verkeringesbe, megtanulja felsöfokon a nyelvet akkor mar könyebb lesz...de kezdesnek ki mit var???