Stuttgarti tapasztalatok
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 160
12 éve 8 hónapja #14850
Írta: Szilvi
Egy pár lehetőség :
Gabelstaplerfahrer állások Stuttgart
remélem ezek között találsz majd megfelelőt.
Szilvi válaszolt a következő témában: Stuttgarti tapasztalatok
szemydavis21 írta: Gabelstaplerfahrer állásra jelentkeztem,és pl telefonban semmi probléma nem volt,nem hadart meg semmi,de most eléggé rossz passzban lehetett
Kéne találnom vmit,mert nem akarok visszamenni a semmire :/
Egy pár lehetőség :
Gabelstaplerfahrer állások Stuttgart
remélem ezek között találsz majd megfelelőt.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szemydavis21
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 8 hónapja #14851
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Stuttgarti tapasztalatok
Én is találtam 4 mai (sofort) hirdetést az egyik csak bejön.
Herr Andreas Pohl Tel.: +49 511 5347338
Frau Dipl. Ök. Katja Neuhaus Tel.: +49 511 31040500
Herr Lukas Kania Tel.: +49 511 21905867
Herr Dipl.-Ing. Traugott Herty Tel.: +49 7251 982490
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szemydavis21
- WgD
- Témaindító
- Látogató
12 éve 8 hónapja #14852
Írta: WgD
WgD válaszolt a következő témában: Stuttgarti tapasztalatok
Szia!
Tulajdonképpen csak "ráböktünk" a német térképre. Utána kiderült, hogy a párom barátjának a nagybátyja a Mercedes Múzeumban dolgozik St-ban, LEHET, hogy tud segíteni. Erre nem alapozunk semmit, ha sikerül sikerül, ha nem nem. Páromnak "B" (1997 óta) "C" (2004 óta) kategóriája van, személy-és vagyonőri vizsgája, ill. többéves építőipari múltja (utóbbiról nincs papírja). Egyenlőre 4000 euronk van, igyekszünk még hozzátenni. Én boltban dolgoztam eladóként 2006-tól 2007-ig (SPAR), azóta egy könyvelőirodában vagyok, mint titkárnő. Könyvelni könyveltem már, adóbevallásokat is csinálok, de nem ezzel szeretnék kint foglalkozni (mivel mérlegképes könyvelő sem vagyok és szakmai németem nincs). Az utóbbi majd' 5 évben megtanultam a Word, Excel programokat maximálisan használni, bármit telepítek a számítógépre és tudom is használni őket Tudom nem nagy dolgok ezek, de nem vagyok elveszve ilyen vonalon (ha mondjuk irodában sikerülne elhelyezkednem valamikor). Erős középfokon beszélek németül (Szóban és írásban), a párom iskolában tanult ezelőtt, de már jár nyelvtanfolyamra, emellett otthon szókincsfejlesztésként tanulunk minden este szavakat, kifejezéseket. LIDL-t néztük, mindig vannak "Verkäfer/Verkäuferin" álláshirdetéseik. Utazás előtt 1-2 héttel küldjük majd az önéletrajzokat, hogy egy esetleges interjúra ne kelljen váratni a munkaadót. Egyenlőre csak interneten tudunk állás felől tájékozódni, ha kint leszünk újsághirdetésekben is nézünk állásajánlatokat.
Nem gond egy stuttgarti cégnek, ha a munkavállalója "vidékről" jár be? (Pesten lakunk és az egyik budai cégnek gond volt a pesti lakhely pl. ) Ha nem jelent gondot, akkor nem csak a városban nézünk albérletet (eddig csak Stuttgartban nézelődtünk )
Röviden ennyi, lehet kihagytam valamit
Köszi a választ egyébként
Tulajdonképpen csak "ráböktünk" a német térképre. Utána kiderült, hogy a párom barátjának a nagybátyja a Mercedes Múzeumban dolgozik St-ban, LEHET, hogy tud segíteni. Erre nem alapozunk semmit, ha sikerül sikerül, ha nem nem. Páromnak "B" (1997 óta) "C" (2004 óta) kategóriája van, személy-és vagyonőri vizsgája, ill. többéves építőipari múltja (utóbbiról nincs papírja). Egyenlőre 4000 euronk van, igyekszünk még hozzátenni. Én boltban dolgoztam eladóként 2006-tól 2007-ig (SPAR), azóta egy könyvelőirodában vagyok, mint titkárnő. Könyvelni könyveltem már, adóbevallásokat is csinálok, de nem ezzel szeretnék kint foglalkozni (mivel mérlegképes könyvelő sem vagyok és szakmai németem nincs). Az utóbbi majd' 5 évben megtanultam a Word, Excel programokat maximálisan használni, bármit telepítek a számítógépre és tudom is használni őket Tudom nem nagy dolgok ezek, de nem vagyok elveszve ilyen vonalon (ha mondjuk irodában sikerülne elhelyezkednem valamikor). Erős középfokon beszélek németül (Szóban és írásban), a párom iskolában tanult ezelőtt, de már jár nyelvtanfolyamra, emellett otthon szókincsfejlesztésként tanulunk minden este szavakat, kifejezéseket. LIDL-t néztük, mindig vannak "Verkäfer/Verkäuferin" álláshirdetéseik. Utazás előtt 1-2 héttel küldjük majd az önéletrajzokat, hogy egy esetleges interjúra ne kelljen váratni a munkaadót. Egyenlőre csak interneten tudunk állás felől tájékozódni, ha kint leszünk újsághirdetésekben is nézünk állásajánlatokat.
Nem gond egy stuttgarti cégnek, ha a munkavállalója "vidékről" jár be? (Pesten lakunk és az egyik budai cégnek gond volt a pesti lakhely pl. ) Ha nem jelent gondot, akkor nem csak a városban nézünk albérletet (eddig csak Stuttgartban nézelődtünk )
Röviden ennyi, lehet kihagytam valamit
Köszi a választ egyébként
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 17
12 éve 8 hónapja #14862
Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Stuttgarti tapasztalatok
Szia, nem szeretnélek elkeseríteni, de a barátod barátjának a nagybátja nem tudom, mennyire segíthet. Lakást keresni - talán, de munkahelyet...
Lakást viszont egyedül is tudtok keresni (főleg te a nyelvtudásoddal). Ne ragaszkodj Stuttgarthoz, ahogy Attila_BRD írta, nézd meg a tömegközlekedést pl. itt, és minél messzebb Stuttgarttól itt megtalálod a vonalakat: vvs_link
A cégeket (eddigi tapasztalat) nem érdekli, honnan jársz be, csak ott legyél. Az utat ált. nem fizetik, így dönthetsz - autó (plusz jó nagy dugók) vagy tömegközlekedés.
(a tömegközlekedésnél ne Pestből indulj ki, itt tisztítják a buszokat/vonatokat, és le tudsz ülni anélkül, hogy rosszul legyél... :-P)
De szerintem csak biztosra gyertek, előbb legyen munka, lakást könnyen találtok aztán a környéken.. Arra készüljetek, hogy általában nincs bútor, és min. egy tisztasági festés vár rátok a költözéskor...
Ja, és kaució a lakásra és ilyen apróságok, ha nincs munka megélni, esetleg panzió, addig amíg lesz, mert munka nélkül lakást se találtok...
üdv
Lakást viszont egyedül is tudtok keresni (főleg te a nyelvtudásoddal). Ne ragaszkodj Stuttgarthoz, ahogy Attila_BRD írta, nézd meg a tömegközlekedést pl. itt, és minél messzebb Stuttgarttól itt megtalálod a vonalakat: vvs_link
A cégeket (eddigi tapasztalat) nem érdekli, honnan jársz be, csak ott legyél. Az utat ált. nem fizetik, így dönthetsz - autó (plusz jó nagy dugók) vagy tömegközlekedés.
(a tömegközlekedésnél ne Pestből indulj ki, itt tisztítják a buszokat/vonatokat, és le tudsz ülni anélkül, hogy rosszul legyél... :-P)
De szerintem csak biztosra gyertek, előbb legyen munka, lakást könnyen találtok aztán a környéken.. Arra készüljetek, hogy általában nincs bútor, és min. egy tisztasági festés vár rátok a költözéskor...
Ja, és kaució a lakásra és ilyen apróságok, ha nincs munka megélni, esetleg panzió, addig amíg lesz, mert munka nélkül lakást se találtok...
üdv
A következő felhasználók mondtak köszönetet: WgD
- WgD
- Témaindító
- Látogató
12 éve 8 hónapja #14865
Írta: WgD
WgD válaszolt a következő témában: Stuttgarti tapasztalatok
Ezt jó tudni (dugók). Autóval mennénk ki, de jönne velünk a párom öccse és ő haza is vinné a kocsit,nehogy gond legyen a külföldi rendszámnál (olvastam már itt a fórumon, hogy 90 napig járhatnánk vele Németo-ban, de nem tudjuk bizonyítani, mióta is vagyunk kint, így nem szeretnénk büntetéssel indítani - ha megállítana a rendőr ) Nem tudom számít-e a kor, én 26 vagyok a párom 31. Ha van beépített konyha a lakásban az már jó, a többi bútor egyenlőre nem számít. (Volt, hogy évekig matracon aludtunk, mert összetört az ágykeret.. ) Azzal nincs gond, hogy nyár végén mennénk ki (szabadságolások miatt?)
Köszi a linket
Köszi a linket
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 17
12 éve 8 hónapja #14867
Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Stuttgarti tapasztalatok
Szia, a barátodnak (vagy férjednek?) igazán nyelvtudás nélkül elég nehéz lesz. (építőiparban megérteni a "fura gondolkodású" kuncsaftok elképzeléseit, de ugyanígy boltban is (ha nem a polcot pakolja pl) akadnak észveszejtő alakok a pénztárnál - ja és svábul nyomják, amiből jó, ha két szót megsejtesz, mi lehet, amúgy a többi kínai :-P)
szerintem tanuljon nagyerővel, főleg őt beszéltesd, német adót nézni (neten Eva10 írta a vox.de, de ugyanígy az rtl-now.rtl.de-n a sorozatokat, híreket), és kérdés: buszvezetői tanfolyamot nem tud elvégezni addig?
Arra mindenhol szükség van, csak akkor inkább Stuttgart környéki kisebb városokat ajánlanék, ahol csak pl. buszközlekedés van városon belül.
üdv
szerintem tanuljon nagyerővel, főleg őt beszéltesd, német adót nézni (neten Eva10 írta a vox.de, de ugyanígy az rtl-now.rtl.de-n a sorozatokat, híreket), és kérdés: buszvezetői tanfolyamot nem tud elvégezni addig?
Arra mindenhol szükség van, csak akkor inkább Stuttgart környéki kisebb városokat ajánlanék, ahol csak pl. buszközlekedés van városon belül.
üdv