Kaució visszafizetése
- attesz
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Mi a hivatalos eljárás ebben az ügyben ???
Attesz
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
attesz írta: Valaki tud abban segiteni, hogy a lakás kaukciot jogosan csak 2-3 honap mulva akarja vissza adni a cégem ahol eddig dolgoztam? Mi a hivatalos eljárás ebben az ügyben ???Attesz
Hát ha jogosan akkor mi a gond? Szerintem ebben senki nem tud segiteni! Ha jogtalanul lenne, akkor is nehéz, de akkor fordulj ügyvédhez. Egyébként, ha az elhagyott lakás nem volt rendben, akkor meg is tarthatja a kauciót a bérbeadó, mert abból fog renováltatni! Ez a célja a kauciónak!
DCT
- hajcsi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 18
3 havi kauciot tett le berleskor.Szeptember vegefele elköltözött,es kerte a kauciot,hiszen a lakas tökeletesen rendben volt.Na mar ,a tulajdonos közölte vele,hogy amig nem talal masik lakot,addig a kaucio marad,hiszen ha csak pl.decembertöl talal masik berlöt,akkor az okt.+nov.-t az ö kauciojabol fedezi.
A lenyeg hogy semmit nem kapott vissza.
En ugyan tuti ügyvedhez fordultam volna,de mondom en nem vagyok ebben otthon,nem tudom megteheti-e a tulaj vagy sem ezt a dolgot.
Hajcsi
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Megteheti Hajcsi!En ugyan tuti ügyvedhez fordultam volna,de mondom en nem vagyok ebben otthon,nem tudom megteheti-e a tulaj vagy sem ezt a dolgot.
ha ezek a visszatartasok mind a Vertragban rögzitve voltak.
Megteheti, ha nem felmondasi idö betartasaval költözött ki.
Megteheti egy x szazalekot addig, mig nem jön meg az eves Nebenkostenabrechnung
a nevezett evre........,mert ugye ö nem fog Nachzahlungot fizetni a baratnöd utan.
Az, hogy "besenrein" az nem mindig ervenyes, hiaba igy diktalja a Mieterbund.
Ha a baratnöd dohanyzott a lakasban es sargak a falak tuti, hogy vagy neki kellett
volna, vagy a tulaj fogja a lakast ujonnan kifestetni, mert egy nem dohanyzo nem
fog beköltözni sarga falak köze.
A visszatartasnak sok miertje van de ezt te sem hoztad nyilvanossag ele.
De ha az uj berlö miatt, aki meg nincs, tartja vissza a Kautiot, akkor a baratnöd
nem tartotta be a felmondasi idöt es akkor joga van addig fizettetni vele, mig
tulajdonkeppen el a lakasszerzödes.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Több okból is lehet ez, és teljesen törvényesen járt el a bérbeadó!hajcsi írta: DCT ez a kaucios dolog is erdekes.Sajna en ebben nem vagyok otthon,mert en nem berlek lakast(sajat).De egy ismerösöm tavaly szeptemberig berelt egy szep kis kerot.
3 havi kauciot tett le berleskor.Szeptember vegefele elköltözött,es kerte a kauciot,hiszen a lakas tökeletesen rendben volt.Na mar ,a tulajdonos közölte vele,hogy amig nem talal masik lakot,addig a kaucio marad,hiszen ha csak pl.decembertöl talal masik berlöt,akkor az okt.+nov.-t az ö kauciojabol fedezi.
A lenyeg hogy semmit nem kapott vissza..
1 Ha van pl 3 havi felmondási idő, s ezt a bérlő nem tartja be!
2 Ha a kéró ugyan rendben volt (s ezt átvette a tulaj!) de pl. rezsi költségek ne lettek kiegyenlítve!
3 Átvette a tulaj a kérót, de utólag (bizonyithatóan!) valami kiderült, ami az átvételnél nem látszott.
(Én hallottam olyanról, hogy ellopott konektorokat tapétával leragasztották. (stb)
Mindenesetre, a szerződés számít! Ebben benne kell lennie a felmondási időnek is!
DCT
- hajcsi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 18
köszönöm valaszotokat,mint mondtam en nem berlek,sajat a lakas igy nem tudom mi hogyan van.Azt tudom hogy a lakas tenyleg rendbe volt teve,söt olyan dolgok is meglettek csinaltatva a tulajnak,amik nem voltak rendben.Az hogy a berletiszerzödesben pontosan mennyi felmondasi idö volt megjelölve,arra mar nem igazan emlekszem,pedig lattam .Mindegy is vegülis,az is igaz hogy biztosan sok oka lehet egy nem visszafizetesnek.
Hajcsi