Lakás, megélhetés kezdetekkor
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ezt felejtsd el! Az érettségi az semmi. Az egyetlen dolog, ahol jó ha van, ha tovább akarsz tanulni (egyetem, föiskola). Egy vagy több szakma mindig többet ér!! Mivel a nyelvet tudod (ez a legfontosabb) igy az esélyek jók, ha van szakmád de csak érettségi az kevés lesz. Ne feledd, itt is sokan vannak akiknek csak ez van és az anyanyelvük német!niicole_92 írta: ...az érettségi Németországban többet ér mint a szakképesítés. .
Nekem van 3 teljes értékü szakmám és mindig kapok
valahol munkát. Egy érettségivel mihez értesz?
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- niicole_92
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
"Dennis:
bewerb dich überall ..abi ist gut ..hab auch ein arbeite ja bei sparkasse"
Mekis munka nem az álmom, de kezdésnek nagyon jó. A volt info tanárom 2 diplomával van kint és burger kingben dolgozik..szakma, jó lenne de fogalmam sincs mi szeretnék lenni :-/ vagyis elképzelés van, de mindenki ellene van. Műkörmös szeretnék lenni és még azon gondolkodtam, hogy germanisztikát tanulok a stuttgarti egyetemen de ahhoz itthon kéne egy nyelvvizsga és nem tudnám kifzetni. :-/ még esetleg azt megpróbálom, hogy Ausbildungra jelentkezem.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
niicole_92 írta: Én mindenkitől ezt hallottam, Stuttgart körül laknak az ismerőseim és ezt írta az egyik:
"Dennis:
bewerb dich überall ..abi ist gut ..hab auch ein arbeite ja bei sparkasse"
Mekis munka nem az álmom, de kezdésnek nagyon jó. A volt info tanárom 2 diplomával van kint és burger kingben dolgozik..szakma, jó lenne de fogalmam sincs mi szeretnék lenni :-/ vagyis elképzelés van, de mindenki ellene van. Műkörmös szeretnék lenni és még azon gondolkodtam, hogy germanisztikát tanulok a stuttgarti egyetemen de ahhoz itthon kéne egy nyelvvizsga és nem tudnám kifzetni. :-/ még esetleg azt megpróbálom, hogy Ausbildungra jelentkezem.
Hát azért nem ártana egy kicsit racionálisabban nekifogni! Ha nincs pénzed a nyelvvizsgára (miért is kell ez?) akkor honnan lenne műkörmös vállalkozásra és egyetemre? Érdeklődj előre a felmerülő költségekről, s csak uána tervezz!
Nem tudom, hogy ahova jelentkeztél, s ott mi van, de a lányom egyeteme 580 euró volt 1 szemeszter (tandij), + a lakás, és kaja 700 euró/hó. Ezt mi szülők fiezttük közel 5 évig! Igaz ez könnyen ment, mert mindketten dolgoztunk a nejemmel!
DCT
- Kriszta000
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Nagyon jó ez az oldal a fórumokon sok hasznos infót ki lehet gyűjteni.Ezúton is köszi mindenkinek.Ha időm engedte olvasgattam titeket,azonban most leírnám a mi helyzetünket.Egy két jó tanács reményében:).Magyarországon élünk saját lakásunkba férjemmel és 4 éves kisfiunkkal.Jó magam óvónő vagyok a férjem autófényező szakmával az építőiparban jeleskedik immár 7 éve.Ebből élünk békességben,boldogságban:).Az elmúlt 1-2 évben azonban egyre nehezebb.(gondolom nem mondtam újat)Egy ismerőse az uramnak kint dolgozik másfél éve Nürnbergbe,nagyjából fél éve felvetődött,hogy mi is megpróbálnánk ott.Tud az ismerős munkát,lakást ..Kiderült,hogy melót tud de a lakás az nem olyan egyszerű.Mi viszont már nagyon rákészülve,gyereknek beadagolva nincs mit veszteni alapon kimennénk.Három,négy hónapja ráfeküdtünk a németre de a tudásunk még kevéske.Immobilescout oldalon nézegetek. Itthonról kevés nyelvtudással az esélyeinket nem kell mondjam mennyi.A munka vár lakhatás meg sehol
.Valakinek hasznos tanácsa ha lenne megköszönném.Kábé 5000 eurónk van megtakarítva kiváncsi lennék milyen opciókat javasoltok. Minden vélemény vélemény,előre is köszönöm nektek.
Üdv mindenkinek:Kriszti.
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
- Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Talán könnyebb lenne, ha csak a férjed indulna neki, és ha sikerült megteremtenie a biztonságos alapokat, akkor mennél utána a kicsivel.
Mi így tervezzük (még itthon vagyunk, a férjem már küldött önéletrajzokat több céghez) és ez így sokkal biztonságosabbnak tűnik, mint nekivágni a bizonytalannak.
A férjednek ígért munka mennyire biztos? Referenciát kértek tőle? Önéletrajzát beadta? Mit ígértek neki? Intézik a biztosítás és egyéb lejelentéseket? Leinformálható a cég akihez menne?
Nem tudom hogy jól értem-e, de a férjem biztosan nem indulna neki haveri ígéret alapján... Lehet, hogy mire kiérnétek már állást sem tudna, nemhogy lakást. Szóval szerintem csak óvatosan. Az 5000 EURót 3 ember gyorsan fel tudja élni sajnos.
Trixi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
A 5 rongy talán elég a startra. Jobb ha a férjed előre megy s úgy félévvel előttetek kipanamázza a dolgokat. Addig Ti s tudtok egy kicsit németül! Igaz a férjed német nélkül kis eséllyel indul!Kriszta000 írta: Valakinek hasznos tanácsa ha lenne megköszönném.Kábé 5000 eurónk van megtakarítva kiváncsi lennék milyen opciókat javasoltok. Minden vélemény vélemény,előre is köszönöm nektek..
Opciók:
1 Ne Stutgart városban hanem környéken keressetek lakást.
2 Mindenképpen butorozatlanul. (olcsóbb).
DCT