Lakás, megélhetés kezdetekkor
- Kriszta000
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 2 hónapja #23741
Írta: Kriszta000
Kriszta000 válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor
Sziasztok!
Köszi Decotext és Trixi.Megfogadjuk a tanácsaitokat.Ha valami történik jelentkezem.Köszönöm a véleményeket!Üdv nektek!
Köszi Decotext és Trixi.Megfogadjuk a tanácsaitokat.Ha valami történik jelentkezem.Köszönöm a véleményeket!Üdv nektek!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
12 éve 2 hónapja #23888
Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor
Sziasztok!
Én azután érdeklődnék tudna-e nekem valaki segíteni abban,hogy lakás bérlésnél mit vesznek figyelembe ahhoz hogy hány ember mehet egy lakásba?Mennyi négyzetméterre mennyi személy mehet?
Köszi a segítségeteket előre is!
Üdv:Brigi.
Én azután érdeklődnék tudna-e nekem valaki segíteni abban,hogy lakás bérlésnél mit vesznek figyelembe ahhoz hogy hány ember mehet egy lakásba?Mennyi négyzetméterre mennyi személy mehet?
Köszi a segítségeteket előre is!
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 76
12 éve 2 hónapja #23890
Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor
Szia!
Úgy gondolom, hogy bérlakásoknál nincs kikötve négyzetméter/fő, de nagy családnak nem fognak kiadni kis lakást.(itt a kis lakás nem akkora mint Magyarországon)
Nem tudom ti mennyien vagytok,mi hatan vagyunk, csak magánszemélyek lakás hírdetéseit hívtuk fel és ők mind úgy gondolták, hogy még a 100négyzetméteres lakások is kicsik nekünk. Itt senkit nem érdekel, hogy Magyarországon ki mekkora lakásban élt. A mi esetünkben 100-120 négyzetméteres, minimum 4, de inkább 5 szobás lakás bérlés reális itt Németországban.
Nem tudom mennyit tudtam segíteni, a lakás bérléssel kapcsolatban csak a saját tapasztalatom tudom veled megosztani.
Úgy gondolom, hogy bérlakásoknál nincs kikötve négyzetméter/fő, de nagy családnak nem fognak kiadni kis lakást.(itt a kis lakás nem akkora mint Magyarországon)
Nem tudom ti mennyien vagytok,mi hatan vagyunk, csak magánszemélyek lakás hírdetéseit hívtuk fel és ők mind úgy gondolták, hogy még a 100négyzetméteres lakások is kicsik nekünk. Itt senkit nem érdekel, hogy Magyarországon ki mekkora lakásban élt. A mi esetünkben 100-120 négyzetméteres, minimum 4, de inkább 5 szobás lakás bérlés reális itt Németországban.
Nem tudom mennyit tudtam segíteni, a lakás bérléssel kapcsolatban csak a saját tapasztalatom tudom veled megosztani.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 2 hónapja #23893
Írta: DECOTEXT
Nos, a Hartz 4-es (segély) terülteről van egy "minimum" meghatározás:
•1 Peron = 45 qm
•2 Personen = 60 qm
•jede weitere Person im Haushalt = 15 qm
De, ez főleg a bérbeadótól függ! Szuverén jogod kisebbet bérelned, s
többedmadddal laknod, ha kiadja a tulaj, magánügy! Nem kötelező
jellegű, de utólag nem reklamálhatsz!!!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor
Vatbrigi írta: Sziasztok!Én azután érdeklődnék tudna-e nekem valaki segíteni abban,hogy lakás bérlésnél mit vesznek figyelembe ahhoz hogy hány ember mehet egy lakásba?Mennyi négyzetméterre mennyi személy mehet?Köszi a segítségeteket előre is!Üdv:Brigi.
Nos, a Hartz 4-es (segély) terülteről van egy "minimum" meghatározás:
•1 Peron = 45 qm
•2 Personen = 60 qm
•jede weitere Person im Haushalt = 15 qm
De, ez főleg a bérbeadótól függ! Szuverén jogod kisebbet bérelned, s
többedmadddal laknod, ha kiadja a tulaj, magánügy! Nem kötelező
jellegű, de utólag nem reklamálhatsz!!!
DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: margit51
- Eva10
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23896
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor
Mindenesetre nagyobbat mindig szivesebben kiadnak kevesebb embernek, mint kisebbet több embernek.
Es jol meg kell nezni a berleti szerzödest, hoyg es mikor lehet felmondani, mit kell fizetni, stb.
Pl nemreg költöztünk, es a festest en fizettem - de igy nem kell kifestetnem, amikor kimegyek....
Es erdemes jol megnezni, ha nincs ujonnan festve, mazolva, majd nektek sem kell. De ezeket rögziteni kell a szerzödesben is, nehogy kesöbb problema legyen.
Es jol meg kell nezni a berleti szerzödest, hoyg es mikor lehet felmondani, mit kell fizetni, stb.
Pl nemreg költöztünk, es a festest en fizettem - de igy nem kell kifestetnem, amikor kimegyek....
Es erdemes jol megnezni, ha nincs ujonnan festve, mazolva, majd nektek sem kell. De ezeket rögziteni kell a szerzödesben is, nehogy kesöbb problema legyen.
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
12 éve 2 hónapja #23901
Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Lakás, megélhetés kezdetekkor
Köszönöm a segítségeteket!
Itt a lakás úgy 90-100 nm,4 szobás 2 fürdőszobás és 8 személy lakna benne,és a bérlő mondta mivel ez az első lakása amit kiad,nem biztos hogy megengedik, hogy ennyien bejelentkezzünk!
Ezért is kérdeztem,hogy tud-e esetleg erről valaki valami információt adni!
További szép napot!
Itt a lakás úgy 90-100 nm,4 szobás 2 fürdőszobás és 8 személy lakna benne,és a bérlő mondta mivel ez az első lakása amit kiad,nem biztos hogy megengedik, hogy ennyien bejelentkezzünk!
Ezért is kérdeztem,hogy tud-e esetleg erről valaki valami információt adni!
További szép napot!