Magyar név németesítése
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 169
12 éve 9 hónapja #14498
Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Magyar név németesítése
Aki nevet akar változtatni, az már két hónap után nem akar magyarul megszólalni. A bibi csak az, ha megszólal németül. Merthogy németül meg csak dadog.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- omeli
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 9 hónapja #14499
Írta: omeli
omeli válaszolt a következő témában: Magyar név németesítése
Kedves KFZ
Csak magyar környezetben élő ember nem tud ebben a kérdésben állást foglalnii el kell telnie 10 évnek minimum idegen környezetben
sajnálom
Csak magyar környezetben élő ember nem tud ebben a kérdésben állást foglalnii el kell telnie 10 évnek minimum idegen környezetben
sajnálom
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 604
12 éve 9 hónapja #14502
Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Magyar név németesítése
Az en nevem eleg nemzetkozi. Altalaban nemetnek vagy angolnak neznek amugy is, neha francianak:)
A multkor megesett egy jo strory. Orvosnal voltam es az asszisztens holggyel probaltam kommunikalni. En a nemet nevu, aki epp csak makog valamit nemetul, probalkozok vmit eloadni, mire leesett a nevtablarol, hogy a holgy magyar. Mondtam volna magyarul tovabb, de erre o nezett erossen, hogy mit is akarok. Mire kiderult, hogy o eredeti magyar nevvel, magyar nagypapaval, magyarul ugyan nem beszel.. De a nevet sem akarta megvaltoztatni!
En meg altalaban nehezen tudom elmagyarazni a nemeteknek, hogy a nevem alapjan meg nem fogok tudni veluk tarsalogni az aktualis politikarol:)
A nevvaltoztatasrol meg annyit, hogy nemzetkozi kornyezetben a nevek "nemzetkozisednek", elobb utobb, ha tetszik ha nem. A keresztnev mindenkepp. A nemet kollegamat se Michaelnek hivjak, hanem "Majkel"-nek, pusztan mert van par kulfoldi. Nem kell nevet valtoztatni, valtozik az magatol, ha mindenki mas maskepp kezd el hivni:)
A multkor megesett egy jo strory. Orvosnal voltam es az asszisztens holggyel probaltam kommunikalni. En a nemet nevu, aki epp csak makog valamit nemetul, probalkozok vmit eloadni, mire leesett a nevtablarol, hogy a holgy magyar. Mondtam volna magyarul tovabb, de erre o nezett erossen, hogy mit is akarok. Mire kiderult, hogy o eredeti magyar nevvel, magyar nagypapaval, magyarul ugyan nem beszel.. De a nevet sem akarta megvaltoztatni!
En meg altalaban nehezen tudom elmagyarazni a nemeteknek, hogy a nevem alapjan meg nem fogok tudni veluk tarsalogni az aktualis politikarol:)
A nevvaltoztatasrol meg annyit, hogy nemzetkozi kornyezetben a nevek "nemzetkozisednek", elobb utobb, ha tetszik ha nem. A keresztnev mindenkepp. A nemet kollegamat se Michaelnek hivjak, hanem "Majkel"-nek, pusztan mert van par kulfoldi. Nem kell nevet valtoztatni, valtozik az magatol, ha mindenki mas maskepp kezd el hivni:)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: laolaj, Trixi0606
- Attila78
- Látogató
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #18265
Írta: Attila78
Attila78 válaszolt a következő témában: Magyar név németesítése
Az én nevem:Kirchknopf ez német,mivel a családom is kintről származik,nekem nem kell németesíteni(itt magyarban szenvednek a leírásával a hivatalokban).
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 7 hónapja #18267
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Magyar név németesítése
Nevünkben van "á" és "s" , keresztnevemben meg "a"-k. Hamar rátanultak a német kolegák a helyen s=sch és, hogy melyik az "á" és melyik az "a". Mindenesetre a telefonban én természetesen helyesen ejtem! Rászoktak! Sőt, lányom (sajnos) nem régen másodszor is férjhez ment. Az első férje mexicói volt, "Cisneros" a második, a mostani, canadai, de mindkét esetben megtartotta a magyar (leánykori) nevét!
Azt mondta "jó ez, ha én megszoktam, szokják meg mások is"...!!
Különben is, nagy hirességek sem változtatják meg a
nevüket csak, azért hogy mások könnyebben ejhessék!
Azt mondta "jó ez, ha én megszoktam, szokják meg mások is"...!!
Különben is, nagy hirességek sem változtatják meg a
nevüket csak, azért hogy mások könnyebben ejhessék!
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 35
12 éve 7 hónapja #18271
Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Magyar név németesítése
en ugy tudom eleg sok hiresseg is megvaltoztatta a nevet, eppen praktikus szempontokbol, mint amikrol itt beszelgettetek.
En is gondolkoztam mar a nevvaltoztatason (keresztnev), az enyimben ZS van, amivel nem tudnak mit kezdeni sehol sem. Meg kiejteni se nagyon tudjak legtobben, leirni se, ha nagyon igyekeznek akkor SZ szokott belole lenni. Monogramnak Z-t kapok, ami meg a batyam monogramja eppen, ezert ez mindig nagyon fura nekem. Termeszetesen senki sem hiv a megszokott sajat nevemen, ami eleg fura idegen erzes. Meg nem erett meg annyira a dontes, h elinduljak a hivatalokba, de erosen erlelodik igy nehany ev utan. Ha csak annyi lenne, h hivatalos ugyeknel tovabb tart lediktalni, az meg nem zavarna, a vezeteknevemet is betuzni kell ugyis.. inkabb a mindennapokban, a bemutatkozas, nem ertik, nevtabla eseten neznek, nem mernek megszolitani, ha igen akkor meg ugye valami idegen valtozattal.
Lehet nem kene ennyire ragaszkodni, es lecserelni egy nemzetkozibb valtozatra? Vagy egy olyanra aminek nincs nemzetkozi valtozata
En is gondolkoztam mar a nevvaltoztatason (keresztnev), az enyimben ZS van, amivel nem tudnak mit kezdeni sehol sem. Meg kiejteni se nagyon tudjak legtobben, leirni se, ha nagyon igyekeznek akkor SZ szokott belole lenni. Monogramnak Z-t kapok, ami meg a batyam monogramja eppen, ezert ez mindig nagyon fura nekem. Termeszetesen senki sem hiv a megszokott sajat nevemen, ami eleg fura idegen erzes. Meg nem erett meg annyira a dontes, h elinduljak a hivatalokba, de erosen erlelodik igy nehany ev utan. Ha csak annyi lenne, h hivatalos ugyeknel tovabb tart lediktalni, az meg nem zavarna, a vezeteknevemet is betuzni kell ugyis.. inkabb a mindennapokban, a bemutatkozas, nem ertik, nevtabla eseten neznek, nem mernek megszolitani, ha igen akkor meg ugye valami idegen valtozattal.
Lehet nem kene ennyire ragaszkodni, es lecserelni egy nemzetkozibb valtozatra? Vagy egy olyanra aminek nincs nemzetkozi valtozata