Környezetszennyezés Németországban

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7139 Írta: btgyrgytms
Környezetszennyezés Németországban téma létrehozva btgyrgytms által

Érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalata van a Németországi környezettel kapcsolatban.Nevezetesen: graffitik a házfalakon-ha a művészt rajta kapják mi a jutalma? Parlagfű Német honban nem "terem"? Kutya piszok, csikk. Koldusok( öreg dobj már meg egy százassal). Fáradt olaj, benzin a csatornába öntve- német honban létezik , vagy csak magyar szokás?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• kema82
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7142 Írta: kema82
kema82 válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

Hello,

én amit eddig tapasztaltam itt az nagyon pozitív ezzel kapcsolatban, bár én kisvárosban laktam, lakok, ami persze megint más mint egy zsúfolt nagyváros.
Az utcák nagyon tiszták, ügyelnek a tisztaságra, ősszel még a lehullott falevelet is a parkokban spéci gépekkel felszívják. A kutyaguminak pedig van kirakva a parkokba zacskó, amit mindenki használ.
A vasúti átkelőknél, amikor jön a vonat és lezárják az utat általában ki van írva, hogy állítsd le a motort, amíg állsz az autóval, hogy ezzel se szennyezd a környezetet.
Parlagfűvel kapcsolatban, a férjem otthon állandóan allergiás volt május közepétől jó egy hónapig, mióta itt van kint soha nem jön neki elő.
Graffitivel még nem találkoztam.
Bad Säckingenben laktam másfél évet. Ott voltak koldusok. Nem találjátok ki milyen emberek voltak?! Magyar c....ok. :(
A szemetet pedig szelektíven gyűjtik a németek, így azért ez is környezetbarátabb.

Több
13 éve 2 hónapja #7150 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

Mire kell gondolni szelektív gyűjtés alatt? Papír, üveg,műanyag,fém. A háztartási szemét gyűjtés ugyan úgy történik mind otthon?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja #7153 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

(Schwarz D. utca)

(Fodor I. utca)

A két kép egy napon készült, kb 10 percnyi különbséggel!

Ez a 2 kép keszthelyi "szelektiv" gyűjtőhely, idén nyáron, különböző helyeken fotózva!! Ilyet, itt Németorszárban még egyszer nem láttam, pedig szinte minden nagyobb városban voltam már! Otthon nem csak azzal van a baj, hogy nincs meg a szelektiv szemétgyütés háttérkultúrája, hanem az is baj, hogy elégtelen a szállítás! Vagy túl ritkán viszik el, vagy kevés a kuka és kicsi. Engem mindig nagyon megnéznek amikor kombival rendszeresen elviszem (és szortirozom) a szemetemet! Persze én is mellérakom, ha tele van.... hova tegyem?!

DCT

Több
13 éve 2 hónapja #7154 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

Szelektiv gyüjtés. Külőn kukában gyüjtőd a papirokat,kartont,ujságot stb.
Külőn kukában Bio szemetet maradékot, kenyeret ,zőldhulladékot, és külőn sárga zsákban a müanyagokat, amihez még hozzá jőn a tejes doboz is, kimosva :P és még van egy ugynevezett restabfall amiben a háztartási szemetet tesszük.
Külőn kell még gyüjteni az üvegeket mert azokat nem igen veszik át legtőbbjét és azt el kell vinni a boltok mellett találhato nagykonténerekbe amit ott még szét kell választani a zőld és fehér üveges konténerben rakni :P Ja és a konzerves dobozokat is külőn kell gyüjteni és a boltok előtt lévő konténerekben kell elhelyezni fém hulladékkal együtt.
És természetesen az elemeket is külőn gyüjtjük és a boltban elhelyezett tárolokban kell bedobni.
Ennyi, itt mindenki tudja és hordja nagy pakokkal , és nem szégyeli a cipekedést, és a visszaválthato üvegeken , rajta a jel, hogy visszaválthato vagy kidobhato az szerint kell gyüjteni:) remélem jol irtam le .
És természetesen uton utfélen nem találsz eldobott müanyag flakont,vagy sőrős dobozt.;)
Üdv.Terézia

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7155 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

Eldobott müanyag flakon, sörösdoboz mar csak azert sincs ,mert majdnem mind betetes. Elöfordul, hogy a betetdij majdnem több, mint a benne levö asvanyviz.