Környezetszennyezés Németországban

Több
13 éve 2 hónapja #7448 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

Bele gondoltam abba, hogy bevezetnék azt a hulladék gazdálkodási formát ami a " Lajtán túl " szokás. Akkor sok szemét szállító cég tönkre megy. Mivel idehaza akkor is kell fizetned a szemétért ha nem is termelsz.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja #7452 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

btgyrgytms írta: Bele gondoltam abba, hogy bevezetnék azt a hulladék gazdálkodási formát ami a " Lajtán túl " szokás. Akkor sok szemét szállító cég tönkre megy. Mivel idehaza akkor is kell fizetned a szemétért ha nem is termelsz.

Olyan nincs, hogy nincs szemét! Az már kérdése, hogy mennyi!Nekem otthon (Mo.) 2 120 literes kukám van, (1 bio, 1 normál) de ha otthon vagyok nem elég, mert nagyon ritkán szállitják el!
Miközben minden szelektiv cuccot kocsival viszek a lerakóhelyre! (Üvegek, papir, müanyag!

1x fünyirás s máris 2 biókuka kéne. (Vehetnék több kukát is, de hova tegyem? Ha kiteszem az utcára akkor telerakják mások!) 1x megnyesem a thujákat, újabb 2 kukányi bio szemét. Aztán 5 személy a házban, s a 2 heti (!!) elszállitás gyakorlatilag nulla, mert további 2 kukányi a normál szemét! Nem egyszer van úgy, hogy amikor elviszik a normál szemetet, 2 nap múlva már tele a kuka!

Tudom mi a válsz: Csökentsem módszeresen a szemetem mennyiéségét! Nos, nem csökkentem! Fizetek a szolgáltatásért, nem is keveset. Vigyék el! Erre szakosodtak! Ez a dolguk s ezért kasziroznak!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: btgyrgytms

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7458 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

Szia Decotext,

Miert nem veszel egy komposztalot? Maris csökken a bioszemet mennyisege.
Nekünk nincs is biokukank ezert, csak a munkahelyen, de ott nincs kert. En vettem egy kicsi szemetesvödröt, bele komposztalhato biozacskot, es igy nem kell kiszedegetnina zacskobol, azzal együtt eldobhato.

szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7530 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

Eva10 írta: Szia Decotext,
Miert nem veszel egy komposztalot? Maris csökken a bioszemet mennyisege.
Nekünk nincs is biokukank ezert, csak a munkahelyen, de ott nincs kert. En vettem egy kicsi szemetesvödröt, bele komposztalhato biozacskot, es igy nem kell kiszedegetnina zacskobol, azzal együtt eldobhato.
szia:
Eva

Ennek több oka is van! Először is nem akarok sehol a kertben trágyadombot. Aztán ha lenne is komposztálóm, előbb utóbb az is megtelne: hova tegyem a földet ami kialakult belőle? Az sem mellékes, hogy nem akarok ilyennel foglalkozni és AZÉRT FIZETEK, hogy elvigyék!
Egyébként ahol lakom, (Magyarorszáról van szó!) ott minden lakosnak KÖTELEZŐEN fizetnie kell a szemétdijat!) Tehát hiába komposztálom, fizetnem kell akkor is! Akkor meg miért komposztáljam?? Te sem mész el a fodrászhoz csak úgy fizetni, aztán a partnerod vágja le a hajad.....vagy az étteremben elmész egy fiktiv összeget fizetni, aztán otthon főzöl magdnak?

Lehet, hogy neked furcsának tűnik ez a hozzáállás, de itt Németországban megszoktam, hogy ha egy szolgáltatásért fizetek akkor elvárhatom a perciz és hatékony munkát amit megrendeltem! Pláne hogy Magyarországon nincs választásom és fizetnem kell!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7533 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

Szia Decotext,
Igazad van, ha te nem szeretnel komposztalot, nyilvan nem csinalod. Bar nekünk meg majdnem 3 ev alatt sem telt meg...
En csak ötletet adtam volna, hogy legyen hova tenni.
Egyebkent engem is dühit,hogy sok mindenert kell fizetni Magyarorszagon, es gyakran a kifizetett szolgaltatast nem kapjuk meg, vagy nem olyan szinten, amit fizettünk.

Több
13 éve 1 hónapja #7745 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Környezetszennyezés Németországban

A németországi erdők is tele vannak minden féle lim-lommal? Mint idehaza.TOM