Kényszervállalkozás
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez adócsalás! Ez egy másik film! Még mindig nem értem miért KÉNYSZERvállalkozás!?mahlzeit írta: HA alkalmazotti munkat vegzel, napi fix oraban, meghatarozott munkakor, mindig ugyanannak a "fovallalkozonak", akkor az alkalmazotti munka akkor is, ha neked az ember vallalkozoi szerzodest adott. Ezert itt is es Mo.-on "Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." rugnak, mert adot csal a munkaado es a munkavallallo is a torveny szemszogebol. A peldaid ertelmezhetetlenek. Javaslom olvasd el megegyszer amit MIklos beidezett.
A szó jelentése mőgött akár zsarolás is lehet! A kényszer az nem önkéntesség!
Ha vállalkozó, de alkalmazotti opciókkal akkor nem "kényszervállalkozó" hanem tudatosan csaló!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nem ez meg ugyanaz a film. Csak kozben kimentel pattogatott kukoricaert:)DECOTEXT írta:
Ez adócsalás! Ez egy másik film! Még mindig nem értem miért KÉNYSZERvállalkozás!?mahlzeit írta: HA alkalmazotti munkat vegzel, napi fix oraban, meghatarozott munkakor, mindig ugyanannak a "fovallalkozonak", akkor az alkalmazotti munka akkor is, ha neked az ember vallalkozoi szerzodest adott. Ezert itt is es Mo.-on "Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." rugnak, mert adot csal a munkaado es a munkavallallo is a torveny szemszogebol. A peldaid ertelmezhetetlenek. Javaslom olvasd el megegyszer amit MIklos beidezett.
A szó jelentése mőgött akár zsarolás is lehet! A kényszer az nem önkéntesség!
Ha vállalkozó, de alkalmazotti opciókkal akkor nem "kényszervállalkozó" hanem tudatosan csaló!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
en ezzel egyetertek. En csak annyit allitottam meg az elejen, hogy ha ezeknel a munkaviszonyoknal igazolhato, hogy tulkepp ez alkalmazotti munka vallalkozoi borben, abbol gondok akadnak. EZ a jogi megkozelites. Egy epitoipari vallalkozasnal ezt nyilvan nehez bebizonyitani, de meg akar elo is fordulhat. Mas teruleteken viszont dogivel tudok peldat itt is ott is.Gergoo írta: Szerintem egyezzünk ki abban, hogy azért tértünk el több irányba mert több okból is kialakult. Amiből viszont nem engedek, hogy csak alkalmazkodni kéne hozzá szerintem de gyorsan, azzal előrébb lehet lenni mint a puffogással!
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Nem csak lehet mögötte zsarolás, hanem az esetek többségében van is.A szó jelentése mőgött akár zsarolás is lehet! A kényszer az nem önkéntesség!
Lásd: van egy viszonylag jól jövedelmező alkalmazotti állásod, majd szólnak, hogy innentől vagy vállalkozásba csinálod, vagy mehetsz amerre látsz.
Ha tovább is akarod csinálni ( mert jól jövedelmez, értessz hozzá, stb. ) akkor átmész vállalkozóvá, na ez a köznyelv értelmezése szerint kényszervállalkozás. A huszonéve BRD-ben tartózkodók értelmezése szerint zsarolás. Sőt, még megállhat a tudatos adócsalás ténye is. De attól még itthon így hívják.
Szó mi szó, a lényeget érted, csak Te másként nevezed.
@Gergő:
Igen, ez a fehér-fekete verzió. Nézőpont kérdése a dolog, más a "munkáltató" és persze más a "munkavállaló" nézőpontjából, és mindentől függetlenül mindkét oldalnak lehet igaza.
Nyilván, ha a saját zsebére megy a dolog, kevésbé link az, aki erre hajlamos.
Szakma függvénye, van ahol "ránézésre" megmondod, van ahol picit gondolkozni kell, de vannak nehezebb diók is.Egy epitoipari vallalkozasnal ezt nyilvan nehez bebizonyitani, de meg akar elo is fordulhat
Bár alapvetően ha csak mérnök példádat veszem alapul, a tudás, mint árúcikk, nehezen bizonyítható kényszervállalkozásban.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás