Családi pótlék Németországban
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Liv írta: Köszönöm a választ,teljesen érthető, ha a hivatal megzavarta volna az új cím. De mielőtt ujra beadtuk a papírokat a hivatallal egyeztetve volt, miszerint a decemberi papírokat rosszul töltöttük ki és meg sok potolando dokumentum van, lakcím igazolás, munkahely igazolás, a papírokat így kérésre küldtük el megint a hozza adott ügyfél számmal együtt. Ezért nem értem mi lehet az oka annak , hogy nem küldenek a megadott címre semmit. A régi címről meg nem postázák nekünk, mer rossz a kapcsolat.........
.....a nyelvvel nem lenne probléma mert segítségünk szerencsére van.
Pedig egyértelmű, hogy ez a gond. Ezért is póstázzák a régi címre a dolgokat! Az újra beadott papirokkal senki nem foglalkozik mert valószínű van egy régi ügyfélszámotok! Ne feledd, itt is ugyan olyan a bürokrácia, mint Mo.-on.
Bocs' ezek csak kifogások! Akkor nincs is nagyon szükségetek a pénzre! Vegyen ki a férjed egy hét szabadságot* s intézkedjen (elvileg sok pénzről van szó nem?), vagy Te menj be ismerőssel! Ha kell a pénz, akkor be kell menni a lakhelyed szerinti hivatalba! Szerinted itt ki tud valamilyen hatékonyabb megoldást mondani?!.... Be menni meg nem tudunk mert nekem nincs lehetőségem rá a férjem meg délutánig dolgozik,.....
*Ha hivatalos ügy, a munkaadónak még szabadnapot is kell elvileg biztositania!
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Akkor valószínű, hogy nincs szükségetek a pénzre! Lehet szabitLiv írta: Be menni meg nem tudunk mert nekem nincs lehetőségem rá a férjem meg délutánig dolgozik.
kivenni, s egy csomó más megoldás is lehet. Be kell menni!
DCT
- Liv
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Liv írta: Köszönöm a válaszokat. A férjemmel is megtárgyaltuk, és megyünk tolmácssal Ravensburgba. Az akadályok azért vannak, hogy megoldjuk őket. Nem szeretek kérni, otthon sem kértem támogatást sosem. 1/2 éve tanulom a nyelvet, de csak a napi szükséglekhez tudom még csak használni.
A "Kindergeld" vagy ahogy otthon kapod "családipótlék" az MO.-on támogatás kategória? Szerintem nem. Ez azoknak a családoknak jár (s nem: adható) az államtól, akik gyereket vállalnak! (Itt is, és otthon is.) Ez amolyan állami részvétel a felnevelésben, mert hát elvileg újabb adófizetőt nevelsz fel!
DCT
- Eccsike
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0