Családi pótlék Németországban
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
12 éve 2 hónapja #24625
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Hugica,
akkor használd a http://szotar.magyarnemet.hu-t ! Jól fordít !
Szép estét !
akkor használd a http://szotar.magyarnemet.hu-t ! Jól fordít !
Szép estét !
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 69
12 éve 2 hónapja #24637
Írta: Heditta
Heditta válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
szia Laila7!
Nem tudok arról, hogy No-ban lenne ideiglenes lakcím, legalábbis ezen az oldalon ilyen nincs www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=1 ezen olvasgass, itt le van írva mit KÉNE tenni. Az már más kérdés, hogy németben erről nem mindenhol tudnak. Arra készülj fel, hogy a Mo-i folyósítást (gyes, csp) gyorsan elveszik, miközben BRD-ben még nem kapsz semmit.
Remélem segíthettem!
Üdv Hédi
Nem tudok arról, hogy No-ban lenne ideiglenes lakcím, legalábbis ezen az oldalon ilyen nincs www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=1 ezen olvasgass, itt le van írva mit KÉNE tenni. Az már más kérdés, hogy németben erről nem mindenhol tudnak. Arra készülj fel, hogy a Mo-i folyósítást (gyes, csp) gyorsan elveszik, miközben BRD-ben még nem kapsz semmit.
Remélem segíthettem!
Üdv Hédi
A következő felhasználók mondtak köszönetet: laila7, agnes28
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
12 éve 1 hónapja #24663
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Hello Mindenkinek !
Rövid történet:
2011 aug.-ban családdal németbe költöztünk. Igényeltünk természetesen csp.-t a gyerekek után már szeptemberben.
2011 novemberig otthon csp.-t kaptunk, itt kint megállapították a folyósítást dec.01-től, mondván, hogy aug.-tól nov.30-ig otthon kaptunk, ezért itt erre az időszakra nem jár. Megfellebbeztük feb.elején, különbözetet igenis kérjük kifizetni.
8 hónap várás, érdeklődés stb. után kaptunk egy szintén elutasító határozatot a napokban. Nincs különbözet kifizetés.
Tudtommal magyarok ezrei kapnak különbözetet, vagy kaptak addig, amíg otthon le nem mondták.
Kérek tisztelettel néhány fórumozót, hogy aki kapott kiköltözést követően továbbra is otthon csp.-t és itt erre az időszakra megállapítottak neki különbözetet, az legyen kedves ide bemásolni, hogy a különbözet folyósítását mely német jogszabály mely passzusára hivatkozással engedélyezték. Bírósághoz vagyok kénytelen fordulni, és ez lenne a kereset jogi alapja.
Köszönöm !
További szép estét !
Rövid történet:
2011 aug.-ban családdal németbe költöztünk. Igényeltünk természetesen csp.-t a gyerekek után már szeptemberben.
2011 novemberig otthon csp.-t kaptunk, itt kint megállapították a folyósítást dec.01-től, mondván, hogy aug.-tól nov.30-ig otthon kaptunk, ezért itt erre az időszakra nem jár. Megfellebbeztük feb.elején, különbözetet igenis kérjük kifizetni.
8 hónap várás, érdeklődés stb. után kaptunk egy szintén elutasító határozatot a napokban. Nincs különbözet kifizetés.
Tudtommal magyarok ezrei kapnak különbözetet, vagy kaptak addig, amíg otthon le nem mondták.
Kérek tisztelettel néhány fórumozót, hogy aki kapott kiköltözést követően továbbra is otthon csp.-t és itt erre az időszakra megállapítottak neki különbözetet, az legyen kedves ide bemásolni, hogy a különbözet folyósítását mely német jogszabály mely passzusára hivatkozással engedélyezték. Bírósághoz vagyok kénytelen fordulni, és ez lenne a kereset jogi alapja.
Köszönöm !
További szép estét !
- koelle
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
12 éve 1 hónapja #24667
Írta: koelle
koelle válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Az lenne a kérdésem, hogy az E411-es és E401-es lapokat milyen nyelven kell kitölteni?
Illetve az egész ide oda küldözgetést lehet személyesen is intézni?
Elöre is köszönöm
Illetve az egész ide oda küldözgetést lehet személyesen is intézni?
Elöre is köszönöm
- Andrea79
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #24690
Írta: Andrea79
Andrea79 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok! Találkozott e már valaki ezzel a formanyomtatvánnyal. mert év elején Ausztriában dolgoztam és ezt küldték az elmaradt családi pótlék igénylésére
http://www.sozialversicherung.at/mediaDB/629467_01_KBGG1_Kinderbetreuungsgeld_Antrag.pdf
- brenya33
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
12 éve 1 hónapja #25187
Írta: brenya33
brenya33 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Férjem július óta Németországban dolgozik. Szeretnénk megigényelni a családi pótlék különbözetet. A Nemzetközi ügyek Osztályán azt a felvilágosítást kaptuk, hogy mivel én kapom itthon a családit és a gyerekekkel együtt mi itt vagyunk és nekem még járulékfizetésem is van itthon, így ott csak a különbözetet kapjuk és itthon pedig megmarad az eredeti csp. Viszont németországban azt mondta az ügyintéző, hogy csak fél év munkaviszony után lehet a két ország ellátása közötti különbözetet igényelni. Nem a kiegészítő potlékot szeretnénk, csak a külömbözetet. Van esetleg valakinek valami tapasztalata ez ügyben? Keresgéltem a témában, de még sehol nem láttam, hogy cdsak 6 hónap után lehetne a csp-t igényelni és a Pestiek is azt mondták, hogy az első naptól rendben kellene lennie.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Férjem július óta Németországban dolgozik. Szeretnénk megigényelni a családi pótlék különbözetet. A Nemzetközi ügyek Osztályán azt a felvilágosítást kaptuk, hogy mivel én kapom itthon a családit és a gyerekekkel együtt mi itt vagyunk és nekem még járulékfizetésem is van itthon, így ott csak a különbözetet kapjuk és itthon pedig megmarad az eredeti csp. Viszont németországban azt mondta az ügyintéző, hogy csak fél év munkaviszony után lehet a két ország ellátása közötti különbözetet igényelni. Nem a kiegészítő potlékot szeretnénk, csak a külömbözetet. Van esetleg valakinek valami tapasztalata ez ügyben? Keresgéltem a témában, de még sehol nem láttam, hogy cdsak 6 hónap után lehetne a csp-t igényelni és a Pestiek is azt mondták, hogy az első naptól rendben kellene lennie.
Segítségeteket előre is köszönöm.