Beilleszkedési problémák
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 11 hónapja #10668
Írta: DECOTEXT
Sokan itt úgy érzik hogy ez "elveszett év"! Honnan, miből veszik ez el? Miért baj ha 1 évvel tovább jár iskolába? Itt az egyetemeket is a legtöbben 2/3-al hosszabb ideig járják mert sokak dolgoznak is mellette! Semmi veszteséget nem jelent, sőt! Nyer vele!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beilleszkedési problémák
Mindenképpen jobb és könnyebb lenne neki! Irassd be ismét harmadikba. Az anyagot már gyakorlatilag tudja (noah nagyon más ám!!) igy a nyelvet könnyen veszi majd. Ha 4.-be iratod, az ismeretlen anyag + a nyelvhiány nagy stressz lenne neki! S neked is!anyaa írta: Azt szeretném kérdezni, hogy felzárkóztatás minden iskolában van-e. A nagyobbik gyerekem most végezte a 3. osztályt. Akkor Németországban újrajárná, a nyelv tanulása érdekében?
Sokan itt úgy érzik hogy ez "elveszett év"! Honnan, miből veszik ez el? Miért baj ha 1 évvel tovább jár iskolába? Itt az egyetemeket is a legtöbben 2/3-al hosszabb ideig járják mert sokak dolgoznak is mellette! Semmi veszteséget nem jelent, sőt! Nyer vele!
DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: balazsbene76
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- pontdoktor
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12086
Írta: pontdoktor
pontdoktor válaszolt a következő témában: Beilleszkedési problémák
Sziasztok!
Orvos vagyok, rezidens, jelenleg még Magyarországon. Nemsokára egy közvetítő cégen keresztül fogunk a párommal Németországba indulni. Elsősorban az érdekelne, hogy mennyire nehéz a beilleszkedés, lehet e találni magyar ismeretségeket, hogyan fogadják a külföldieket. Én eddig sok negatív példát hallottam (hidegek, zárkózottak stb.), ami eléggé frusztrál, örülnék, ha megosztanátok velem pár tapasztalatot.
Amennyiben pedig van némi gyakorlati praktikumról valakinek pár szó a tarsolyában, annak is örülnék, pl. hogy hogyan kell nekilátni a költözésnek a csomagoláson kívül. Papírok, lakcímkártya, stb..
Előre is köszönettel:
pontdoktor
Orvos vagyok, rezidens, jelenleg még Magyarországon. Nemsokára egy közvetítő cégen keresztül fogunk a párommal Németországba indulni. Elsősorban az érdekelne, hogy mennyire nehéz a beilleszkedés, lehet e találni magyar ismeretségeket, hogyan fogadják a külföldieket. Én eddig sok negatív példát hallottam (hidegek, zárkózottak stb.), ami eléggé frusztrál, örülnék, ha megosztanátok velem pár tapasztalatot.
Amennyiben pedig van némi gyakorlati praktikumról valakinek pár szó a tarsolyában, annak is örülnék, pl. hogy hogyan kell nekilátni a költözésnek a csomagoláson kívül. Papírok, lakcímkártya, stb..
Előre is köszönettel:
pontdoktor
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 10 hónapja #12091
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Beilleszkedési problémák
Egy orvos aki hajlando falusi orvosnak menni a volt NDK területére, hülyére keresheti magát és közmegbecsülésnek örvend.
Legrosszabb esetben 10000-szer végeg kell halgatni a dédike balatoni kalandjait a 60-as évekböl.
Ha Orvos lennék és nem vonzana a nagyváros akkor rég ott lennék. Evi 150-200 összejön ha ügyetlen.
Legrosszabb esetben 10000-szer végeg kell halgatni a dédike balatoni kalandjait a 60-as évekböl.
Ha Orvos lennék és nem vonzana a nagyváros akkor rég ott lennék. Evi 150-200 összejön ha ügyetlen.
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
12 éve 10 hónapja #12095
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Beilleszkedési problémák
Szia Pontdoktor!
Én a "hideg ,zárkózottakat" cáfolnám,amerre megyek,kedvesek,köszönnek az utcán,boltban,buszmegállóban és mosolyognak-nem is keveset!
Költözés,elintézni az otthon közüzemü mindenséget átutalásra, biziket lefordíttatni,személyi igazolványt lecsekkolni meddig érvényes,önkormányzathoz bemenni-kitölteni egy papírost arról,hogy hosszabb távon elhagyjátok az országot és még millió egyéb Ismerettséget nem nehéz találni,meg fogjátok hallani a magyar beszédet,vagy titeket hall meg valaki és megszólít,esetleg (nem reklám) de van az iwiw-en területileg pl.: Pforzheim-i magyarok stb. (engem 2 hét után szólítottak meg Juliska a boltban pékárút árul,kint van 40 éve ,ő is örült,én is)
Sok sikert!
Én a "hideg ,zárkózottakat" cáfolnám,amerre megyek,kedvesek,köszönnek az utcán,boltban,buszmegállóban és mosolyognak-nem is keveset!
Költözés,elintézni az otthon közüzemü mindenséget átutalásra, biziket lefordíttatni,személyi igazolványt lecsekkolni meddig érvényes,önkormányzathoz bemenni-kitölteni egy papírost arról,hogy hosszabb távon elhagyjátok az országot és még millió egyéb Ismerettséget nem nehéz találni,meg fogjátok hallani a magyar beszédet,vagy titeket hall meg valaki és megszólít,esetleg (nem reklám) de van az iwiw-en területileg pl.: Pforzheim-i magyarok stb. (engem 2 hét után szólítottak meg Juliska a boltban pékárút árul,kint van 40 éve ,ő is örült,én is)
Sok sikert!
Perszike
- Eva10
- Látogató
12 éve 10 hónapja #12107
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Beilleszkedési problémák
Szia Pontdoktor!
Haat....nemcsak falura lehet menni. Most neztem, itt Thüringiaban 255haziorvos hianyzik. Termeszetesen mas szakorvosokbol is van hiany, de nem ennyire. Nem kell feltetlenül falura menni! De falun valsz. egyszerübb, es több tamogatast is kap az ember, ha nagyon kell az orvos.
De elöször szakvizsga kell. De en azt hiszem, hogy Nemetorszagban az orvos ha ehen hal, akkor hülye...
Es: amit Attila irt: a dedike panaszait, vagy elmenyeit en is mindig vegighallgatom...es miert ne, ez is beletartozik...
Merre fogtok dolgozni?
Itt felenk kedvesek az emberek, valsz. mashol is, lehetnek kivetelek termeszetesen.
szia:
Eva
Haat....nemcsak falura lehet menni. Most neztem, itt Thüringiaban 255haziorvos hianyzik. Termeszetesen mas szakorvosokbol is van hiany, de nem ennyire. Nem kell feltetlenül falura menni! De falun valsz. egyszerübb, es több tamogatast is kap az ember, ha nagyon kell az orvos.
De elöször szakvizsga kell. De en azt hiszem, hogy Nemetorszagban az orvos ha ehen hal, akkor hülye...
Es: amit Attila irt: a dedike panaszait, vagy elmenyeit en is mindig vegighallgatom...es miert ne, ez is beletartozik...
Merre fogtok dolgozni?
Itt felenk kedvesek az emberek, valsz. mashol is, lehetnek kivetelek termeszetesen.
szia:
Eva
- forrest
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
12 éve 10 hónapja #12108
Írta: forrest
A futás azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez.
forrest válaszolt a következő témában: Beilleszkedési problémák
Pontdoktor barátnőm orvos. Itt Saarlouis-ban volt kint fél évet. Vele együtt 8 magyar orvos van itt kint. Nagyon jó kis csapat alakult ki. Előfordulhat, ahova mész illetve mentek ott vannak még magyar orvosok. Keresni kell őket illetve a környéken. Hátha van magyar kolléga. Meg a németek között is biztosan fogtok találni haverokat. Nyitottnak kell lenni.
lakcímkártyát pedig a Rathaus-ban kell kérni. De szerintem ezt nektek a közvetítő cég el kell, hogy intézze. Illetve illene, hogy elintézze.
lakcímkártyát pedig a Rathaus-ban kell kérni. De szerintem ezt nektek a közvetítő cég el kell, hogy intézze. Illetve illene, hogy elintézze.
A futás azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: pontdoktor