Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 8 hónapja #16232 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia zsuzsa76.

Itt az ovi( van legalabb 6 ovoda a varosba), reggel 7-tol delutan 5-ig van mindenutt, de mi kellett kivalasszuk, hogy mennyit maradnak a gyerekek. Mi ugy valasztottuk, hogy max napi 9 orat lesznek, ez havi 63euroba kerul, es ezenkivul az ebed ha igenyeled 3euro/nap. Megtortenhet, hogy az elso oviba ahova bemesz nem kapsz helyet, de vegig kell jarni az osszeset, szerintem nincs olyan, hogy valamelyikbe ne lenne szabad hely. A mi kislanyunk(3eves) kimondottan szereti,pedig meg csak 9napja jar es egy szot sem ert. Ha barmi kerdes van, irj nyugodtan.

Udv Berci

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zsuzsa76

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #16234 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Sajna cáfolnom kell :(
Itt a környéken sincs egész napos ovi,körbetelefonáltam mind.A legközelebbi egész napos ovi kb 30 km-re van tőlünk és már Szeptembertől sincs üres hely.Ez a pech. :(
Örülök,hogy nektek sikerült találni ;)

Perszike

Több
12 éve 8 hónapja #16331 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Perszike! ;)

Gondolom olvastad történetünket. Mit szolsz? :)
Mikor a te férjedet felvették te miket keztél el előszőr intézni?
Ti mennyi idő után is mentetek utánna?
A családipótlékót már akkor lemontad itthon amikor még csak a férjed volt kinn és Ő kérte németben az egész összeget vagy a a megosztott családit kaptátok amig a gyerekekkel itthon voltatok?
Teljes felszereltséggel költöztetek ki vagy csak néhány cuccot vittetek?
Egyenlőre ennyi kérdés, de lesz még néhány ezer :woohoo:

Több
12 éve 8 hónapja #16339 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Nata! :)

Igen,próbállak nyomon követni ;) nagyon nehéz lesz főleg az elején ,főleg a nagymamák hiánya miatt :( igaz hetente többször beszélünk Skyp-on dehát az mégsem az igazi.
Hát a kérdésekre a válasz:
Nagyon meredek volt mert mikor kiutazott a férjem már megvolt a mi kiutazási időpontunk is (40 nappal később) és telltek a napok meló még sehol...... addig le sem mertem mondani a Csp-t :S majd a mi indulásunk előtt kb 10 nappal kapott munkát a párom.Addig csak a lakásokat is "nézegettük" telefonálgattunk,hogy kiadnák e nekünk 3 lurkóval és egy tapétaszaggató macskával (persze ezt mélyen titkoltam :laugh: :laugh: :laugh: )
Majd rátaláltam a lakásra a Quoka-n és kiutazásunk előtt 3 nappal a párom kezében voltak a kulcsok.
Igazság az,hogy a páromat pont attól a naptól jelentették be,amikortól mi itt kint vagyunk,így én nem tudtam külömbözetet igényelni,tán így könnyebb is volt az ügyintézés :silly:
Hááát a csomagolás,kész katasztrófa volt :woohoo: mikor elment a párom nekiálltam szortírozni...... viszem-hagyom-továbbadom...... 3 gyerek-3 szekrény ruha :laugh: a helyi gyermekjólléti szolgálat nagyon örült neki B) így a ruhák belefértek 4-5 nagyobb utazótáskába.No meg a számítógép az hatalmas helyet foglalt,ami részét tudtam bedobozoltam amit nem hatalmas takaróba csomagoltam és az oldalaira rákötöztem a díszpárnákat :lol: :lol: :lol: de éppségben ideért és ez a lényeg. Majd jött a konyhám vagy 10 közepes méretű kartondoboz lett teli ...... :blush: pedig nyomorítottam mindent össze de így is ottmaradt egy karton pohár,jénai stb :( na de majd legközelebb jönnek azok is. Amit még nagyon sajnálok,volt 3 tv-nk , egyik sem fért be :( de szerencsére itt kaptam egy Sony tv-t receiver-rel együtt 20 euroért ;) és a lényeg,olyan autóval mentünk amibe 3 sor ülés volt a leghátsó sort kiszedtük,középső sorban ült a 3 lurkóm elöl a sofőr és én a macska meg a csomagok között :laugh: szegénykém .....de kibírta pipi nélkül 10,5 órán át,hiába vetten neki hámot kihúztam a fűre naná hogy nem csinált oda hisz semmi alom formája nem volt :laugh:
és hát a pakolásnál úgy kezdtük,hogy berakták a férfiak a mosógépemet és a mosogatógépemet ,onnantól ment minden ömlesztve. :woohoo: Bútort nem is akartam vinni,hisz nem diófából vannak a magyar bútoraim itt kint meg nagyon günstig lehet kapni ;) sőt a gyönyörűséges szekrénysorom kostenlos-zu verschenk volt :silly:
Szóval még az összecsukható ruhaszárítómat is hoztam szépen befért a kocsi oldalába ,igaz kicsit meggörbült,de nem látszik rajta,no és persze a cicánk azon alszik a 2.emeletén :lol:
Visszatérve a Csp-re kiutazás előtt pár nappal mondtam le,de amint tudod az utazásotok időpontját azonnal menj be és figyelj nagyon mert a csp-t csak hózártával tudják szűntetni,hiába akarod pl.15.-ével záratni csak 31.-vel megy :angry: :angry: :angry: b@romság de nem?! A Gyes ill hasolók mennek hóközben is.
Jöhet a többi kérdés! ;)
Majd írd ám le hol tartatok a készületekben,kíváncsian várom!
Üdv. :)

Perszike

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #16340 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Nata írta: Teljes felszereltséggel költöztetek ki vagy csak néhány cuccot vittetek?Egyenlőre ennyi kérdés, de lesz még néhány ezer.

Nem érdemes teljes "felszereltségel" elindulni, mert ennek a költsége nagyon hamar meghaladja az itteni újbeszerzést. Nagyon sokan adnak ajándakba cuccokat, csak vigyék! Rengeteg olcsó, de kiválló minöségü, eladó dolog is van. Az újságok tele vannak!

Mi csak egy hétig aludtunk gumimatracon....

DCT

Több
12 éve 8 hónapja #16342 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Köszönöm a válaszokat!
Úgy gondoltuk, hogy fejenként egy nagy bőröndöt viszünk, ami ebbe belefér az jön ami nem az marad. Már most sok mindent eladtam az online aukciós oldalakon és még rengeteg mindent árulok, a többit megkapja egy szegény család.
A régi életünket így teljes egésszében itthon hadjuk :laugh: