Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 6 hónapja #18289 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

kevemoncsi!
Köszönöm a kedvességed.
Apa ugye már kinn dolgozik és készíti nekünk elő a terepet :)
Az én nyelvtudásom is sajnos nulla :(
Beíratkoztam egy privát német tanfolyamra, aminek az az előnye a lakossági tanfolyammal szenben, hogy az alapok megtanulása után, az idő szűke miatt csak azt tanítja meg a tanárnő amirel kikőltözés után rövid időn belül biztosan szükségem lesz (beíratkozás a suliba-oviba, orvos, bemutatkozásstb..) Amit én megtanulok azt próbálom átadni a gyerekeknek.
Az én picikém is 2 éves, azt hiszem neki lesz a legkönnyebb. ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18292 Írta: kevemoncsi
kevemoncsi válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Nata!
Hát sajnos itt monoron 76.000.ft lenne egy nyelvtanfolyam,szóval az sztornó! :-(
Reménykedem,hogy apának is sikerül kint valami helyet találni,és egy pár hónap múlva mennénk utána!Habár nagyon nehéz.
De szivesen olvasok mindent,ami némettel kapcsolatos,mert nagyon parázok! :(

• Kata
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #18309 Írta: Kata
Kata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

szia! köszönöm hogy irtál eddig sajnos nem volt idöm belépni de most nagyon erösen rá kell koncentrálnom mivel az iskola befejeztével menni szeretnénk ! és most vagyok abban a helyzetben hogy el kell kezdenem intézkedni! minden segitséget köszönök azt hiszem Baden-Württenberg -be költözünk. Ulm környéke kis falucska nem tudom még a nevét pontosan. Az érdekelne ha kijelentkezem az önkormányzati lakásombol akkor milesz?? vagy muszály kijelentkezni?? Már most be kell menem az iskolába a gyerekeket kijelenteni?? az iratokat bizonyitványokat lekell e forditatnom? és szakforditoval vagy elegendö simán leforditani?
segitséged köszönöm elöre is :)

• Kata
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #18310 Írta: Kata

szia nem csak te ragaszkodsz énis 3 gyerekkel szeretnék kimenni ahogy vége az iskolának és a nyelvtudás nagyon gyatra...... de a férjem kintvan már 1 éve és szerintem minden rendben lesz .... bár most meg vagyok ijedve mert nem tudom mihez kezdjek igy hirtelen mit kell tenem hogy kitudjunk menni.. énis szivesen veszem a segitséget :)
sok sikert nektek :)

Több
12 éve 6 hónapja #18371 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Kedves Kata,
olvass vissza bátran,minden kérdésedet megválaszolták/tuk korábban.

• Kata
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #18409 Írta: Kata

igen köszönöm nektek csak kicsit nagyon izgulok és ideges is vagyok nem tudom mihez nyuljak elöször és hogyan is kezdjek hozzá gondolom ez érthetö 3 gyerekkel neki vágni a világnak !!! de azért köszönöm :cheer:
:cheer: