Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18849 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Hunor írta: Sziasztok!

Erding-ben szeretnénk lakást bérelni, mekkora a legkisebb lakás,amit lehet bérelni négy gyerekkel? Milyen óvoda,iskola van a környéken?

Köszönöm!

Nem hiszem, hogy az iskola ill ovoda fog gondot jelenteni, Erding nem annyira kicsi hogy ez gond lenne. Ellenben a lakás már húzósabb ügy lesz, 6 személy? Hát 100 m2 és 5 szoba alatt ne is nézegess, mert nem enged be úgysem a bérbeadó. Van egy minimum X m2 / Fő előírás most ne kérdezd mennyi, mert hirtelen meg nem mondom de, hogy nem lesz egyszerű az biztos. Talán a kapcsolódó kistelepüléseken egy házat bérelni egyszerűbb és valószínű olcsóbb is lehet.
Sok sikert a keresgéléshez

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #18850 Írta: Hunor
Hunor válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Természetesen a kapcsolódó kistelepülések is szóba jöhetnek, csak elfelejtettem odaírni:-)

Több
12 éve 6 hónapja #18851 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia betty11!

Apa már kinn van és dolgozik, most intézi nekünk a lakást.
A négy gyerkőccel rögtön megyünk utánna ahogy a lakás elintéződik.
Sajnos nem tudok én sem németűl csak angolul, de a gyerekekkel együtt nagyon "nyomjuk", ma is különböző formákban egész nap a némettel foglalkoztunk.
Nagyon félek a beíratkozástól és a kindergelt intézésétől, óriási tehertől szabadulok meg, ha ezeken túl leszünk, tudom utánna meg majd jön más.

Több
12 éve 6 hónapja #18861 Írta: betty11
betty11 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Hali!
Hova mentek?Mit dolgozik apa?Te fogsz dolgozni?A gyerkőcök mekkorák?
A mi családipótlékunk sincs még elintézve mert a mi apucink még magyar cégnél dolgozik,de ez hamarosan meg fog változni.Azt sem nagyon tudom,hogy kell elkezdeni ennek az intézését.
A gyerekeknek nem lesz nehéz a német ha bekerülnek egy közösségbe.Már nálunk is van olyan,hogy ha nem tudok valamit akkor a nagyobbik fiamtól kérdezem,hogy mit jelent.
Az iskolába majd kell nemzetközi oltásikönyv /amit az itten orvosotok csinál meg/,a születési anyakönyvi kivonat/amit jobb otthon lefordíttatni/ és az Amneldung /Lakcímbejelentő/.Ha be vannak íratva,rögtön kérjetek iskolalátogatási igazolást és küldjétek el M.o-ra a mostani lakóhelyetek jegyzőjéhez.Kellemetlenségek elkerülése miatt.

Több
12 éve 6 hónapja #18876 Írta: Marianna
Marianna válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Sziasztok!
Az Én férjem is Németországban dolgozik( fizikai) immár 8 hónapja!
Szeretnénk mi is kiköltözni ( minél hamarabb), de nem tudom, h hogyan kezdjük el!
Van két 6 éves, még ovis kislányunk.
Mi nem beszélünk németül, igaz h a lányokhoz jár némettanárnő! Gondolom ez édeskevés, szinte nulla!!
Netán nyáron sikerül kimennünk akkor, hová kellene őket beíratnom!
Koruk és nyelvi hiányosságok miatt?
Vagy kezdjék el itthon az 1. osztály és később települjünk ki?
Igazán nincs senki aki ebben , vagy bármiben segítene! Mi itthon is egyedűl vagyunk!
Bárki aki tud tanácsot ill. tapasztalatot megosztani, mesélni szeretettel fogadom!
Köszi ha valaki elolvassa és válaszol is!
Mindenkinek szép napot!!

Több
12 éve 6 hónapja #18881 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Betty 11:
.....a születési anyakönyvi kivonat/amit jobb otthon lefordíttatni/ ......

Nem szükséges lefordíttatni.Ha nem EUs,kérjetek másikat. A legrosszabb esetben 2000Ft az illeték. (mi egyiket ingyen kaptuk, tehát azt gondolom teljesen ügyintéző-függő)