Németországba gyerekekkel
- Marianna
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 6 hónapja #18941
Írta: Marianna
Marianna válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Kedves Betty!
Nagyon kedves ember vagy, h így ismeretlenűl is válaszolgatsz a naiv kérdéseimre!
Muszáj vmit kalkulálnom, mert egyenlőre a férjem jövedelme lesz mindenre!
60 euro az egész család? Sokat fözől és sütsz? stb?
Még igazán nem tudom, h merre leszünk. Talán München környéke!
Azt már tudom, h mindent vennünk kell, mert üres lakások vannak!
Azokat a helyeket is fel kell kutatnom, ahol olcsó bútorokat lehet venni!
Sok erőt kell gyűjtenem, h belevágjak (minden önsajnálat nélkül)!
Köszi h válaszoltál!
Szép délutánt!
Marianna
Nagyon kedves ember vagy, h így ismeretlenűl is válaszolgatsz a naiv kérdéseimre!
Muszáj vmit kalkulálnom, mert egyenlőre a férjem jövedelme lesz mindenre!
60 euro az egész család? Sokat fözől és sütsz? stb?
Még igazán nem tudom, h merre leszünk. Talán München környéke!
Azt már tudom, h mindent vennünk kell, mert üres lakások vannak!
Azokat a helyeket is fel kell kutatnom, ahol olcsó bútorokat lehet venni!
Sok erőt kell gyűjtenem, h belevágjak (minden önsajnálat nélkül)!
Köszi h válaszoltál!
Szép délutánt!
Marianna
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 108
12 éve 6 hónapja #18944
Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Sziasztok,
itt tartományonként,de ahogyan a hozzászólásokat olvasom, városonként is változó a helyzet.
Amikor mi készültünk kifelé, mindenki véleményét és hozzászólását elolvastam, mert a döntésért csak magamat okolhattam volna.
Tehát:
-ezek szerint van olyan hely itt,ahol nem fogadták el az EUs papírokat.Nekünk elfogadták,nem véletlenül angol és francia a másik kettő nyelv.
-a szünetek Tartományonként máskor vannak
- egy éppen iskolába készülő kicsinél én átgondolnám a következőket: mennyi időre szeretnénk kiköltözni, fontos-e a magyar nyelv és akarom-e a kicsit "megkeverni" az elején.....
-van olyan üzlet,ahol olcsóbb a ruha,mint Magyarországon. Erre megint csak nem adható általánosan elfogadott egyértelmű válasz,mint ahogy arra sem,hogy ki, mennyiből tud kijönni egy héten,hónapban.
- a nyelvtanulás leginkább magától a motívációtól függ. Nekem pl. szuper a nyelviskolám, nagyon jó a tanárom és a legjobb barátnőm orosz.
itt tartományonként,de ahogyan a hozzászólásokat olvasom, városonként is változó a helyzet.
Amikor mi készültünk kifelé, mindenki véleményét és hozzászólását elolvastam, mert a döntésért csak magamat okolhattam volna.
Tehát:
-ezek szerint van olyan hely itt,ahol nem fogadták el az EUs papírokat.Nekünk elfogadták,nem véletlenül angol és francia a másik kettő nyelv.
-a szünetek Tartományonként máskor vannak
- egy éppen iskolába készülő kicsinél én átgondolnám a következőket: mennyi időre szeretnénk kiköltözni, fontos-e a magyar nyelv és akarom-e a kicsit "megkeverni" az elején.....
-van olyan üzlet,ahol olcsóbb a ruha,mint Magyarországon. Erre megint csak nem adható általánosan elfogadott egyértelmű válasz,mint ahogy arra sem,hogy ki, mennyiből tud kijönni egy héten,hónapban.
- a nyelvtanulás leginkább magától a motívációtól függ. Nekem pl. szuper a nyelviskolám, nagyon jó a tanárom és a legjobb barátnőm orosz.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Marianna
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 6 hónapja #19009
Írta: DECOTEXT
Persze ha jólfizető munkátok van, s vár bennetek egy fizethető (Max. 800€ / rezsi nélkül, butorozatlanul) bérlakás, akkor jó válszatás München és a bayor tartomány!!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Kedves Marianna, ha még nem késő, akkor válasszatok egy olcsóbb területet! München és környéke az ország egyik legdrágább területe! Északabbra sokkal olcsóbb a világ, mint a bayoroknál (Nidersachsen)! Sőt a keleti részen kimondottal olcsó az élet!Marianna írta: Még igazán nem tudom, h merre leszünk. Talán München környéke!
Persze ha jólfizető munkátok van, s vár bennetek egy fizethető (Max. 800€ / rezsi nélkül, butorozatlanul) bérlakás, akkor jó válszatás München és a bayor tartomány!!
DCT
- betty11
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 6 hónapja #19071
Írta: betty11
betty11 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Egyetértek!Itt Saarlandon is elfogadható árak vannak.
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 65
12 éve 6 hónapja #19075
Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Visszaolvastam pár oldalt, szinte mindenkinek a férje dolgozik kinn x ideje, a család pedig szeretne utána menni. Ez idáig teljesen normális dolog, fontos, hogy együtt legyen a család.
DE: tovább kellene gondolni, hogy mi van ha a férj ne adj isten beteg lesz, megszűnik a munkája, bármi történhet.
Aki eddig írt, szinte senki nem beszéli a nyelvet alapfokon sem. Mit fogtok akkor csinálni?
Miért nem értitek meg, hogy nyelv nélkül nem lehet? Nem hiszem el, hogy tényleg csak a segélyre alapoztok! Az semmire nem lesz elég!
Felelőtlenség 1-2-3- gyereket ennek kitenni!
DE: tovább kellene gondolni, hogy mi van ha a férj ne adj isten beteg lesz, megszűnik a munkája, bármi történhet.
Aki eddig írt, szinte senki nem beszéli a nyelvet alapfokon sem. Mit fogtok akkor csinálni?
Miért nem értitek meg, hogy nyelv nélkül nem lehet? Nem hiszem el, hogy tényleg csak a segélyre alapoztok! Az semmire nem lesz elég!
Felelőtlenség 1-2-3- gyereket ennek kitenni!
- Orshee
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 6 hónapja #19725
Írta: Orshee
Orshee válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom-e, ennél közelebbi témát nem találtam az én kérdésemhez.
Egy hét múlva ha minden igaz utazunk ki Papenburgba,( Niedersachsen) 2 éves és 7 éves lányommal a férjemhez, ideiglenesen fogunk ott tartózkodni egyenlőre, de szeretnénk letelepedni. A kicsit bölcsibe, a nagyot az iskoláig ovodba szeretném beiratni. Kérdés hogy milyen papírok szükségesek ehhez? Elég-e a születési anyakönyvi kivonat, vagy kell a gy erekek személyi igazolványa is? ( Mert ez még nem érkezett meg és mi meg már szeretnénk menni. Utánunk tudják postázni). Lesz még kérdésem de most hirtelen ez jutott eszembe). Előre is köszönöm a válaszokat!
Egy hét múlva ha minden igaz utazunk ki Papenburgba,( Niedersachsen) 2 éves és 7 éves lányommal a férjemhez, ideiglenesen fogunk ott tartózkodni egyenlőre, de szeretnénk letelepedni. A kicsit bölcsibe, a nagyot az iskoláig ovodba szeretném beiratni. Kérdés hogy milyen papírok szükségesek ehhez? Elég-e a születési anyakönyvi kivonat, vagy kell a gy erekek személyi igazolványa is? ( Mert ez még nem érkezett meg és mi meg már szeretnénk menni. Utánunk tudják postázni). Lesz még kérdésem de most hirtelen ez jutott eszembe). Előre is köszönöm a válaszokat!