Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 5 hónapja #20072 Írta: rubintos
rubintos válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Szilvi!
Köszönöm szépen,mentettem az oldalt.
Biztos lesz még kérdésem,ha nem baj?
Köszi Ági!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #20074 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

rubintos írta: Szia Szilvi!
Köszönöm szépen,mentettem az oldalt.
Biztos lesz még kérdésem,ha nem baj?
Köszi Ági!

Nem baj, sőt. Azért vagyunk itt, hogy ha tudunk, segítsünk. De kérlek mindenképpen egyeztesd majd a sulival a szüneteket, ha már beírattad a gyerkőcöt,biztos ami biztos :).

• Andi73
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20084 Írta: Andi73
Andi73 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Szilvi!
Új vagyok itt.Mi is költöznénk ki a gyerekekkel Németországba.(Baden-Würtenberg)A nagyobbik fiam 16 éves most volt 9.-es azt szeretném kérdezni, hogy ott kint a 9.osztályt kell ismételnie vagy szakmai képzésben kell részt vennie. Válaszodat előre is köszönöm:Andi

Több
12 éve 5 hónapja #20096 Írta: bnemonika
bnemonika válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Ági!
Érdekes ez a befogadó nyilatkozat dolog. Én beletelefonáltam a suliba és mondták, hogy írjak egy kérelmet, hogy kérem a gyerek tanulói jogviszonyát szüneteltetni. Ketten aláírtuk a férjemmel. Nem kértek semmit a másik iskolából. Egy hét múlva kaptunk egy határozatot a suliból. Ennyi.
Én is füzetet vezetek a teendőkről :-) Nem tudom, te hol tartasz, csak megemlítek néhány dolgot:
- személyit csináltatni a gyereknek - ingyenes, 1 hét alatt megvan
- védőnőnek szólni - nekem a védőnő azt mondta, hogy átteszi egy másik listára a gyerekeket (tehát nem húzza ki) és nem fognak minket keresni a következő oltás miatt
- kontaktlencsés vagyok, úgyhogy beszereztem pár dobozzal előre
- az iratainkat beszkenneltem és kinyomtattam anyukámnak, és magammal is viszem pendrive-n
- ha szedsz valamilyen gyógyszert, kiválthatsz előre néhány adagot
- családi pótlék lemondása - nekem valahogy nem sikerült elsőre, már a második levelet kapom hogy a folyósításhoz ilyan, meg olyan papírt még nyújtsak be, pedig én a folyósítás megszüntetését kértem. Telefonáltam is már az első levél után, azt mondták, téves levelet kaptam, tekintsem tárgytalannak, erre jön még egy. :angry:
- önkormányzat, okmányiroda: "ideiglenesen külföldön tartózkodás" bejelentése - érdemes megtenni, mert ha jön egy hivatalos felszólítás, nem tudsz róla, átvettnek tekintik, és utána mosakodhatsz.
- előfizetéses mobil lemondása - csak a nagyobbik fiam feltöltőkártyás mobilját visszük magunkkal sms fogadásra
Ennyi jutott hirtelen eszembe.
Mónika

Több
12 éve 5 hónapja #20099 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Sziasztok!
Ami még nagyon fontos dolog, ha esetleg a kinn tartózkodás ideje alatt bármilyen kötelező védőoltást kellene kapni a gyereknek itthon, de nem tudja fellvenni akkor szólni kell a védőnőnek, mert keményen büntet érte a magyar állam.
A kislányom nyáron lesz 6 éves, de mi csak télen jövünk haza legközelebb, ezért a védőnőnk írt egy kérvényt, melyet azzal indokolt, hogy külföldi tartózkodás miatt nem fogja időben felvenni a gyermekem az oltást, de a legközelebb hazautazás alkalmával felveszi majd. Alákellett írnom és ennyi, szoval nem bonyolult, de nagyon fotos elintézni.
Én személy szerint beadattam nekik az összes nem kötelező, de ajánlott védőoltást és a fogorvoson is túl vannak, barázdazárás és stb....

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20100 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Ne haragudjatok, de en ezt nem ertem. Ha itt laktok, nyilvan itt van biztositasotok.
Akkor az összes kötelezö oltast megkapja a gyerek itt. Otthon be kell jelenteni, hogy külföldön tartozkodtok, es ott van a gyerek biztositva, ott kap meg mindent ami szükseges. Ez nem eleg?
sziasztok:
Eva