Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 3 hónapja - 12 éve 3 hónapja #22376 Írta: Legszi
Legszi válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Nem tudok konkrét munkát írni, mert nem tudom, hogy milyen munkát lehet elvégezni gyermek mellett. Szobalány, takarító, hasonló dolgokra gondoltam, ezekhez a kezdő nyelvtudás is elég, úgy tudom. Még arra is gondoltam, hogy éjszakai munkát vállalnék, így amíg alszik a kislány, én addig dolgoznék. Amíg suliban van, addig aludnék.
Persze ezek csak ötletek, de nem tudom, hogy Németországban, milyen lehetőségek vannak. Azt is hallottam, hogy ha egyedül hagyom a lányomat, feljelenthetnek és haza toloncolhatnak. Bár itthon is feljelenthetnek, de még nem hallottam ilyet. Nem tudom mit tegyek.
Akár gyári munkát is vállalnék egy műszakban. Lassan Dzseni itthon is egyedül megy suliba reggel, Ott Németországban ez nem lehetséges? Ott mindenki kísérgeti a gyerekét?

Legszi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22386 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Legszi, lehet, meg fogsz kövezni, de en nem ertem, miert kell a gyermekeddel kimenned? A velemenyemet irom le, nem kell vele egyeterteni.
Allasod nincs, lakasod nincs, es a gyerekkel együtt mennel ki. Visszaolvastam, lakasrol nem irtal, lehet, hogy van lakasod?
Mindenesetre, ahogy irtad, van ferjed, aki a gyermeked apja, ha jol ertettem. Igy nem ertem, miert nem lehet a gyereket otthon hagyni, es csak akkor kihozni, ha mar van lakasod, biztos allasod, es olyan allasod, amit a gyerekkel is tudsz csinalni. En nem mernem a 8 eves gyerekemet egyedül otthon hagyni ejjel, ahogy te tervezted. Talan akkor lehetne dolgozni, amikor iskolaban van, de ismeretlenül nem biztos, hogy talalsz olyan munkat, ami megfelelö. A kepzettsegedröl nem irtal, igy nem tudjuk, milyen munkat vallalhatnal. Tudod, ez nem az az orszag, ahol csak azt varjak, hogy te a gyerekeddel idegyere, es azonnal csak abban az idöben dolgozzal, amikor a gyereked iskolaban van. Itt a fizetesert meg kell kemenyen dolgozni, es bizony itt a munkaidö az munkaidö, es nem az iskolai tanitashoz szabjak. Nem beszelve arrol, hogy több az iskolai szünet, mint a szabadsag egy evben.
Vannak reszmunkaidös allasok, es minijob, de abbol egyedül nem lehet megelni. Az arra jo, hogyha a ferj keres, es a feleseg otthon van, vagy eppen pl a gyerek miatt. De megelni belöle, föleg gyerekkel nem lehet, csak kiegeszitesnek elegendö.
szia:
Eva

Több
12 éve 3 hónapja #22387 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Legszi írta: Nem tudok konkrét munkát írni, mert nem tudom, hogy milyen munkát lehet elvégezni gyermek mellett. Szobalány, takarító, hasonló dolgokra gondoltam, ezekhez a kezdő nyelvtudás is elég, úgy tudom. Még arra is gondoltam, hogy éjszakai munkát vállalnék, így amíg alszik a kislány, én addig dolgoznék. Amíg suliban van, addig aludnék.
Persze ezek csak ötletek, de nem tudom, hogy Németországban, milyen lehetőségek vannak. Azt is hallottam, hogy ha egyedül hagyom a lányomat, feljelenthetnek és haza toloncolhatnak. Bár itthon is feljelenthetnek, de még nem hallottam ilyet. Nem tudom mit tegyek.
Akár gyári munkát is vállalnék egy műszakban. Lassan Dzseni itthon is egyedül megy suliba reggel, Ott Németországban ez nem lehetséges? Ott mindenki kísérgeti a gyerekét?

Amennyire igy par honap utan meg tudom itelni, Nemetorszag nagyon biztonsagos es rendszeresen latok gyerekeket egyedul iskolaba menni, ami engem eloszor megdobbentett mert nem voltam hozzaszokva, de ugy tunik ez normalis errefele. Van a hazunkban egy holgy aki egyedul nevel ket gyereket, az egyik altalanos iskolas, a masik kamasz, es egyedul jarnak iskolaba, sot hetvegen is neha egyedul vannak otthon mert az anyuka egy hotelben dolgozik. Ez hogy 'kitoloncolnak' ez szerintem hulyeseg, miert 'toloncolnanak ki'.

Sajnos fogalmam sincs milyen eselyeid vannak hogy egy muszakra talalj munkat, illetve hogy mennyire hatrany lakaskeresesnel vagy allasinterjun ha elmondod hogy van gyerek - remelem vannak akik tudnak tapasztalattal szolgalni. De ha eleg erett a lanyod hogy egyedul menjen iskolaba, vagy egyedul hazamenjen es megvarjon otthon, lehet hogy tudnal tobb muszakot vallalni?

Munkakozvetitovel kapcsolatban, probaltad nemet munkakozvetitokkel - Zeitarbeitsfirma - kozvetlenul felvenni a kapcsolatot? Ok is levesznek valamit a munkaberbol ha talalnak neked munkat, de nem hiszem hogy egy havi keresetet. Es talan azt is meg tudjak neked mondani milyenek az eselyeid a gyerekkel, illetve milyen munkakra lenne erdemes jelentkezned ebben a helyzetben.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Legszi

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 3 hónapja #22388 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Legszi beküldte:
Szobalány, takarító, hasonló dolgokra gondoltam

Kedves Legszi,
nem éri meg kevés pénzért elhelyezkedni, mert nem fogsz tudni belőle megélni!
Először is nem egyszerű lakást taláni, aztán ezt kifizetni, rendszeresen hazaküldeni a hitelre, különélni a férjed nélkül...und und und und und

Akár gyári munkát is vállalnék egy műszakban

Egyáltalán nem egyszerű egy gyárba bekerülni, talán ha van ilyesmiben gyakorlatod! És mindenhol alapfeltétel a "Bereitschaft zum Schichtdienst", szóval a műszakok vállalása.
Nehezen kivitelezhető gyerekkel!

Ott mindenki kísérgeti a gyerekét?

Nem, mért kísérgetné?

beszéltem egy közvetítővel

Amit magad nem tudsz elintézni, azt ne vállald be, és semmiképpen se fizess ilyesmiért!

Mi a szakmád egyébként?
Üdv. Maya
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Legszi

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22393 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Kanga, jo, hogy te is irod, hogy nem könnyü gyerekkel munkat talalni. En ezt csak a masik oldalrol tudom. Megkerdezem termeszetesen, van.e gyerek, ha nincs, mikorra tervezik, ha van, mekkorea, ki vigyaz ra. Es bizony hatrany, ha az anyuka egyedül neveli. Nem azert, mert egyedül neveli, hanem akkor, ha emiatt nem tudja a munkajat ellatni. Es amikor valaki probamunkan volt, es maris nem tudtak a nagyszülök vigyazni a gyerekre, es ezert csütörtök delutan nem tudott dolgozni, bizony masnap mar nem kellett jönnie. Persze az allasinterjun azt mondta, hogy a nagyszülök vigyaznak a gyerekre.
De sok sikert kivanok Legszinek, hatha talal jo allast, amit a nemetek is nehezen talalnak egyedülallokent gyerekkel.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22398 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Legszi írta: Sziasztok!Szeretnék én is Németországban dolgozni. A németem még nem túl erős, de gyakorlom (végülis nyolc évig tanultam a suliba, csak fog menni...).
Az a problémám, hogy a férjem itthon elég jó beosztásban dolgozik és mindenképpen maradna itthon egy darabig, amíg én Németországban elrendezem a dolgokat. Van egy kislányom, ő nyolc éves, most kezdi itthon a második osztályt. Szeretném , ha mihamarabb jöhetne ki hozzám, max egy hónapot tudnánk külön tölteni. Keresgéltem munkát is, beszéltem egy közvetítővel, de iszonyú sok pénzt le akarnak húzni rólam, gyakorlatilag az első fizetésem teljesen elmenne. Ezt nem akarom. Ráadásul azt mondja, hogy gyerekkel semmi esélyem boldogulni odakint.Tényleg nem tudok elhelyezkedni, ha gyerekem van? Eleinte egyedülállóként (" ") kellene boldogulnom, nekem kellene vinnem suliba. Nincs olyan munkakör, amiben ezt meg tudnám oldani?Segítsetek légyszi, mondjátok el a véleményeteket, még ha negatív akkor is. Szeretnék tisztán látni. Muszáj megoldást találnom, mert itthon megfojt minket a svájci frank alapú lakáshitelünk, egyszerűen a tönk szélén állunk. (Azért mennék én előre, mert a férjemnek jobban fizet az állása, és ha muszáj is feladni valamelyikünk munkáját, akkor inkább a kevesebbet fizetőt adjuk fel.)
Előre is köszönöm a válaszokat!Tapasztalatokat is szívesen olvasnám még.

Ebbe igy ne fogj bele, ha rám hallgatsz! Ne adj fel egy müködö életvitelt egy bizonytalanért! Ez igy csak egy halom pénzdbe fog kerülni és az esélyeid bizony nagyon minimálisak, még gyerek nélkül is! A hiteleket ebböl s igy soha nem fogod visszafizetni mert a a nyolc éves lányod iskoláztatása közlekedése s ellátása itt többszörösébe fog kerülni az otthoninak, s akkor még nem beszéltünk a lakásról, rezsiröl, s egyéb megélhetési költségekröl. Ehez tehát egy jobb kereset is szükséges. Az általad tervezett munkakörökben még (csak) magadra is szükösen fogsz fizetést kapni!
Alternativ egy megoldás lenne: hagyd az apukánál a gyermeked, gyere ki egyedül egy WG-be (Wohngemeinschaft) s keress valahol egy három müszakos gyári munkakört. Igy talán még küldeni is tudsz valamennyit haza!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga, Legszi