Németországba gyerekekkel

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22520 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Legszi, nem tudom, miert erted csipösnek a megjegyzesemet, en a tenyt irtam le, ahogy azt szoktam.
A te dolgod, hogyan csinalod, es semmi közöm hozza. Nem tudom, miert vesztettel el egy gyermeket, ehhez sincs közöm. De hogy en a 8 evest nem hagynam egyedül ejszakara, az biztos. Csak ebredjen fel, es feljen - ez mar eleg. Mert ugye, nemcsak testi serülesek lehetnek, hanem lelkiek is. De barmi mas is törtenhet, egy 8 eves nem eleg erett meg az egyedül hagyashoz - nappal sem, nemhogy ejjel.
Szerintem - es ez csak az en velemenyem, jobb helyen lenne otthon, amig biztos munkad, lakasod nem lesz. Es ha abba belegondolok, hogy nemhogy egyedül lenne, de egy idegen környezetben - nem is merem tovabbgondolni.
Nekem 3 gyermekem van, akik ugyan mar nagyok, de tudom, mit beszelek. Es nem vagyok egy tul feltös anya, de meg most is ha a "kicsi" 18 evest egyedül hagyom, mindig megadom az elerhetösegem, illetve azt is, ha nem fog elerni egy ideig, akkor mikor tud ismet elerni.
Kivanom, hogy talalj jo munkat, de bizony meg tökeletes nyelvtudassal sem biztos, hogy egymüszakos allast talalsz, ami akkor kezdödik, amikor a gyermeked mar iskolaban van, es ugy vegzödik, hogy otthon legyel, amikor ö hazamegy. Erre en csak olyan megoldast tudnek, ha az elejen ismerösöknel laknal, akik vigyaznak a gyerekre - de ez is egy idealis dolog, vagy talalsz ilyet, vagy nem.
Lehet, nem masok a munkak itt sem, mint otthon - en ezt nem tudom, de azt bizony igen, hogy csak extraesetben lehet privat telefont intezni - nalam legalabbis. Es egy telefont biztos mindenki el tud intezni, mert azt nem veszem eszre, illetve nem szolok erte - de többert bizony mar igen. A multkor az egyik dolgozom baratjat megütötte az aram, akkor en mondtam, hogy az eletveszely elmultaig legyen nala allandoan a telefonja, es telefonalhat, ha kell. Ezt azert irtam le, hogyha egyedül hagyod a gyermekedet, nem biztos, hogy munka közben el tud teged erni.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #22523 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

remélem ez az éjszakai munka csak hirtelen és múló ötlet volt! :( 8 évesen én kb a párnám alatt aludtam időnként, mert még anyuék szobájáig se mertem elcsoszogni... és ha tűz van, vagy betörők?
najó, nekem ez már rémálom mára..

Több
12 éve 3 hónapja #22524 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Legszi,

Sajnalom hogy nehez dolgokon kellett keresztulmenned es elhiszem hogy nem akarsz kulonvalni a kislanyodtol - ettol fuggetlenul en is csak megerositeni tudom amit a tobbiek irtak, ennyi idos gyereket biztos hogy nem hagynek egyedul ejjel (idealis esetben nappal sem, de nyilvan nem minden helyzet idealis). Bevallom, en felnottkent nem szeretek egyedul aludni egy lakasban, kulonosen nem idegen helyen - el se tudom kepzelni milyen ijeszto lenne ez egy 8 evesnek.

Gyari munkaval kapcsolatban: ha van gyakorlatod es beszelsz valamennyire nemetul, meg ha nem is jol, itt Bajororszagban biztosan talalsz munkat, de kell hogy legyen egy lakcimed ahova be vagy jelentve es minden gyari munkahoz feltetel - ahogy Maya is irta - hogy hajlando vagy tobb muszakban dolgozni = Bereitschaft zur Schichtarbeit (gyakorlatban lehet hogy majdnem mindig ugyanabban a muszakban dolgoznal, de a felvetel elott meg fogjak kerdezni, illetve valoszinuleg benne lesz a szerzodesben, hogy nem gond a tobb muszak).

Hogy tudnal lakast talalni, nincsenek esetleg rokonok akik atmenetileg segitenenek, akar nehany hetre is? Ha van lakasod ahova be vagy jelentve, tehat tudsz adoszamot igenyelni, es vannak - lehetoleg irott - referenciaid Magyarorszagrol elozo munkahelyekrol, biztos hogy tudsz gyari munkat talalni, ha azt mondod hogy beleegyezel a tobb muszakba. Rengeteg internetes oldalon hirdetnek ilyen munkat, pl. de.gigajob.com/job/produktionshelfer____...tml?geostring=Bayern (keresoszavak Produktionshelfer, Lagerhelfer - gondolom raktarban is tudnal dolgozni). Altalaban nem kozvetlenul a ceg hirdet - bar neha igen - hanem munkaerokolcsonzo cegek, Zeitarbeitsfirma, de ez nem gond, ugy tudom levonnak valamennyit a fizetesedbol de segitenek munkat talalni es persze nem kell elore fizetni semmit. Ehhez azonban mind itt kell lenni, lakni kell valahol, hogy legyenek papirjaid meg telefonon el tudjanak erni, de tudj menni interjukra / probamunkara stb. Tehat lakas nelkul nem tudom hogy lehetne megoldani, gyerekkel vagy gyerek nelkul.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Legszi

Több
12 éve 3 hónapja #22531 Írta: Legszi
Legszi válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Emilio33 írta: Legszi!
Én csak egyet tennék hozzá.
Soha, semmi körülmények között nem hagynám magára, 8 éves gyermekem egyedül éjszakára otthon, idegen környezetben, de még a megszokott környezetében sem! Szerintem Te se tedd!

Normál körülmények között én sem tenném! De soha ne mond, hogy SOHA. Nem tudhatod mit hoz a jövő :(

Legszi

Több
12 éve 3 hónapja #22532 Írta: Legszi
Legszi válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Tudjátok, jelen helyzetben nemhogy éjjelre, de még egy órára sem hagyom egyedül a gyermekem. Pont az előzőekben leírtak miatt is, sokkal erősebb a kötődés kettőnk között mint másoknál. Nem vagyok felelőtlen szülő, tudom miről beszélek. De álszentségnek tartom azt, amit némelyikőtök leírt.
Nekem a gyerekkorom sem volt felhőtlen. Édesapám 6 éves koromban meghalt és az anyám rajtam kívül még három gyermeket tartott el. Lakáskulccsal a nyakamban jártam nagycsoportba, aztán iskolába. A testvéreim hol elkísértek, hol nem. Szóval tudom, hogy ha a sors úgy hozza, és rákényszerít bizonyos helyzetekre, minden elvünket feladjuk, hogy a két rossz közül a kisebbiket válasszuk. A férjem 6 -19 ig dolgozik legtöbbször, főnök lévén. De még így sem elég a lakáshitelünkre a pénz. Amit ugyan mi vállaltunk, csak éppen fele ekkora összeggel. Segítségünk , nagyszülők nincsenek. Szóval a kislányomat nem hagyhatom itthon, nem beszélve arról , amit az utóbbi két évben pszichésen átélt. Az lenne igazán rossz, ha most az anyukája is itt hagyná több hónapon keresztül! NA, az biztos jobban megviselné. És ő egy gyerek , nem hülye. Tudjátok hány család van rákényszerülve, hogy bizonyos ideig egyedül legyenek a gyerekek otthon??? És nem azért, mert a szülő felelőtlen. Hanem azért, mert a megélhetésért küzdenek éppen. Higgyétek el, van olyan helyzet, amikor nincs megoldás, még akkor is , ha mi nem ezt szeretnénk.

Nagyon köszönöm még egyszer a tanácsokat , hozzászólásokat, de ahogy említettem, megoldódni látszik a problémám. Ha nem válaszolnék , nem reagálnék, elnézést kérek, de ha nem gond lezárnám a témámat.
Sziasztok.

Legszi

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22534 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Legszi írta: De még így sem elég a lakáshitelünkre a pénz. Amit ugyan mi vállaltunk, csak éppen fele ekkora összeggel.

Bocs, de ez igy nem korrekt!Nem "fele ekkora összeggel" hanem "nem kalkulált összeggel"! Valamikor nekünk is volt hitelünk (jó régen volt), nálunk soha nem az volt a cél hogy hosszan és alacsony részlettel (ez a banknak jó) hanem a lehetö legrövidebb idö alatt magas törlesztéssel!

Tudjátok hány család van rákényszerülve, hogy bizonyos ideig egyedül legyenek a gyerekek otthon??? És nem azért, mert a szülő felelőtlen. Hanem azért, mert a megélhetésért küzdenek éppen.

Ennél is nagyon különböznek a nézeteink! Mi már kisgyerek korukban önállóságra neveltük öket! Ez a mai életben nem rossz. Ettöl még nagyon lehet öket szeretni s ez nem a család hiánya, de a "mindent szájbarágos, vagy helyette" kezelés a legrosszabb taktika! Egy tizéves igensi tudjon egydeül buszra szállni ha suliba megy és egyedül hazajönni. stb. Sokkal rosszabb ma otthon a helyzet, hogy nem egyszer az idös szülönek a már felnött gyerekét még mindig támogatnia kell mert az, nem dolgozik. Van ismerösöm Mo.-on, ahol a 82 éves (!) anya a kis nyugdijából minden hétvégén föz egy négytagú családra (a fiára, feleségére és két unokára) s a szörnyü, hogy ezt elvárják minden ellenszolgáltatás nélkül....Mi, mondhattjuk, hogy jól elünk most, de büszke vagyok a 2 gyerekemre, akik sokkal jobban élnek, mint mi mert idöben megtanultak a saját éltüket a kezükbe venni!

DCT