Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 5 hónapja #20103 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Éva!

Nem szoktam semmiben a szóbeszédre hagyatkozni. Ezért az összes dolognak próbáltam hivatalosan utánna járni, sajnos igen sok esetben azt olvasom, hogy ugyanazon dologról az álláspontok még köszönő viszonyban sincsennek egymással.
Nem értem ezeket az ellentéteket mint pl. családi pótlék, iskolai beíratás, oltások és még sorolhatnám tovább ezt a nagy káoszt.
Én eddig mindig azt vallottam, hogy mindennek hivatalossan kell utánna járni, mert akkor az tuti úgy van, de most azt látom, hogy ez egy tévhit :(

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20110 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Nata!
En is ugy gondolom, hogy hivatalosan utana kell jarni - mert pl egyebkent nem kapsz csaladi potlekot. De ettöl meg nem biztos, hogy minden OK.
Tölem pl evente többször ker a nyugdijfolyosito mindenfele papirokat. Sokkal többet es többször, mint amikor a nagyobbik lanyom tanult, söt egyetemista volt, pedig akkor meg otthon laktunk.
De van, ami tiszta tud lenni, pl otthon bejelented a jegyzönel, hogy a gyerekek külföldön tanulnak -irasban, tertivevennyel, akkor az OK. Ha a gyereket kijelented az orvostol, es itt biztositva van es gyerekorvosa van, akkor az is OK.
A többi is elrendezödik elöbb-utobb.
szia:
Eva

Több
12 éve 5 hónapja #20115 Írta: rubintos
rubintos válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia!
Köszönöm kedvességed és válaszodat.
Sajnos most már ez van megijedt a Magyar állam ,hogy elfogynak a gyerekek,és mindent kér csak hogy biztos ami biztos.Befogadó nyilatkozat kell,mert annélkül nem adják ki a lányomat,ez van.Biztos félnek ,hogy elkallódik...vicces nem?.Na mindegy...
Személyi már van,mert tavaly nyáron már voltunk kint németbe.
Agyerekorvossal beszéltem,azt mondta ,hogy ha hazajövünk,nézünk be hozzá és mindig megnézi,leméri meg ilyenek...és vezeti ott a lapját.
De ennek még utánajárok,hogy lehetséges-e.
Én is párom is lencsés,de haza kell járni negyedévente,úgy hogy ez megoldva.
A gyógyszer már nem így müködik,már csak havi receptek vannak,dátummal.
A telefont mindenképp le kell mondani,mert csoportos csomagban voltunk mlnd a 3-man egymás közt ingyen beszéltünk,és ha felmondok a melóhelyemen ez megszünik,úgy hogy ez adott.
Felírtam pár dolgot,de még nincs meg a gyerek papirja addig,nem tudok sokat lépni,mert biztosra megyek.
Hát egyenlőre ennyi,ha Apa tud lépni,mert még ott az iskolába pünkösd szünet van,már egyszerübb lesz nekem is.
Köszi Ági!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20121 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia rubintos!
A gyogyszereket itt is megkapod.
Egyebkent en megint nem ertek valamit. Kihozod ide a gyerekedet, elötte bejelented irasban a jegyzönel, higy az iskolakötelezettseget Nemetorszagban fogja teljesiteni - tertivevennyel. Bejelentitek a külföldön tatozkodast az önkormanyzatnal, szoltok az iskolaban, hogy nem jar oda többet a gyerek. Itt beiratjatok az iskolaba, kerestek gyerekorvost. Ja, es a külföldi cimet nem kötelezö megadni sehol.,
Akkor mi a problema? Ha kellettek valahol vagy hianyoztok, majd megkeresnek! Ök! es irnak levelet. Amire majd -akkor - kertek az iskolatol schulbescheinigungot - nemetül termeszetesen, mert forditsak le, ha akarjak, esetleg a gyerekorvostol igazolast, hogy a gyerek az ö betege, es mindent megkap - ezert lehet, higy fizetni kell. De lehet, eleg a kassatol papir, hogy a gyerek biztositott - ez talan nem kerül penzbe, nem tudom. De lehet, eleg a biztositasi kartyajat lemasolni es elküldeni.
Szoval biztosan nem fognak a hataron allni es visszatartani titeket, olyan nincs, hogy nem engedik ki. Jo ha van befogado nyilatkozat (nekünk volt), de ha nincs, akkor mi van? semmi.
Bocs, de elszallt az agyam ennyi bürokraciatol. Szovaö ne görcsöljetek, csak ezek kellenek. Aztan majd keresnek, ha akarnak. Es nincs miert megbüntessenek, ez is fontos.
szia:
Eva

Több
12 éve 5 hónapja #20152 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Sziasztok!
Aki már kinn él biztos tud nekem válaszolni! Megnéztem az iskola honlapját Erdingben ahová szeretném ha járnom a lányom. Szinte mindent megtaláltam ami első körben fontos, de arról semmi info, hogy ott meddig van egy nap oktatás. Konkrétan hány óráig vana gyerek suliba, és van-e valamilyen felügyelet vagy akármi mint itthon a napközi? Hogyan oldjátok meg, hogy ha egyik szülő sem végez a munkával mondjuk 13-kor, és a gyereknek nincs több órája? Nem gondolom, hogy mindenkinek van bébicsősze. Nekem ez azért fontos mert a lányom 9,5 éves, megoldást kell találjak a felügyeletére ha tovább dolgozunk, egyedül nem szeretném se elengedni a suliba se azt, hogy ki tudja meddig egyedül legyen otthon. Tippek, tanácsok?...
Köszi
A következő felhasználók mondtak köszönetet: betty11

Több
12 éve 5 hónapja #20153 Írta: Marianna
Marianna válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Sziasztok!
Nekem még igencsak nem világos az itthoni ill. a németo.-i ügyintézés!
Szerintetek 6,5 éves gyerekeket (nem besz. németül) oviba vagy iskolába kell íratni?
Nem tudom, h hogy kezdjem el a kiköltözéssel járó ügyek intézését! Hol az eleje és a vége?
Tanácstalan vagyok! Hogy lesznek Ők ill. Én biztósitottak ? TB.t le kell mondani?
Stb.........?
Valaki aki az egészet rendben összefoglalná? Megköszönném! Egyet ne írjatok, h keressem vissza!
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv. Marianna