Németországba gyerekekkel

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20161 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szugya írta: Aki már kinn él biztos tud nekem válaszolni! Megnéztem az iskola honlapját Erdingben ahová szeretném ha járnom a lányom. Szinte mindent megtaláltam ami első körben fontos, de arról semmi info, hogy ott meddig van egy nap oktatás. Konkrétan hány óráig vana gyerek suliba, és van-e valamilyen felügyelet vagy akármi mint itthon a napközi? Hogyan oldjátok meg, hogy ha egyik szülő sem végez a munkával mondjuk 13-kor, és a gyereknek nincs több órája? Nem gondolom, hogy mindenkinek van bébicsősze. Nekem ez azért fontos mert a lányom 9,5 éves, megoldást kell találjak a felügyeletére ha tovább dolgozunk, egyedül nem szeretném se elengedni a suliba se azt, hogy ki tudja meddig egyedül legyen otthon. Tippek, tanácsok?...
Köszi

Vannak egésznapos iskolák, és van sok olyan ahol ha végez mehet haza. A délutáni felügyelet ekkor a Te dologod. Ezt ilyenkor magunknak kell megoldani! Napközi nincs csak az egésznapos iskolákban! Mi sem a faluban járatuk a gyerköcöket ahol laktunk, mert sokszor délben hazajöhettek volna, igy a szomszád városban kerestünk (s találtunk) egésznapos sulit. Hogy meddig lesz az iskolában, az az órarendtöl függ. Ha nincs több órája akkor el kell hagynia az iskolát! Néhány iskolában azonban hallottam olyat, hogy volt 14 vagy 15 óraig ügyelet azoknak akiknek a busza pl késöbb indult, hogy ne az utcán legyenek a kölykök. Ez azonban lokálisan különbözik. A mi esetünkben nem volt, ezért ment a fiam egésznapos suliba!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szugya

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #20166 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Marianna írta: Egyet ne írjatok, h keressem vissza!

Miért ne? Nincs időd rá? :unsure: :evil:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Marianna

Több
12 éve 5 hónapja #20169 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szugya írta: Sziasztok!
Aki már kinn él biztos tud nekem válaszolni! Megnéztem az iskola honlapját Erdingben ahová szeretném ha járnom a lányom. Szinte mindent megtaláltam ami első körben fontos, de arról semmi info, hogy ott meddig van egy nap oktatás. Konkrétan hány óráig vana gyerek suliba, és van-e valamilyen felügyelet vagy akármi mint itthon a napközi? Hogyan oldjátok meg, hogy ha egyik szülő sem végez a munkával mondjuk 13-kor, és a gyereknek nincs több órája? Nem gondolom, hogy mindenkinek van bébicsősze. Nekem ez azért fontos mert a lányom 9,5 éves, megoldást kell találjak a felügyeletére ha tovább dolgozunk, egyedül nem szeretném se elengedni a suliba se azt, hogy ki tudja meddig egyedül legyen otthon. Tippek, tanácsok?...
Köszi

Szia Szugya,
én vagy telefonon, vagy e-mailben érdeklődnék az általad kinézett suliban, hogy van-e olyan lehetőség, mely a gyermeked ( és a Te számodra ) is megfelelő.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szugya

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20170 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Marianna írta: Nekem még igencsak nem világos az itthoni ill. a németo.-i ügyintézés!Szerintetek 6,5 éves gyerekeket (nem besz. németül) oviba vagy iskolába kell íratni?
Nem tudom, h hogy kezdjem el a kiköltözéssel járó ügyek intézését! Hol az eleje és a vége?
Tanácstalan vagyok! Hogy lesznek Ők ill. Én biztósitottak ? TB.t le kell mondani?
Valaki aki az egészet rendben összefoglalná? Megköszönném! Egyet ne írjatok, h keressem vissza!
Köszönöm előre is a válaszokat!Üdv. Marianna

Kisbogaram, ennyi kérdésre a választ nekünk is vissza kell keresni! Azt viszont Te is tudod, hogy 6 éves kortól iskola van! Az enyémek "évvesztesek" voltak mert októberben ill. novemberben születtek. Az meg nem baj ha nem beszél, ennyi idös korban, hetek alatt megtanulja a nyelvet! A TB- nem KELL lemondanod, de minek duplán fizetni? Itt lesz betegbiztositásod és nyugdijjárulékod amit fizetni fox! Az ügyek intézéset az elején kezd, ez az elsö lesz amit megcsinálsz. A vége az amikor már mindent elintéztél!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Marianna

Több
12 éve 5 hónapja #20188 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Köszönöm a segítséget, írok az iskola mail címére valaki csak válaszol, vagy ha már június végén kinn leszek elmegyek Erdingbe úgyis kell lakást is keressek mire aug. végén jön a férjem és a lányom.
Mégegyszer köszi! :)

Több
12 éve 5 hónapja #20204 Írta: betty11
betty11 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Hello!
Nálunk úgy van,hogy du.4-ig lehet a gyerek a napköziben ingyen csak be kell íratni.És lehet du. 6-ig is de azért 40eurot kell fizetni havonta.De szerintem ez iskolánként eltérő.