Németországba gyerekekkel
- angyal77
- Látogató
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Adzy
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Mi is indulunk ki Németországba,pár héten belül.Meg van az iskolánk is,tudják a gyerekek adatait,de akkor lehet őket beíratni ha már kint be vagyunk jelentkezve az albérletbe.Több helyen is olvastam a befogadó nyilatkozatot, amit itt kell vinni az iskolába hogy ki tudjam íratni.Hogyan kapom meg ha még be sincsenek íratva???Vagy elég ha írok egy nyilatkozatot hogy külföldön folyatja a tanulmányait???Előre is köszönöm válaszotokat .
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Adzy írta: Sziasztok!
Mi is indulunk ki Németországba,pár héten belül.Meg van az iskolánk is,tudják a gyerekek adatait,de akkor lehet őket beíratni ha már kint be vagyunk jelentkezve az albérletbe.Több helyen is olvastam a befogadó nyilatkozatot, amit itt kell vinni az iskolába hogy ki tudjam íratni.Hogyan kapom meg ha még be sincsenek íratva???Vagy elég ha írok egy nyilatkozatot hogy külföldön folyatja a tanulmányait???Előre is köszönöm válaszotokat .
Elég! Minden iskola szereti átháritani a feladatát! Te csak jelentsd be (irásban) , hogy .....-tól a kölyök külföldön jár iskolába! Kész! A többi az iskola dolga a hatóság felé (iskolakötelezettség), oldják meg! Semmi közük hozzá, hogy hol és ki "fogadja" be öket s hol járatod iskolába! Söt, lehet, hogy magántanárt fogadtok mellé.....
UI: mit teszenk ha nem tetszik nekik? Panaszt tesznek Orbánnál?
DCT
- Adzy
- Nem elérhető
- New Member
- Legszi
- Nem elérhető
- New Member
Szeretnék én is Németországban dolgozni. A németem még nem túl erős, de gyakorlom (végülis nyolc évig tanultam a suliba, csak fog menni...).
Az a problémám, hogy a férjem itthon elég jó beosztásban dolgozik és mindenképpen maradna itthon egy darabig, amíg én Németországban elrendezem a dolgokat. Van egy kislányom, ő nyolc éves, most kezdi itthon a második osztályt. Szeretném , ha mihamarabb jöhetne ki hozzám, max egy hónapot tudnánk külön tölteni.
Keresgéltem munkát is, beszéltem egy közvetítővel, de iszonyú sok pénzt le akarnak húzni rólam, gyakorlatilag az első fizetésem teljesen elmenne. Ezt nem akarom. Ráadásul azt mondja, hogy gyerekkel semmi esélyem boldogulni odakint.
Tényleg nem tudok elhelyezkedni, ha gyerekem van? Eleinte egyedülállóként (" ") kellene boldogulnom, nekem kellene vinnem suliba. Nincs olyan munkakör, amiben ezt meg tudnám oldani?
Segítsetek légyszi, mondjátok el a véleményeteket, még ha negatív akkor is. Szeretnék tisztán látni.
Muszáj megoldást találnom, mert itthon megfojt minket a svájci frank alapú lakáshitelünk, egyszerűen a tönk szélén állunk. (Azért mennék én előre, mert a férjemnek jobban fizet az állása, és ha muszáj is feladni valamelyikünk munkáját, akkor inkább a kevesebbet fizetőt adjuk fel.)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tapasztalatokat is szívesen olvasnám még.
Legszi
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
Legszi írta: Keresgéltem munkát is, beszéltem egy közvetítővel, de iszonyú sok pénzt le akarnak húzni rólam, gyakorlatilag az első fizetésem teljesen elmenne. Ezt nem akarom. Ráadásul azt mondja, hogy gyerekkel semmi esélyem boldogulni odakint.
Tényleg nem tudok elhelyezkedni, ha gyerekem van? Eleinte egyedülállóként (" ") kellene boldogulnom, nekem kellene vinnem suliba. Nincs olyan munkakör, amiben ezt meg tudnám oldani?
Segítsetek légyszi, mondjátok el a véleményeteket, még ha negatív akkor is. Szeretnék tisztán látni.
Sajnos nem tudok tapasztalatokkal segiteni mert en is nemreg erkeztem, de szerintem tobb segitseget fogsz kapni ha leirod milyen munkat szeretnel vallalni, milyen munkat ajanlott az ugynokseg, Nemetorszagnak melyik reszerol lenne szo stb. Altalanossagban - ne haragudj ha nem ezt akarod hallani - nem hiszem hogy konnyu lenne egyedulallo anyakent allast talalni egy olyan munkaeropiacon ahol nincs tapasztalatod; barhol a vilagon sokkal nehezebb ilyen helyzetben allast talalni mint gyerek nelkul, alberletet is nehezebb lehet talalni stb. Remelem fogsz hasznalhato otleteket kapni valakitol aki atelt mar ilyen helyzetet.