Németországba gyerekekkel

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22537 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Tudod Legszi, azt csinalsz, amit akarsz, es te biztosan jobban tudod, mint mi többiek. Nem tudom, a többieknek milyen kepzettsege van - de gyermekeik vannak, illetve kanga meg gyerekekre vigyazott, tehat ertenek hozza. Nekem viszont szakmai kepzettsegem is van, es allitom, hogy en csak veszhelyzetben hagynak ejjelre egyedül a 8 eves gyereket. Es a veszhelyzet nem az, hogy nem akarod a ferjednel hagyni. A gyereknek meg a ferjednel is sokkal jobb, de meg egy idegennel is, mint egyedül otthon ejszakara. Csak egyszer ebredjen fel, es feljen.....dehat te jobban tudod, de boritekolom, ha igy csinalod, akkor szinte 100%, hogy egy lelkileg serült gyereked lesz - es ezt elhiheted, mert szakember vagyok!
Söt, ha mostanaig egyaltalan nem hagytad egyedül, akkor a helyzet meg rosszabb! Hiszen hirtelen lesz az, hogy egyedül lesz, es ejjelre.
Dehat te vagy az anyja, es sajnos te döntesz felöle.
Sajnalom a kemeny szavaimat, de ezt le kellett irnom
sok sikert:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22542 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Eva10 írta: Csak egyszer ebredjen fel, es feljen.....dehat te jobban tudod, de boritekolom, ha igy csinalod, akkor szinte 100%, hogy egy lelkileg serült gyereked lesz - es ezt elhiheted, mert szakember vagyok!

Hát ezzel aztán egyáltalán nem értek egyet! Először is nevelés kérdése hogy fél e gyerek vagy sem! Mi a két gyerekkel (2 és 4 évesek akkor) mosogogva néztük az erkélyen a villámló nyári vihart, és számolgattuk a másodperceket hogy tudnuk milyen messze vágott bele a villám valhova! Gyerekeim kibevették mindig a boszorkányokat és vigyorogtak a mums hülyeségekre. Soha nem féltek állatoktol de folyamatosan távol tartották magukat pl idegenektől! Minden csak definició kérdése! Én komplyan azzal edzetterm már ilyen kora a kölyköket hogy mindenre van magyarázat soha nem kell félni! Igy aztán állitom, hogy utoljára csecsemőként sírtak fel éjjel, de akkor is inkább hiszti volt vagy kisebb hasfájás!

DCT

Több
12 éve 3 hónapja #22543 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Nekem ugy tunik hogy felreertesen alapul ez az ejszakara magara hagyos tortenet; nyilvan Legszi csak a legjobbat akarja a gyereknek es ketsegbeesetten probal megoldast talalni, masok viszont, mint Eva, nem tamadni akarjak hanem segiteni. Kivulrol konnyebb objektiven belatni, hogy ekkora gyereket ejszakara egyedul hagyni a leheto legrosszabb megoldas. Egyebkent en is egyedul jartam haza altalanos iskolabol es egyedul voltam otthon amig a szuleim hazaertek, es jol emlekszem ra hogy nagyon feltem, mindenfeleket kepzeltem - gyerekeknek nagyon elenk a fantaziajuk es teljesen maskepp gondolkodnak mint a felnottek, nem lehet oket racionalis ervekkel meggyozni mint pl. nincsenek kisertetek stb. Szerintem teljesen igaza van Evanak hogy barmilyen megoldas jobb mint hogy a gyerek egyedul legyen, legalabbis ejszakara.

Remelem minden a leheto legjobban alakul Legszinek is meg a kislanynak is. Ki tudja, ha pl. sikerul allast meg lakast talalni Nemetorszagban, lehet olyan szomszed vagy masik anya a munkahelyen, akivel felvaltva tudnak vigyazni a gyerekekre - nekem a korabbi munkahelyemen voltak olyan kollegaim, egyedulallo anyak, akik igy oldottak meg. De ehhez eloszor persze lakas meg allas kell. Tenyleg remelem hogy megoldodik valahogy.

Több
12 éve 3 hónapja #22549 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Deco, amit Te itt most leírtál, annak semmi köze ahhoz, hogy otthon hagyom éjjel egyedül a gyermekem egy idegen országban, idegen lakásban. Illetve, nem lehet mindenkinek olyan szerencsés alkata, mint nektek (lassan már azt gondolom nem is emberből vagytok, olyan hibátlanok... :) ), az én gyermekem például sokszor fél, aggódik 5 évesen, ilyen voltam én is, anyám is, ezen alapból nem tudunk változtatni. De szerintem sok mindenre megtanít ez a "tulajdonság", tudni kell kezelni, félelmet legyőzni, és azt magam javára fordítani. Nem hiszem, hogy csak a Te megoldásod a jó megoldás.

Több
12 éve 3 hónapja #22551 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Emilio be is fejezted a személyeskedést! ;)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22557 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Emilio33 írta: 1 amit Te itt most leírtál, annak semmi köze ahhoz, hogy otthon hagyom éjjel egyedül a gyermekem egy idegen országban, idegen lakásban.
2 De szerintem sok mindenre megtanít ez a "tulajdonság", tudni kell kezelni, félelmet legyőzni, és azt magam javára fordítani. Nem hiszem, hogy csak a Te megoldásod a jó megoldás.

1 Mi megtanitottuk a gyerekeket is németül mielőtt kijöttünk, s nem nagyon volt idegen az ország mert azonnal tudtunk mindenkivel kommunikálni!! Az igaz, hogy nekünk nem kellett éjjel egyedül hagyni a gyerekeket, de erre rengeteg a megoldás. Aki meg ezt nem keresi és mindenáron együtt akkar lenni a porontyával, az ne menjen idegen országba, ha fél! Otthon kell maradni Mo.-on, a nagyi majd vigyáz az unolákra éjjel is..... Denkit nem kényszerítenek arra, hogy félelembe vigye a saját gyerekeit!
2 Én egy szóval sem mondtam, hogy a mi megoldásunk csak a jó! Én csak azt irtam le, hogy mi hogyan csináltuk! Te nyugdotdan őrizheted 24 órán át a gyermekeidet, ez a magánügyed, de hidd el a szülők példája nagyon nagy hatású! Ha Te is féltél, sőt a szüleid is, akkor a saját gyermekednek is ezt szuegrálod ha félted őketz és valóban ők is félni fognak.....

Mitől is?

DCT