Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 3 hónapja #22561 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

1.Feleségem is szinte tökéletesen beszélte a nyelvet mikor kijött, de Neki idegen volt ez az ország, örülök, hogy Nektek ezt is sikerült áthidalni. Különbözőek vagyunk, én éjjel a 8 éves gyermekemet sem egyedül, sem idegenre nem hagynám, félelemtől független. Semmit nem értettél abból amit írtam, vagy inkább nem akarod érteni.
2. Nem őrzöm 24 órán át a gyermekeimet, ezt miből szűrted le?
És légyszi engem ne árazzál be, főleg ismeretlenül, ezt nem szeretem (ha már személyeskedés...ugye Gergoo...).
Az, hogy milyen szülő vagyok, azt az élet eldönti, de ne Te mond meg!
Tudom nem fog megjelenni, nem is csodálkozom...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #22564 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

A fogorvossal mi a helyzet?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22565 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Decotext, en nem ertek a te szakmadhoz, nem is mondok rola velemenyt. Ugy gondolom, ehhez en jobban ertek - söt ez egeszen biztos.
Es ha emlekszel, en az ejjelre valo egyedül hagyasrol beszeltem, nem arrol, hogy a gyerek önallo legyen-e.
Mert en azzal sem ertek egyet, ha idaig egy orara sem hagyta magara a gyereket, mert az sem jo - de ez nem volt kerdes.
Ja, es nem tudod, mert eddig nem irtam, de a masodik szakvizsgam a pszichoterapia - elhiheted, ezek utan, hogy nalad jobban ertek ehhez.
Ja, es termeszetesen mindket szakmamat gyakoroltam Magyarorszagon.
Es a felelem egy termeszetes erzes, szükseg van ra. Es ahogy irtak is mar, bizony a gyerek nagyon tud felni, föleg ejjel, egyedül. Egeszen irracionalis felelmek lehetnek, amit többen meg is ertenek,olvashattad. raadasul egy idegen orszagban, ez meg rosszabb.
Az jo, ha te a gyerekeidnek elmagyaraztad, hogy pl a villamtol miert nem kell felni. Amit megertenek, attol kevesbe felnek. De attol meg a gyerek felhet ejjel, es ha nincs otthon senki, akihez odamehet, ha egyedül van a felelmevel, az a legrosszabb. A te gyerekeid ha feltek, odamehettek hozzatok, vagy tudtak, hogy odamehetnenek, ez is fontos.
A felelem szuggeralasarol meg annyit, hogy igen, fontos a szülöi pelda, de a gyermeki felelmek nemcsak ebböl erednek. En azzal sem ertek egeszen egyet, amit te irtal a gyereknevelesröl, de mivel ez sem volt kerdes, ezt nem taglaltam. De sosem hagynek egyedül egy gyereket 8 evesen ejszakara, akkor sem, ha nem idegen orszagban volna.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22577 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Emilio33 írta: A fogorvossal mi a helyzet?

Attól nekem is tele volt a gatyám, (de ez is csak a praxisban, s nem előtte) A téma a gyerek éjjeli félelme volt. Nem nagyon van olyan fogorvos amelyik éjjel riogatja a lakásodban alvó gyerekedet!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22582 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Emilio, nem ertem, mi a problemad ebben a topicban a fogorvossal?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22588 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Eva10 írta: Emilio, nem ertem, mi a problemad ebben a topicban a fogorvossal?

Én kérdeztem, hogy "mitől is fél a gyerek"? Erre jött valószinű, hogy a fogorvostól. Ezen csak mosolyogni tudok, mert én ugyan mindig féltem a fogászattól, de a nejem a gyerekeket úgy nevelte, hogy ez nálunk ne forduljon elő! Ők nem is tojnak be, mint én ha menni kellett. Erre irtam, hogy a szülői nevelés és példa nagyon meghatározó! (Mi eltitkoltuk az én betojiságomat, hogy ne legyen minta!)
Mindenestere, mi 8 évesen egyedül tudtuk hagyni őket ha kellett. Elmagyaráztuk, hogy hova megyünk, megmondtuk, hogy mikor jövük és ha felébrednek már ott is vagyunk! Soha nem volt gond. Igaz mindig ketten voltak, s 2 év különbséggel. Igaz mi már csecsemő korában is arra szoktattuk őket hogy átaludják az éjjszakát. A lányom már 5 hónaposan a fiam később, 7 hónaposan már meg is tette!

DCT