Németországba gyerekekkel
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
OK! Te tudod.rubintos írta: Köszönöm a tippet,de azt mondták a férjemnek hogy nem kell,mert ez direkt ilyen iskola (integrációs). 4-óra némettel kezd minden nap egy összevont csoportba,majd megy az osztályába ,hogy ismerkedjen velük. Igaz otthon jártunk némettanárhoz,de majd meglátjuk.
Nagyon kedvesek voltak.Köszi Ági!
A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy mivel hamarosan kezdik az angolt is, jobb az 1 év ismétlés. Az anyagot tudja, igy csak a nyelvvel kell foglalkoznia! A négy óra/nap túl sok még felnőtnek is! Az ismétlés nem szégyen hanem előny. A legtöbben egyetemet sem végeznek el a 4 év alatt.... S hát hamar felnőnek és kirepülnek úgy is! Az indegrációs osztályban a gond az, hogy sok különböző külföldivel van együtt....s nem németekkel.
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Adzy
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Mi is ki értünk,végre együtt a család.))
Nálunk is simán ment a lakcím bejelentés, nagyon aranyos és segítőkész volt a fiatalember akihez kerültünk.
Az iskolába is hamar végeztünk,másnap már mentek is.Nálunk is a fiúk egy vegyes osztályban vannak ,összesen van 9 gyerek.Nekünk azt mondták hogy a kisebbik fiúnkat pár hét után átszoktatják az iskola előkészítő osztályába,(6 éves volt júniusban),a nagyobbik ő marad ebben az évben ott és ha minden jó megy akkor mehet jövőre a 3.ba.Ő most végezte a 2. osztályt.Úgy vettem észre hogy tetszik nekik,és jól érzik magukat a suliba,megy a sztorizás mikor megyek értük )) Nekem sajna még nincs munkám,de minden erővel azon leszek hogy minél hamarabb,legyen.Már nagyon szeretnék dolgozni.Érdeklődnék hogy esetleg valaki lakik-e Rüsselsheimba???
Én is nagyon köszönöm a segítségeteket,hozzászólásokat, tapasztalatokat.
Adzy
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
az, hogy mi a gyerkőcnek a legjobb,úgyis a saját tapasztalatotok fogja eldönteni és azt gondolom ez bizony tanárfüggő is.
Aztán integrációs suli gondolom nincs is mindenhol, tehát ha valaki nem beszéli a nyelvet, marad a mélyvíz.
És ez még aztán függ attól is, milyen életkörban akar valaki nyelvet tanulni, milyen karakter.....és még sorolhatnám.
Viszont nagyon egyetértek Decotext-el: az ismétlés csak előny lesz később. A fiam - hetedikes - nulla nyelvtudással integrációs osztályban tanult egy évig - de vigyázz, mert így a "rendes" tanaanyag mellékes lesz! - , tovább akarták küldeni a nyolcadikba. Itt elakadtam, mert bár láttam, hogy a tananyag valóban részben a Magyarországi hatodiknak felel meg, tulajdonképpen azt nem tanulta és a Bizonyítvány is "csak" a német nyelvről szól. Aztán megértettem, hogy az igazi fontos eredmény majd a 10. év végén jön, nade:
a hetedik vízválasztó, mert az érettségi tárgyakat ettől kezdve különböző szinteken tanulják.
Osztottunk szoroztunk és a döntés: Másik iskola, ismét hetedik,ámde élesben.
Hozzáteszem a fiam nulláról indult, orosz barátnőm leányát - aki már beszélt valamennyire németül - négy hónap után áttették a normál osztályba, de németből például 4-es lett. (azaz 2 )
Szerintem nagyon fontos a jó alap, nem kell félni az ismétléstől, ami amúgy nem is ismétlést jelent.
Képzeld csak el, mekkora hátránya van egy gyereknek, a német gyerekekkel szemben hiszen magyar - és nem német - mondókákon, verseken és dalokon nőtt fel...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez igy nem korrekt! A 9. osztályos évvégi eredménnyel pályáznak a diákok a továbbtanuláshoz illetve a szakmai képzéshez!!htimea írta: S Aztán megértettem, hogy az igazi fontos eredmény majd a 10. év végén jön, nade: a hetedik vízválasztó, mert az érettségi tárgyakat ettől kezdve különböző szinteken tanulják....
A többi stimmel! Még úgy is nagy hátrányba voltak a gyerekeink, hogy folyékonyan beszélték a nemet nyelvet. Egyszerüen hiányzik a német kultúra gyerekkora! Ami a német gyerekeknek a "Sandmänchen" volt az a mieinknek a "Futrinka utca", a "Mézga család" vagy a "Süsü a sárkány".... kivéve egy két világhirü Andersen vagy Grimm mesét!
DCT
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 76
A pici fiam márciusban volt 2 éves szeretném, ha itt németországban minél hamarabb járna közösségbe, mert még magyarul sem beszél, anyán kívül azt a pár szót amit tud azt németül mondja.
Esetleg van vali ötletetek, hogy hol "szívhatná" magába a német nyelvet? A legjobb az lenne, ha már iskola kezdéskór Ő is mehetne közösségbe, óriási előny lenne neki, ha németűl kezdene el beszélni.
Gondolom a bölcsödét itt is munkaviszonyhoz kötik, én pedig még nem fogok dolgozni, meg nem is akarom lepasszólni egész napra.
Még csak 2 hete vagyunk itt és még nagyon nem ismertem ki a magam, ezért nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni.
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 76
Ezzel a hozzászólásoddal sem tudok szerencsére egyetérteni:
"Ha rám hallgatsz maradtok Mo.-on, mert ott négy gyerek esetén,
élényegesen jobban jártok, szociális és anyagi szempontból."
A férjemmel mi nem csak úgy gondolkodunk, hogy minden a pénz, vagyis nem csak az anyagi jólét vezérelt bennünket amikor kiköltöztünk. Nagyon nagyon fontos, hogy rendezettek legyenek az életkörülményeink, de az sem mindegy hogy hol és hogy milyen emberek vesznek körül, mit látnak a gyerekeink és ez által milyen felnőtt vállik belölük.
Azért maradjon valaki magyarországon, mert jobb a szociális háló és azt nevelje a gyerekeibe, hogy"jó itt nekünk fiam, mert majd eltart bennünk az állambácsi"? hát szerintem ez nem a legjobb módja a gyerek nevelésnek.
Akiben megvan a változtatni akarás és komolyan gondolja, hogy ad egy lehetőséget magának és gyerekeinek egy teljessebb életre az tegye meg minél hamarabb.
Magyarországon egy tisztességes lakást egy viszonylag jó környéken (városban, iskola, ovoda közelében, jó közlekedéssel) képtelenség fenntartani a családipótlék összegéből. Még itt kinn igenis kilehet fogni olyan lakást, hogy a Kindergelt fedezze a lakásra szánt kiadásokat.
Mindezek ellenére igenis százszór meg kell gondolni, hogy ki és hogyan induljon neki négy gyerekkel a nagyvilágnak. Az első és legfontosabb, hogy legalább az egyik szülő beszéljen németül és legalább ilyen fontos a pénz!!! Mi már itt vagyunk a négy gyerekünkel imádunk ittlenni. Még megsem igényeltük a Kindergeltet, de ennek ellenére kijövünk a férjem fizetéséből és sokkal joban élünk mint Magyarországon, nem spórolunk az étkezésen, már beiskoláztunk 3 gyereket.
Nem anyagi oldalról megközelítve a dolgokat: nyugodtak vagyunk, nem stresszelünk azon, hogy mi lesz holnap, rengeteget kirándulunk és összességében élvezzük azt a csodát, hogy itt lehetünk