Németországba gyerekekkel

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #24743 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Nata írta: Gondolom a bölcsödét itt is munkaviszonyhoz kötik, én pedig még nem fogok dolgozni, meg nem is akarom lepasszólni egész napra..

Semmi köze a bölcsődének vagy ovodának ahoz, hogy dolgozol e vagy sem!
Ez itt térítéses tehát fizetsz érte, nem is keveset! Ha van hely a környéketeken, akkor add be oda a
porontyot, ha nincs, akkor alternativ keress a "Tagesmutter" cimszó alatt a lakóhelyeden ilyen vállalkozást!
https://www.betreut.de/tagesmutter-finden51?gclid=COr84-_92rICFUW_zAodcC0Anw&para1=Betreuung%20f%C3%BCr%20Ihr%20Kind%20z.B.%20eine%20Tagesmutter&tp=SEM-GBS-KB-Topperformer-S-Tagesmutter-[Tagesmutter]&ef_id=UGcCOwAARJuE7SsG:20120929141958:s

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Nata

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #24744 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Nata írta: Azért maradjon valaki magyarországon, mert jobb a szociális háló és azt nevelje a gyerekeibe, hogy"jó itt nekünk fiam, mert majd eltart bennünk az állambácsi"? hát szerintem ez nem a legjobb módja a gyerek nevelésnek. Akiben megvan a változtatni akarás és komolyan gondolja, hogy ad egy lehetőséget magának és gyerekeinek egy teljessebb életre az tegye meg minél hamarabb.

Mivel nem ismered az előzményeket és nem is olvastál vissza, igy nem tudhatod, hogy mi pontosan az elégtelen képzés és az elégtelen lehetőségek miatt jöttünk A GYEREKEINK érdekében ki. Nekünk még csak anyagi gondjaink sem voltak Mo.-on! Csakhogy mi mind a négyen (2 gyerek és nejem) folyékonyan beszéltünk németül és mindekttőnknek több használható szakmája volt és van !!!

Magyarországon egy tisztességes lakást egy viszonylag jó környéken (városban, iskola, ovoda közelében, jó közlekedéssel) képtelenség fenntartani a családipótlék összegéből. Még itt kinn igenis kilehet fogni olyan lakást, hogy a Kindergelt fedezze a lakásra szánt kiadásokat.

Ezt itt sem tudod megcsinálni a családipótlékból! Biztosan ilyen lakást KI LEHET FOGNI a hétszáz valamennyi Kindergeldből, de csak nem gondolod, hogy négy gyerekkel erre a "lehetre" azt a tanácsot adom, hogy gyertek csak itt minden okés?! Azért egy kis realitás nem lenne rossz a részedről! Egyébként sok helyen nagyon olcsók a lakások, de semmi munkalehetőség...... Az adótt család München és környékére készül. Münchenben lakik a lányom és egy viszonylag olcsó 1. emeleti lakásban lakik a férjével. (1200 € / hó fűtési, viz és villany előleggel). Évvégén ráfizetnek pár száz eurónt! A hat tagú családnak ezt a kérót oda sem adnák, még ha fizetni tudnák is mert kicsi! Mit gondolsz mekkora kéró kellene nekik s mindezt 1 keresetből?

Mindezek ellenére igenis százszór meg kell gondolni, hogy ki és hogyan induljon neki négy gyerekkel a nagyvilágnak. Az első és legfontosabb, hogy legalább az egyik szülő beszéljen németül és legalább ilyen fontos a pénz!!! Mi már itt vagyunk a négy gyerekünkel imádunk ittlenni. Még megsem igényeltük a Kindergeltet, de ennek ellenére kijövünk a férjem fizetéséből és sokkal joban élünk mint Magyarországon, nem spórolunk az étkezésen, már beiskoláztunk 3 gyereket.

Ez oroszlán hiba! Miért nem kértétek? (Három gyerek, nem négy!) Egyébként nem azt írtam hogy lehetetlen, megoldani, csak azt hogy ők ne induljanak. Esetünkben csak egy kereső volna mint festő mázoló (nem egy nagy rugás a keresetük) s a nej nem tud németül de szakmája sincs! Nos, akkor mire induljanak el szerinted?

Nem anyagi oldalról megközelítve a dolgokat: nyugodtak vagyunk, nem stresszelünk azon, hogy mi lesz holnap, rengeteget kirándulunk és összességében élvezzük azt a csodát, hogy itt lehetünk

Mi soha nem srtesszeltünk azon hogy mi lesz holnap! Amikor (jó régen) kijöttünk akkor is szuperül kerestünk Mo.-on és nem anyagi okokból indultunk el. (Itt írtam fennt) Bocs' de, hogy rengeteget kirándultok ezt Mo.-on is meg lehet csinálni! Egy fillér nélkül! Ezért kijönni....?

UI: szerintem nagyon sokan normálisan dolgoznak itt kint is mint Mo.-on, csak a legtöbben átveszik az itteni életvitelt! Pl. nem vágnak bele kétes banki hitelű ingalanba ERŐN FELÜL (itt bérlakásban laknak) nem licitálnak a szomszédra Touaregel, mert itt senki nem foglalkozik ezzel. S valahogy megnyugszanak az emberek. Ezért is tudnak másképpen élni! Hidd el sokak élnek itt is nagyon kevésből, mégsem idegesek, de szerintem, esetünkben nem túl nyerő ha elindu ez a család!!!

DCT

Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #24745 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

DECOTEXT írta: Esetünkben csak egy kereső volna mint festő mázoló (nem egy nagy rugás a keresetük) s a nej nem tud németül de szakmája sincs! Nos, akkor mire induljanak el szerinted?

Mire? Mire? Hát a gyerekpénzre pl. azzal már indulás elött kalkulálni kell! :woohoo:
Hátha nem azok a pechesek lesznek akik pl. majd egy évet vártak rá...
Addig meg apa fizetése elég lesz München környékén a 6 fős családnak zsiros kenyéren tengődni és ha elkezdenek jönni az egyéb pénzek, tudod a mindenféle visszaigénylések, a támogatások és a segélyek akkor pedig egyenesen királyság lesz! Ki van ez matekozva ;) nekik elég 50 m2 is, stb.....

Több
12 éve 1 hónapja #24746 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Az itt leírt előéleteddel maximálissan tisztában vagyok, mert mindent visszaolvasok.
Hangsúlyozom,hogy én nem Münchenről beszélek, mi egy gyönyörű városban lakunk én az itteni árakkal kalkulálok. Mi négy gyerkőccel nem is mennénk oda lakni.
A kirándulásról csak annyit, hogy megnézném én, hogy te pl. egy alföldi nagyvárosban gyalog hova kirándúlgatnál.

Az én véleményem:
1. Apa találjon munkát
2. Jöjjön ki hónapokon keresztül állja meg a helyét
3. Amikor keresett elég pénzt utánna nézegetheti a lakásokat. ami négy gyerekkel nagyon kemény dió lesz, mert legalább 100-120négyzetméteres lakást kell találnia
Mind eközben anya keményen tanulja a németet
4. Amikor van tartalék és lakás akkor jöhet a család

Nem szabad a Kindergeltre és a szociális juttatásokra alapozni, semmiképp!!!
Az sem fog bejönni, ha valaki számolgatja, hogy mennyi pénz lenne nekik elég, mert bármikor hiba csúzhat a számításba és akkor............

Több
12 éve 1 hónapja #24748 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia Gergő!

Megint egy kalap alá vettél minden nagycsaládost, amit beírtál olyan fényt vet ezekre a családokra mint, ha mindenki a segélyért szülne. Nem mondom, hogy nincs ilyen, mert sajnos egyre több ilyen családot látok, de tudod ha csak az útcán elmegy előtted egy nő 2-3-4-5 gyerekkel már látni lehet, hogy miért is szülte őke. Az összes gyerekét elvenném attól aki télen nem vesz neki meleg ruhát, a cipő leszakad a lábáról a haja egy zsír cafatban lóg a fejéről a táplálkozását már ne is említsem. És mikor az anyára vagy az apára nézel mindkettő szájjában ott jóg a cigi, anyucinak frissen festett a haja, apuci meg a legújabb Nike cipőben virít.
Ezzel csak érzékeltetni szerettem volna, hogy nagy igazság van abban amit írtál, de kérlek ne általánosíts.
Hidd el, hogy van még olyan aki akkor sem igényel segélyt, ha jogosúlt lenne rá, mert van emberi tartása és próbálja megoldani a jelenlegi helyzetét önerőből.

Több
12 éve 1 hónapja #24749 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Nata írta: Szia Gergő!
Megint egy kalap alá vettél minden nagycsaládost, amit beírtál olyan fényt vet ezekre a családokra mint, ha mindenki a segélyért szülne.

Úgy bizony ;) de én a gyerekpénzzel kapcsolatos előkalkulációt pedzegettem abban pedig nem tévedek, még el sem indulnak, első tételként, maximum másodikként ugrik az egyenletbe :P
Nem érdekelnek a segélyesek, szociális érzékenységem gyakorlatilag nulla, ha kapják örüljenek, ha nem, hát egy könnycseppet nem tudok kierőltetni sem nekik.