Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 3 hete - 12 éve 3 hete #25658 Írta: Anita72
Anita72 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Sziasztok !

Valószínű, hogy jövőre költözünk ki mi is, ezzel kapcsolatban érdekelne iskola, kisfiam 9 éves lesz jövőre, hova érdemes beiratnom, lehet-e iskolát vagy tanárt választani, úgy mint itt Magyarországon? Ha sikerül kimenni ( eddig így van ) aggódom az új helyzet miatt, kisfiam részéről, beilleszkedés, új helyzet stb. Ti hogy választottatok iskolát ? vagy beteszik körzetbe és másra nincs lehetőség? Hogy állnak kint az új, külföldről jött gyerekekhez? Kisfiam nem akarja itt hagyni a barátait, és a tanárnéniket, ami érthető. Szóval aggódom. Ki kezdte kint úgy hogy már iskolás volt a gyerek, és úgy költöztetek ki? Még annyi kérdésem lenne, hogy városonként illetve tartományonként változik, hogy lehet iskolát választani és körbenézni? Köszönöm a válaszokat előre is. Mindenkinek szép napot !

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hete #25661 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Kedves Anita72,
jó hírem van: a kérdéseidet már megválaszoltuk. Csak olvass vissza!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Anita72

Több
12 éve 3 hete #25667 Írta: Mona77
Mona77 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia! Mi is gyerekekkel koltoztunk ki, igaz csak 5 honapja. Tehat meg en is kezdo vagyok, a korzetes iskolaba irattuk oket ( 10 es 8 evesek ) . Velunk nagyon kedvesek, a gyerekeket szivesen fogadtak a suliba.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Anita72

Több
12 éve 2 hete #25671 Írta: Anita72

Köszönöm szépen a választ, még annyi kérdés, kisfiamnak megemlítem, közli velem, hogy ő nem megy, mi mehetünk, nálatok volt ilyen ?

Több
12 éve 2 hete - 12 éve 2 hete #25673 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Anita72 írta: kisfiamnak megemlítem, közli velem, hogy ő nem megy, mi mehetünk, nálatok volt ilyen ?

Ezt közli veled a 9 éves fiad? :woohoo: Már ne haragudj, mit műveltél 9 évig gyereknevelés címén?

Több
12 éve 2 hete #25674 Írta: Anita72

Szia, bocs, a gyerekemet rendesen nevelem, csak az van benne, hogy nem akarja itt hagyni a barátait és a tanárnéniket, mert nagyon megszerette őket. Egyébként, megmondtam neki, hogy nem ő fogja eldönteni, és elsősorban az ő érdekeit nézzük. Szerintem ismeretlenül nem kellene megkérdőjelezni, hogy nem neveltem a gyerekemet. Lehet erős reagálásnak tűnik egy kisfiú szájából, de természetesen, rendesen le kell ülni vele és megbeszélni vele, hogy láthatja a majd még a barátait, s hogy miért megyünk apa után.