Németországba gyerekekkel
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 108
12 éve 2 hete #25685
Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Szia Anita72,
nem sétagalopp ez , igen,vannak nehéz részei a feladatnak, ha visszaolvasol, egyértelmű lesz.
Gyerekkel és gyerek nélkül is vannak megoldandó feladatok bőven.
De ne ijedj meg tőlünk, igen néha nyersek vagyunk,tudom....
Az hogy jössz, vagy sem teljes egészében a Te/Ti döntésetek kell hogy legyen és ehhez szerintem az is segít,ha a nyers valóságot hallod.
Na szóval:ingadozol és ezt érzi a fiad is, ezért szépen "adagolja " ezeket a mondatokat.
A gyerekek nem hülyék,sőt!, kilenc éves korukra már használják a tőlünk megtanult játszmákat is,de ez van, legalább van egy élő tükrünk.
De ez egy másik történet, nem erről akarok írni, hanem arról,hogy beszélgess egy kicsit vele és leginkább hallgasd meg,hallgasd figyelmesen mit akar mondani, közölni.
És vegyetek elő egy papírlapot, osszátok két részre és írjátok le közösen! mi szól a kijövetel mellett és mi ellene. Hagyd,hogy eszedbe juttasson érveket ő is és te is juttass eszébe érveket. Lehet,hogy csak kirekesztve érzi magát.
Az én fiam idősebb volt már - 12- amikor kijöttünk, de mindent átbeszéltünk vele részletesen.
Egyikőtök sem érezheti "áldozatnak" magát, hogy nem léptem,mert a fiam,stb. És a fiad sem érezheti kicsi bábunak magát ebben a társasjátékban.
Játszhattok egy olyan játékot is,hogy na akkor képzeljük el mi lesz az egyik és mi a másik esetben, a gyerekeknek ez megy.
Aztán azt is gondolom,hogy a gyerekeket lehet terelni a döntésünk irányába,csak nem szabad becsapni őket. tehát,ha megígéred neki,hogy évente kétszer meglátogathatja a legjobb otthoni haverját,akkor tarsd is be, hülyeséget persze ne ígérj.....
Én azt is megmondtam a fiamnak, hogy biztosan lesznek nehéz helyzetek,de megtalájuk majd a megoldásokat.....
nem sétagalopp ez , igen,vannak nehéz részei a feladatnak, ha visszaolvasol, egyértelmű lesz.
Gyerekkel és gyerek nélkül is vannak megoldandó feladatok bőven.
De ne ijedj meg tőlünk, igen néha nyersek vagyunk,tudom....
Az hogy jössz, vagy sem teljes egészében a Te/Ti döntésetek kell hogy legyen és ehhez szerintem az is segít,ha a nyers valóságot hallod.
Na szóval:ingadozol és ezt érzi a fiad is, ezért szépen "adagolja " ezeket a mondatokat.
A gyerekek nem hülyék,sőt!, kilenc éves korukra már használják a tőlünk megtanult játszmákat is,de ez van, legalább van egy élő tükrünk.
De ez egy másik történet, nem erről akarok írni, hanem arról,hogy beszélgess egy kicsit vele és leginkább hallgasd meg,hallgasd figyelmesen mit akar mondani, közölni.
És vegyetek elő egy papírlapot, osszátok két részre és írjátok le közösen! mi szól a kijövetel mellett és mi ellene. Hagyd,hogy eszedbe juttasson érveket ő is és te is juttass eszébe érveket. Lehet,hogy csak kirekesztve érzi magát.
Az én fiam idősebb volt már - 12- amikor kijöttünk, de mindent átbeszéltünk vele részletesen.
Egyikőtök sem érezheti "áldozatnak" magát, hogy nem léptem,mert a fiam,stb. És a fiad sem érezheti kicsi bábunak magát ebben a társasjátékban.
Játszhattok egy olyan játékot is,hogy na akkor képzeljük el mi lesz az egyik és mi a másik esetben, a gyerekeknek ez megy.
Aztán azt is gondolom,hogy a gyerekeket lehet terelni a döntésünk irányába,csak nem szabad becsapni őket. tehát,ha megígéred neki,hogy évente kétszer meglátogathatja a legjobb otthoni haverját,akkor tarsd is be, hülyeséget persze ne ígérj.....
Én azt is megmondtam a fiamnak, hogy biztosan lesznek nehéz helyzetek,de megtalájuk majd a megoldásokat.....
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 2 hete #25686
Írta: DECOTEXT
A kivándorlásnál ne dobd be a mélyvízbe! Az "úszógummit" előbb kell a kezébe adni!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Csak úgy megemlítem: mmi jó 5 évig készültünk. A 2 gyerek, mire nekivágtunk (és mi is!) folyékonyan tudtuk a nyelvet! Nem akkor kell elmagyarázni, amikor indúltok, hanem folyamatosan felkészíteni! Ez hasonlóan megy mint az iskola. Ott sem az utolsó előtti napon szólsz a gyereknekm hogy 2 nap múlva, (szept.1) iskolába megy, hanem már az ovodai időszakban folyamatosan etejük a porontyot, hogy "milyen jó lesz a suliban" ..... Az enyémek pl. amikor az elsőbe mentek, tudtak már számolni (+, -, /, x) és írni és óriási "vorral" startoltak!Anita72 írta: Köszönöm a választ, egyetértek veled részben, eddig még nem teljesen biztos, hogy megyünk, csak 95 % ha majd 100 % lesz, akkor leülünk nyugodtan beszélni vele . szép estét
A kivándorlásnál ne dobd be a mélyvízbe! Az "úszógummit" előbb kell a kezébe adni!
DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Anita72
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 2 hete #25688
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Várj! Még az sem biztos, hogy mennek! Gondolom attól függ, hogy a 9 éves meggondolja-e magát mert Ő közölte, hogy nem megy!DECOTEXT írta: Nem akkor kell elmagyarázni, amikor indúltok, hanem folyamatosan felkészíteni
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Anita72
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 2 hete #25689
Írta: Anita72
Anita72 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Szia Tímea !
Köszönöm szépen a hosszú válaszodat ! Sokat segítettél ! További szép napot Nektek !
Köszönöm szépen a hosszú válaszodat ! Sokat segítettél ! További szép napot Nektek !
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
12 éve 2 hete #25701
Írta: prosperus
egy 9 eves kislannyal. Passzol. A kislanynak azt mondtak, hogy megyünk kirandulni
nyugatra es eleg sokaig maradunk. Erdekes modon örült a kislany.
Tortura Yugo, Italien utana nemet es amikor kint voltak, megkerdeztek a 9 eves
kislanyt "es neked Barbara hogyan tetszik itt"..............amire a valasz meglepö volt,
mert azonnal közölte a kislany, hogy "super". Igen, "de itt is kell menned tovabb
iskolaba ,mint otthon" csak egy osztallyal raktak vissza ,mert logikus ,hogy nem
beszelte a nyelvet.
A kisany ma 40 eves, es vezetö beosztasban dolgozik egy nagy nemet multi cegnel.
Hogy ma hol lenne magyarban ? Ki tudja. De, hogy halas a szüleinek, hogy nem
magyarban el, azt is elhihetitek
En ( szemely szerint) nem ertek azzal egyet ,hogy egy 9 eves gyereket kell megkerdezni
a csalad jövöjenek felepitesevel kapcsolatban.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Igen van egy ismerösöm akik szinten Yugon keresztül dobbantottak esGondolom attól függ, hogy a 9 éves meggondolja-e magát mert Ő közölte, hogy nem megy!
egy 9 eves kislannyal. Passzol. A kislanynak azt mondtak, hogy megyünk kirandulni
nyugatra es eleg sokaig maradunk. Erdekes modon örült a kislany.
Tortura Yugo, Italien utana nemet es amikor kint voltak, megkerdeztek a 9 eves
kislanyt "es neked Barbara hogyan tetszik itt"..............amire a valasz meglepö volt,
mert azonnal közölte a kislany, hogy "super". Igen, "de itt is kell menned tovabb
iskolaba ,mint otthon" csak egy osztallyal raktak vissza ,mert logikus ,hogy nem
beszelte a nyelvet.
A kisany ma 40 eves, es vezetö beosztasban dolgozik egy nagy nemet multi cegnel.
Hogy ma hol lenne magyarban ? Ki tudja. De, hogy halas a szüleinek, hogy nem
magyarban el, azt is elhihetitek
En ( szemely szerint) nem ertek azzal egyet ,hogy egy 9 eves gyereket kell megkerdezni
a csalad jövöjenek felepitesevel kapcsolatban.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT
- Anita72
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 2 hete #25709
Írta: Anita72
Anita72 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Köszönöm a hozzászólást, tényleg tanulságos ! Nem fogom megkérdezni, mert egyértelmű, hogy jön velünk. De valamennyire fel kell készíteni. További szép napot !