Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 2 hete #25675 Írta: Mona77
Mona77 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Ilyen azert nem volt, de Ok is sajnalkoztak a baratok miatt. Egy biztos ha mast nem gyereknevelesi tanacsot biztos kapsz itt :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hete #25678 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Anita72 írta: Kisfiam nem akarja itt hagyni a barátait, és a tanárnéniket, ami érthető. Szóval aggódom!

Azért egy gyerek garantáltan nem tudja megíténi a sorsával kapcsolatos körülményeket! Semmiképpen nem árt, ha már fiatalon tapasztalja, hogy messze nem minden fenékig tejfel és bizony sokszor nem azt kapjuk, amit szeretnénk! Ha meg annyira aggodsz, akkor talán a barátokat és a tanárnéniket is vigyétek magatokkal! Miért Te aggodsz? A gyerek aggódjon, ha nem magyaráztad el neki az okokat a kivándorláshoz!!

DCT
Mellékletek:

Több
12 éve 2 hete #25680 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Anita72 írta: Szerintem ismeretlenül nem kellene megkérdőjelezni, hogy nem neveltem a gyerekemet.

Szerintem meg ismeretlenül vagy sem, ezt olvasva: "közli velem, hogy ő nem megy"
mi a probléma a kérdéssel? :P

Több
12 éve 2 hete #25681 Írta: Anita72
Anita72 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Köszönöm a választ, egyetértek veled részben, eddig még nem teljesen biztos, hogy megyünk, csak 95 % ha majd 100 % lesz, akkor leülünk nyugodtan beszélni vele . szép estét

Több
12 éve 2 hete #25682 Írta: Anita72
Anita72 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

nincs semmi probléma, ha megyünk bízom benne, minden rendben lesz :) További szép estét

Több
12 éve 2 hete #25684 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Anita ne sértődj meg, a te gyereked a te életed. Én 4 hónapja dolgozom kinn egyedül, többfelé pályáztam, hogy a férjem és a lányom is tudjon jönni ma pedig fölvettek Chemnitzbe. :) Még szabadságon vagyok Magyarországon de jövő héten már együtt megyünk 3-an + a tacsi, a nagyfiam /25/ viszont marad mert nem hagyja a palotaőri állását és a barátnőjét sem.
A lányom nekem is 9,5 éves és nem beszél németül de majd megtanul. Ő is kérdezte, hogy mi lesz a barátokkal de tudja, hogy időnként hazajövünk és az apja csinált neki Facebook elérhetőséget ahol tudják tartani a kapcsolatot. Skype és mail, a mai modern technikával már sokkal egyszerűbb.
Itt azon van a lényeg, hogy a család legyen együtt, ne kelljen külön élni, legalábbis nekem ez a fontos, és ezt egy 9 éves már megérti. Az ő szintjén kell elmagyarázni, hogy mit miért teszünk, és érvelni,hogy ez miért lesz majd jó később. Csak később, mert a kezdet egy gyereknek is ugyanolyan nehéz mint a felnőttnek, ezt is kell tudja, hogy ne érje túl nagy csalódás. Én elmondtam, hogy nem lesz egyszerű, de ezt választottuk, be fogunk illeszkedni. Megértette, de nekem is biztos lesznek még nehéz napjaim. Ami jó abban, hogy én előre jöttem az az, hogy tudok nekik segíteni, annyit már nem fognak botladozni mint én, de nekik nehezebb lesz nyelv nélkül.
Soha nem szabad föladni ha kinn akarsz élni, márpedig mi biztosan és meg is teszek ezért mindent.