Németországba gyerekekkel
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 76
Bármillyen hihetetlen is a számodra, de mi nagycsaládos létünkre nem kalkuláltunk és nem is kalkulálunk a Kindergelttel, hiszen már áprilisban igényelhettük volna, de még mindig nem tettük (Magyarországon márciusban lemondtuk).
Beszeretnénk bizonyítani magunknak, hogy anélkül is eltudjuk tartani a gyerekeinket, mert teljes mértékig a mi felelősségünk és feladatunk eltartani őket.
Most lehet felhőrdültök egy páran!
De mi egyáltalán nem is értjük, hogy mi a csodáért is ad egy állam pénzt a szülőknek azért mert gyereket szültek.
Akkor szüljön valaki gyereket, ha tud rolla önerőből gondoskodni.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Te sem én a többségről írtam, nem rólatok és nem is az egy kézen megszámolható kivételekről.Nata írta: Úgy látom semit nem értettél abból amit az előbb írtam!.
Miért ne hinném el?Nata írta: Bármillyen hihetetlen is a számodra, de mi nagycsaládos létünkre nem kalkuláltunk és nem is kalkulálunk a Kindergelttel, hiszen már áprilisban igényelhettük volna, de még mindig nem tettük (Magyarországon márciusban lemondtuk).
Tulajdonképpen mi egyetértünk. Min vitázunk?Nata írta: Akkor szüljön valaki gyereket, ha tud rolla önerőből gondoskodni.
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 76
Csak tudod már hozzászoktam, hogy mindenki egyből támad ahogy elmondom, hogy négy gyerekünk van. Az általánosítástól pedig már gutaütést kapok, mert nem csak a kissebbségnek lehet sok gyereke és nem csak a segélyért.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kimondottan ellent kell, hogy mondjak! Gyerekkori nyaraimat a Balaton mellől Tégláson töltöttem a nagyszüleimnél! Legkozelebb Hajdúhadház és Hajdúböszörmény volt. Szuper kerékpár és gyaloktúrákat csináltunk. Teli a környék erdővel is. Téglás a H.Hadház között akkor még meg volt a Siska! Ez egy talajvizből, olvadásból és esőből képződött szuper kis tó volt ahol egész ébven fogtuk a kárászokat és hajkurásztuk (a gazda megbotránkozására) a libákat! Csadálatos kirándulásokat tettünk a grof kriptájához és a Hajdúsági művek felé is ahol a vadonőtt de szuper finom szederfákról zabáltuk (!) a fehér és a lila szedret gyomorrontásig. Kismotoirral meg pecázni jártunk a Keleti Főcsatornára...... Csodálatos gyerekkor volt! Sőt nem egyszer átkerekeztünk Hajdúböszörménybe, a fűrdőbe is, úgy hogy nekem ne mutassd be az Alföldet! Aztán van hasonló Szolnokon is, A Tiszató és környékén és Békéscsabán is, szuper volt 2x Szeged is! Kis fantáziával csodálatos programokat lehet csinálni egy fillér nélkül is, vagy nagy olcsón! Nem csak a hegyekben lehet túrázni!Nata írta: A kirándulásról csak annyit, hogy megnézném én, hogy te pl. egy alföldi nagyvárosban gyalog hova kirándúlgatnál..
DCT
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Én pl nem hördülök fel! Egyszerűen soknak tartom! Nekünk is van kettő, nagyon szeretjük őket, már felnőttek ( 32 / 34 évesek) és szuper jól megy a soruk. Ma is kiválló a kapcsolatunk! Sajnos távol laknak, de naponta telefon és gyakran jönnek vagy mi megyünk, de ha a mai tudásunkkal újra kezdhetnénk az utolsó 35 évet, akkor nem lenne egy gyerekünk sem! Az ilyen politika és gazdaság ami pl. az utóbbi 20 évben Mo.-on van, csodálom, hogy egyáltalán szül valaki mert ez abban a világban szerintem felelőtlenség! S azon ne csodálkozz, hogy általánositunk, mert ma Mo.-on a sokgyerekesek szinte csak a támogatásokból etetik a porontyokat, s a legtöbb ilyen gyereket bizony a társadalom tart el, nem a szülei!Nata írta: Csak tudod már hozzászoktam, hogy mindenki egyből támad ahogy elmondom, hogy négy gyerekünk van. Az általánosítástól pedig már gutaütést kapok, mert nem csak a kissebbségnek lehet sok gyereke és nem csak a segélyért.
Ti vagytok biztosan az az egy, az ezerből aki maga látja el a sajátjait!
UI: azért a "Kindergeld"-et kérném! Ez nem kis álbüszkeség nem kérni ha járna! Több mint 700 euró az esetetekben 4 gyerek után! (Ha még sem kell, adok szivesen egy számlaszámot....) Tudod nem az a gondunk, hogy ha valaki becsületesen dolgozik és kapja ezt is, hanem azzal van itt bajunk, hogy még ki sem jött valaki, de már azon buzgolkodik, hogy hol mit kaphat minden ellenszolgáltatás nélkül!
DCT
- Csengebobo
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
És amennyiben te valóban ilyen nagyvonalú vagy, keress fel karitativ szervezeteket akiket nem halmoz el az állam jótékonysága és küld el nekik a pénzt!