Németországba gyerekekkel

Több
12 éve 5 hónapja #19995 Írta: rubintos
rubintos válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Szia!
Köszönöm válaszod,de ezt tudtam,csak remélem ,hogy minden rendben fog menni!
A továbbiakban csak arra vagyok kiváncsi,hogy mit szerezzek még be az iskolához és mit mondjak le itt Magyarországon? A családi pótlékot az tudom,de mit még? Nagyon izgulok hisz új élet vár ránk és remélem jobb mint itt.
Köszi Ági!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #19996 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

A TB-t rendezzétek, külön topik foglalkozik vele.
És a nyelvtanulással foglalkozó topikot "nyálazd át" szerintem.
Iratkozz be kint integrációs kurzusra.
A Csp-ot írtad, tehát az világos.
Ne félj, szépen sorban csináld a lépésket, mindenre nem lehet felkészülni amúgy sem, tehát lehet, hogy lesznek nehézségek is.
Sok sikert! ;)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19998 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Eva10 írta: Decotext, amig a gyerek iskolaköteles, kell bizonyitani, hogy a gyerek iskolaba fog jarni. Nekünk is kellett befogado nyilatkozat az uj iskolabol. Aztan bejelentettük irasban a jegyzönek, hogy a kislanyom az iskolakötelezettseget külföldön teljesiti. Az iskolaval elözetesen itt is es otthon is megbeszeltük, es volt befogado nyilatkozatunk.Eva

Igy is lehet de, nem szükséges és bonyolult! Olasd el HTimea beírását! Sok esetben azt sem tudják a szülők, hogy hova fog járni a gyerek. Sokszor azt sem, hogy mikortól. Azt viszont mindenki tudja, hogy mikor akarja elhagyni az országot! A többi az iskola dolga! (Otthon). Itt meg ha van lakásod, akkor az adott helyen bemész egy válsztott iskolába és bejelented a kölyköket! Ha nincs ott hely, akkor a környéket nézed át vagy a szomszéd települést. (Mi is 12 km-re vittük öket a szomszéd városba.)
A legtöbben nem is tudnák úgy csinálni ahgy irtad!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #20012 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Erdemes elektronikus szamlakivonatot kerni papir alapu helyett-banknal, kozuzemnel stb..
banknal internet bank hozzaferest, ha tarsas hazban laksz szemetszallitasi dijat lemondani, otthon postai meghatalmazast adni valakinek, ugyfelkapu regisztraciot elintezni is erdemes, posta ladara kiirni hogy reklam ujsagot nem kerunk koszonjuk, tarsashazi kozos kepviselonek megadni az email cimeteket -ha netan lenne valami, en szoltam a gyerek orvosnak is
ulj le es gondold vegig mi mindennel altok kapcsolatban, erdemes listat irni a teendokrol, amint eszedbe jut valami vezesd ra a listara, aztan amit elinteztel pipa....
En bementem az iskolaba kitoltottem egy nyilatkozatot, hogy a gyerkoc hol es es jar iskolaba es ennyi volt...

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20052 Írta: rubintos
rubintos válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Sziasztok4
Érdeklődnék,hol találom az iskolák szüneteit,kifejezetten Baden tartomány érdekelne,oda költözünk augusztusban.
előre köszi a válaszokat! Ági!

Több
12 éve 5 hónapja #20054 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

rubintos írta: Sziasztok4
Érdeklődnék,hol találom az iskolák szüneteit,kifejezetten Baden tartomány érdekelne,oda költözünk augusztusban.
előre köszi a válaszokat! Ági!

Szia Ági,

ITT találod a szüneteket.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: KBarbara, betty11, rubintos, Haga78