Németországba gyerekekkel
- gida
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 10 hónapja #12465
Írta: gida
gida válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
a vorschule óvoda. és hacsak nem valami elit magániskola akkor az oktatás ingyenes. Sőt a mi iskolánkban a diákok a bérletet is megkapják egész tanévre.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Mutti
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 10 hónapja #12470
Írta: Attila_BRD
A Limit amit sokan nem ütnek meg az vagy az ovodai nevelés hiányábol adódik vagy a nyelvi nehézségekböl. Utobbi igen gyakori ujabban, a kettö együtt föleg nagyvárosokban, török közösségekben fordul elö.
Olyan helyeken ahol a tanáron kivül nem sokan beszélik a németet, politikailag korrekt vagy sem, privát iskolába kell küldeni a gyereket, kerül amibe kerül, vagy el kell költözni, mivel az állami általános iskola szigoruan területi beosztásu. Alkudozni nem lehet.
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
A Vorschule nem ovoda.Iskolaépületben történik, iskolás koru gyerekeket járatnak oda, akik valami miatt nem ütötték meg a limitet. Itt ugyanis nincs lehetöség arra, hogy a szülö tetszése szerint egy évvel késöbb iskoláztassa be csöppségét.gida írta: a vorschule óvoda. és hacsak nem valami elit magániskola akkor az oktatás ingyenes. Sőt a mi iskolánkban a diákok a bérletet is megkapják egész tanévre.
A Limit amit sokan nem ütnek meg az vagy az ovodai nevelés hiányábol adódik vagy a nyelvi nehézségekböl. Utobbi igen gyakori ujabban, a kettö együtt föleg nagyvárosokban, török közösségekben fordul elö.
Olyan helyeken ahol a tanáron kivül nem sokan beszélik a németet, politikailag korrekt vagy sem, privát iskolába kell küldeni a gyereket, kerül amibe kerül, vagy el kell költözni, mivel az állami általános iskola szigoruan területi beosztásu. Alkudozni nem lehet.
- heidi
- Látogató
12 éve 10 hónapja #12475
Írta: heidi
heidi válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Perszike! Nagyon szépen köszönöm a biztatást!szép napot! Heidi
- Perszike
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
12 éve 10 hónapja #12517
Írta: Perszike
Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Igen berakták.
Mélyvíz.
De úgy tudom ez a leghatékonyabb,korabeli gyerekekkel van,barátokra talál akikkel tovább bővíti a nyelvtudását stb.Persze nekem 20-szoros meló,mert fordítjuk a házit,naponta szavakat,mondatokat tanulunk stb. de szerintem megéri.
Egyébként fel sem ajánlották nekünk,hogy csak nyelvet tanuljon bármelyik gyermekünk.
Hozzá kell tennem dolgozatot is írnak ( egyik 2.-as másik 4.-es) szintjükhöz képest osztályozzák őket,ami csak szöveges,kimarad az értékelésből.Amúgy meg a házirendben olvasva nagyon pozitívan állnak a tanuláshoz a tanárok,ki volt emelve rendesen,hogy nem szabad erőltetni a tanulást,ellenben kis sikert nagyon dícsérni,stb.
3 hónap után már több egyese és kettese van a lányomnak (ő a negyedikes) nagyon sokat tanul tudat alatt is és mindent megragad,pl magától tanulgat a Tesz-Vesz város 3 nyelvű könyvből és bizony az is sokat számít.Még az öccsét is tanítja.
Természetesen az alapokat már otthon beléjük vertem,mint pl. ABC,számok,köszönés stb.
És büszkén állítom,hogy jól bírják a gyerekek.Rugalmasak
Üdv.
Mélyvíz.
De úgy tudom ez a leghatékonyabb,korabeli gyerekekkel van,barátokra talál akikkel tovább bővíti a nyelvtudását stb.Persze nekem 20-szoros meló,mert fordítjuk a házit,naponta szavakat,mondatokat tanulunk stb. de szerintem megéri.
Egyébként fel sem ajánlották nekünk,hogy csak nyelvet tanuljon bármelyik gyermekünk.
Hozzá kell tennem dolgozatot is írnak ( egyik 2.-as másik 4.-es) szintjükhöz képest osztályozzák őket,ami csak szöveges,kimarad az értékelésből.Amúgy meg a házirendben olvasva nagyon pozitívan állnak a tanuláshoz a tanárok,ki volt emelve rendesen,hogy nem szabad erőltetni a tanulást,ellenben kis sikert nagyon dícsérni,stb.
3 hónap után már több egyese és kettese van a lányomnak (ő a negyedikes) nagyon sokat tanul tudat alatt is és mindent megragad,pl magától tanulgat a Tesz-Vesz város 3 nyelvű könyvből és bizony az is sokat számít.Még az öccsét is tanítja.
Természetesen az alapokat már otthon beléjük vertem,mint pl. ABC,számok,köszönés stb.
És büszkén állítom,hogy jól bírják a gyerekek.Rugalmasak
Üdv.
Perszike
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Mutti
- Mona77
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 5
12 éve 9 hónapja #13500
Írta: Mona77
Mona77 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
sziasztok !
Németországba készülünk a családommal 3 évre ( férjemnek állást ajánlottak). A helyzetet nehezíti hogy egyikünk sem beszéli a nyelvet , viszont a fiaim iskolakötelesek 10 és 8 évesek ). Ilyenkor mi a szokás a kinti iskolákban? Mennyire kezdjük keményen nyomni a német nyelvet itthon? Eberbach közelébe mennénk.
Németországba készülünk a családommal 3 évre ( férjemnek állást ajánlottak). A helyzetet nehezíti hogy egyikünk sem beszéli a nyelvet , viszont a fiaim iskolakötelesek 10 és 8 évesek ). Ilyenkor mi a szokás a kinti iskolákban? Mennyire kezdjük keményen nyomni a német nyelvet itthon? Eberbach közelébe mennénk.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 9 hónapja #13505
Írta: DECOTEXT
UI: ha csak 3 évre tervezitek akkor gyerek nélkül menjetek. Három évre nem
éri meg kiragadni a magyar rendszerből, aztán ismét vissza.... A német
iskola rendszer másmilyen! Mire megszokják, már vége is a 3 évnek és
mehetnek ismét haza "visszaszokni"..... Ezt én nem tenném velük!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel
Nagyon, maximális energiával, ha birjátok, egész nap, folyamatosan! Kérdés, hogy mikor akartok indulni! Ha most, akkor majdnem késő, (nyárig talán lehet valami minimummal gagyogni, ha minden nap tanultok 2-3 órát), ha csak 2013-ban, akkor jók az esélyek a német nyelvtudásra!!Mona77 írta: sziasztok !Mennyire kezdjük keményen nyomni a német nyelvet itthon?
UI: ha csak 3 évre tervezitek akkor gyerek nélkül menjetek. Három évre nem
éri meg kiragadni a magyar rendszerből, aztán ismét vissza.... A német
iskola rendszer másmilyen! Mire megszokják, már vége is a 3 évnek és
mehetnek ismét haza "visszaszokni"..... Ezt én nem tenném velük!
DCT