TÜV Németország
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
dreizwanzig írta: Mivel pontosan tudom, hogy a TÜVöt is meg lehet venni (nem csak úgy hallottam, láttam is) illetve vannak különboző trükkök a matrica megszerzésére is szóval simán lehet, hogy kapott egy matricát meg egy pecsétet, valós TÜV meg nincs mögötte. Már csak abból is gondolom, hogy nem kapott hozzá olyan A4-es lapot, amit szokott az ember kapni műszaki után...
Hát Paytás, én 26. éve vagyok itt kint, de még egyszer nem hallottam ilyet. Mlyen körökben mozogsz Te a vásárlásaiddal? Persze tudom hogy lehet kapni fegyvert is meg drogokat, de ezeknél sem tudom hogy hova fordulhatnék mert soha nem is érdeklődtem ilyenek után! Mi a 26 év alatt 1x vettünk privát egy kis fordot, a többit mindig kereskedőnél vásároltuk! Már pedig ha van adásvételi szerődés, és legális is a vétel meg az átiratás akkor azt le is műszakiztatom az eladóval, sőt rendszámot is mindif velük tetettem rá! Ez pedig bármikor ellenőrizhető. valaki csak beirta a dolgot a kocsi forgalmijába!
DCT
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
dreizwanzig írta: ugy inteztek, h muszaki nelkul vette meg, atiratta, rendszam, stb. es utana muszakiztatta le
Te BMW-s mester, ez így több, mint gány: olyan nincs, amilyen sorrendet itt leírtál. Az átiratás és a rendszám elött kell a müszaki, addig a Zulassungsstelle meg sem mozdul....
Deconak meg: BW -ben most ítéltek letöltendö börtönre (ha jól rémlik 6 évet kapott) egy TÜV vizsgabiztost, mert néhány autókereskedövel meg szervízzel közösen többszáz(!) esetben adott ki TÜV-öt mindenféle szir-szar "roncsokra" is, némi baksisért. Méghogy nincs ilyen....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
dreizwanzig írta: Na szóval a kérdés továbbra is az, hogy hogyan lehet megtudni, hogy tényleg van-e TÜV a kocsin? Hivatalos adatbázisból (nem matricáról). Meg lehet-e tudni valami hivatalban, rendőrségen, stb-n, telefonon keresztül?
Az biztos, hogy az itteni adatvédelmi szabályok miatt nem fogsz találni anonim lekérdezési lehetöséget. A rendörtöl meg a hivataltól mégis hogy gondolod megkérdezni? Mit mondasz, miért érdekel ? Azonnal buktatod a haverodat meg a kereskedöt is persze. Rádásul ha a haverod elöször megvette az autót TÜV nélkül/rendszám nélkül, majd utána került rá a TÜV (még ha valami megegyezés kapcsán azt is a kereskedö intézte volna, amiröl gondolom írás már nincs), akkor a haverod nyakán marad a balhé nagy valószínüséggel. Két megoldás van:
1. Visszamegy a kereskedöhöz és kiterítteti vele a lapokat....
2. Sürgösen eladja a szekeret úgy ahogy van jó messzire, lehetöleg vmi afrikai autókersekedönek vagy egy kirgiz/kazah/türkmén stb. segédmaffiózónak.
Ill. van még 3. megoldás is: irány a roncstelep (Mátészalka után balra ) aztán hosszas elmélkedés arról, hogy is kell autót venni ésszel....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
hát passz, nekem ezt mondta, de lehet, hogy nem így voltgejza írta:
dreizwanzig írta: ugy inteztek, h muszaki nelkul vette meg, atiratta, rendszam, stb. es utana muszakiztatta le
Te BMW-s mester, ez így több, mint gány: olyan nincs, amilyen sorrendet itt leírtál. Az átiratás és a rendszám elött kell a müszaki, addig a Zulassungsstelle meg sem mozdul....
Deconak meg: BW -ben most ítéltek letöltendö börtönre (ha jól rémlik 6 évet kapott) egy TÜV vizsgabiztost, mert néhány autókereskedövel meg szervízzel közösen többszáz(!) esetben adott ki TÜV-öt mindenféle szir-szar "roncsokra" is, némi baksisért. Méghogy nincs ilyen....
Sajnos, ő jóhiszemű volt, nem volt gyanús az eladó sem, nem kereskedő volt amúgy, meg nem is egy 2000Eurós kocsiról beszélünk (szóval a Mátészalka nem opció ).
Deco-nak meg annyit, hogy attól, hogy Te valamiről nem hallottál, létezik. Gejza is megmondta
köszi a választ, Gejza
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!