Vonattal Németországba

Több
12 éve 7 hónapja #7449 Írta: btgyrgytms
Vonattal Németországba téma létrehozva btgyrgytms által

Érdeklődnék kinek milyen tapasztalata van a vonattal történő utazásról.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #7451 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Vonattal Németországba

btgyrgytms írta: Érdeklődnék kinek milyen tapasztalata van a vonattal történő utazásról.


A tapasztalatom, hogy Bécsböl kell indulni! Onnan egy ICE Münchenbe 4:16 perc. Bécsbe lehet busszal, vagy vonattal menni. Engem kocsival vittek.

UI: a ha 2-nél több személy megy eszerre
(haverok, család) akkor sokkal olcsóbb kocsival!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #7455 Írta: forsterh
forsterh válaszolt a következő témában: Vonattal Németországba

Hello!

Nekem nagyon kedvezőek.... igaz, hogy csak tartományi szinten tudok erről nyilatkozni, de Bajorország vonatkozásában szupernek találom.
Az elmondható, hogy általában a vonatközlekedés díja az nem olcsó és csak néhány euróval marad alatta az ugyanazon távon gépkocsival bonyolított utazás költségeitől....De.... amikor aztán le kell tenned a személygépkocsit akkor tetemes parkolási költségekkel számolhatsz, ha netalán tilosban parkolsz, akkor biztos lehetsz, hogy 10 percen belül rá kerül a gépkocsidra az ablaktörlő alá vagy az ajtókilincshez csíptetett büntetési papír, befizetési csekkel ellátva. A legenyhébb parkolási bírság is 5-15 euro összegtől kezdődik és elérheti a 150 eurot is, de ha olyan helyen állsz meg akkor viszik a kocsit és azt nem úszod meg 300-400 euro alatt.
Viszont ha már látod, hogy rákerült a büntető papír a gépkocsidra és még sincs a közelben alkalmas választható másik parkolóhely, akkor jobban jársz, ha rajta hagyod a papírt és addig várakozol, míg a dolgodat el nem tudod rendezni. Kétszer nem valószínű, hogy ugyanazért az elkövetett dologért megbírságolnának.
Pl. Münchenben közvetlen a főpályaudvar mellett, működik egy parkoló, ahol minden megkezdett 20 perc parkolási idő után 1 kerek eurot számol a parkolóóra.
Nos a vonatközlekedés nagyon jó Németországban és talán az előzőekben leírtak miatt nagyon kedvelt is. Jegyet az állomásokon lévő automatákban is lehet váltani, de van utasszolgálat is, ahol személyesen adnak felvilágosítást olyan hosszabb utazásokhoz, amelyek átszállást igényelnek. A Németországban élők nagy számban használják a vonatokat a munkába járásukhoz, a vonatok pontosan közlekednek, tiszták, kulturáltak, télen nagyon jól fűtöttek, a vonatok döntő többségénél a kéznél levő kerékpárt fel lehet tenni és pillanatokon belül a megérkezéskor pedig levehető.
Igazából a vonaton utazások csak a bérletek és egyéb kedvezmények igénybevétele váltása által érik meg, de akkor aztán nagyon.
Legfőképpen a diákok és a családok utazása kedvezményezett, de vannak egyéb formációk is amelyeket a gyakran vonattal utazók számára nagyon megéri igénybe venni.
Azt leszögezhetjük, hogy az a legdrágább, ha egy utazásra teljes árú menetjegyet veszel, ráadásul az első osztályú jegy ára minden esetben duplájába kerül a második osztályra váltott jegy árának.
Van viszont a fiatalok számára egyéni utazáshoz 6 éves kortól a betöltött 18 éves korig Jugend BahnCard 25 konstrukció, amely befizetett egyszeri 10 euro ellenében korlátlan számú utazásra ad lehetőséget, minden utazáshoz az érvényes menetdíj összegétől 25 %-al olcsóbban kapod a jegyet. Ráadásul még ezzel a jeggyel az egyik felnőtt is a gyerekkel utazhat.(Lehet akár a nagymama is) Ez benne van a kedvezményben.
Aztán van további egyénre és családra vonatkoztatható Bahn Card 25 50 és 100 formáció, ahol természetesen az egyszeri befizetés ( a kártya kiváltási összege ) emelkedik, de a jegyváltás során 25 - 50 - és 100 %-os kedvezmények vehetők igénybe.
Itt nem kell személyenként mindenkinek jegyet venni, elég csak egyet, mert sok esetben a kedvezményezettek köre 4-5 személyre is kiterjed. ( szülők és a gyerekek )Aztán Bajorországban még ezeket is megfejelték a Bayern-Ticket elnevezésű konstrukcióval, amely 24 órás utazásra szól a tartomány területén és egy megváltott jeggyel azon a napon öt személy is együtt utazhat oda és vissza. De van Bayern-Ticket Single megoldás is egyedül utazni vágyók számára. Aztán még ha azt is elmondom, hogy pl. a Müncheni Sörfesztiválra meghatározott napokon teljesen ingyenes oda-vissza járó célvonatok indulnak vagy a síszezon beindultával bizonyos síparadicsomokban egész szezon alatt ingyen járnak a vonatok és ezeket bárki, akár más célból is, azon a vonalon bármennyiszer igénybe veheti, akkor valóban nem haragudhatunk a német vasúttársaságra.... :laugh:
Ha mindehhez még hozzá teszem, hogy minden megváltott vonatjegy egyébként érvényes az érintett városok tömegközlekedési eszközeinek korlátlan számú ingyenes igénybevételére, ( metro, helyi buszjáratok, villamos és troli, elővárosi tömegközlekedési járatok ) akkor azt mondhatom, hogy a Deutsche Bahne a német vasutak nem ok nélkül népszerű a lakosság körében.

Das Leben ist schön, wenn du es leben kannst!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Perszike, btgyrgytms, laolaj

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #7457 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Vonattal Németországba

Sziasztok,

Meg a vonatokhoz:
A vonatok tudnak sokat kesni, akar orakat is. Termeszetesen a kedvezmenyes jegyek gyakran csak arra a vonatra vehetök igenybe, amire megvaltottuk a jegyet. De ha 15 percnel többet kesik a vonat, es azert nem erjülk el a csatlakozast, akkor fel lehet szallni masik vonatra is - meg nem vettem ilyet igenybe, gondolom az informacional vagy a kalauznal lehet erdeklödni.

Legcelszerübb a neten jegyet venni es kinyomtatni.
Ha idöben veszi meg az ember lehet akar 39 Euro + helyjegy arert haza utazni Magyarorszagra. Persze meg kell nezni melyik vonatra es mikor. Bp-en is lehet venni jegyet 29 euroert akar, de az csak bizonyos nagyvarosokig megy, utana megint veszel jegyet, es ugy mar dragabb lehet. Jegyvasarlasnal mindig meg kell nezni,mennyi idö van atszallasra, pont a kesesek miatt.

Valoban erdemes megnezni a kedvezmenyeket,itt van Thüringer Ticket, es hasonlok, ezekkel joval olcsobban lehet utazni, altalaban csak a sima vonatokon, IC, ICE altalaban ezekkel nem vehetö igenybe.

sziasztok:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #7467 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Vonattal Németországba

Köszönöm a válaszokat, s mi a helyzet a mellékhelyiségeknél a vonaton. Idehaza az ember ha utazik a vonaton akkor a WC-nél balkáni állapotok vannak. Összefirkálva(graffiti),az ablakok annyira mocskosak , hogy nem lehet kilátni.Rendszeresek az úgy nevezett néma koldusok, akik némát játszanak és különböző plüssöket kínálnak.Ez a fajta módozatok a DB-on miként alakulnak?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #7477 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Vonattal Németországba

Szio btgyrgytms

Én két évig Münchenbe jártam ki vonattal, eslő alkalommal fel sem tünt semmi., aztán egyik utastársam ismerős volt és mondtam neki, hü de meleg van , azt mondta várjak a határig, :blush: nemértettem a dolgot, Aztán feltünt felmész a vonatra Wc-ben nincs Wc pair , kondi nem mükődik, Hegyeshallomnál meg áll a vonat és cserélnek személyzetet.
Egy csapásra megváltozik minden :P friss wc-papir amit, tőltenek rendszeresen, jőnnek oránként a tisztito személyzet szedik a szemetet, és természetesen mükődik a légkondi is :P
De voltam már olyan helyzetben is, hogy 2x bedőglőtt alattam az IC átkellett szállni másik vonatra és hiába volt helyjegyed, végig 5 orán állni kellett a peronon :sick:
Aztán Münchenben volt vonatkimaradás miért fene tudja, fél napot kellett várni a másik vonatra és természetesen nem akarták elfogadni a jegyemet mert magyarországon kézzel tőlltőtték ki , és azt mondták lehet hamis is ERRE MINDENKI FIGYELJEN ODA a főpénztárnál senki ne fogadjon el áthuzott vagy kézzel kitőltőtt jegyet :sick: :blush:
Ugy hogy sokkal jobb a helyzet mint Magyarországon, de azért itt is vannak hibák :sick:
A másik, Münchenig a vonat jegy 29 euro ha 3 nappal előre megveszed viszont ha Nürbergig 200 km-re Münchentől 90 euro plussz :blush:
Ennyit tudok mondani a saját tapasztalatom alapján .
Üdv.Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!