Buszsofőr állás
- SzGerg
- Nem elérhető
- Junior Member
- Nem vagyok tökéletes, hiányzik belőlem a hiba :-)
- Köszönetek: 3
Érdeklődni szeretnék. Most csinálom a buszjogosítványt, mert családot szeretnék idekinn alapítani és szeretnék minden este a családommal lenni. Ehhez sajnos az LKW nem éppen tud hozzájárulni így váltanom kell. A kérdésem az lenne, hogy valahol olvastam, hogy a német sofőröknek kell valami plusz engedély (nem is tudom mi pontosan), de a magyar sofőröknek vajon elég a jogsi, PÁV II., GKI kombo? vagy nekünk is kell valami plusz vizsgát/vizsgálatot tenni, ha igen mi az és hol lehet megcsináltatni?
Köszönöm előre is!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nos, igen kell! Itt nem elég az ha van buszra jogsid, kell egy személyszállitási különbözeti is. Szerintem ezt németül kell lettenned! Nem értem azért a gondodat, mert ha van kamionra jogsid és van egy veszélyes anyagok szállitására is papirod, 1000 munkahely között válogathatsz mint kamionos! Buszsofőrként viszont nehéz lesz munkát kapnod!SzGerg írta: Érdeklődni szeretnék. Most csinálom a buszjogosítványt, mert családot szeretnék idekinn alapítani és szeretnék minden este a családommal lenni. Ehhez sajnos az LKW nem éppen tud hozzájárulni így váltanom kell. A kérdésem az lenne, hogy valahol olvastam, hogy a német sofőröknek kell valami plusz engedély (nem is tudom mi pontosan), de a magyar sofőröknek vajon elég a jogsi, PÁV II., GKI kombo? vagy nekünk is kell valami plusz vizsgát/vizsgálatot tenni, ha igen mi az és hol lehet megcsináltatni?
Köszönöm előre is!
DCT
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- SzGerg
- Nem elérhető
- Junior Member
- Nem vagyok tökéletes, hiányzik belőlem a hiba :-)
- Köszönetek: 3
DECOTEXT írta: Nos, igen kell! Itt nem elég az ha van buszra jogsid, kell egy személyszállitási különbözeti is. Szerintem ezt németül kell lettenned! Nem értem azért a gondodat, mert ha van kamionra jogsid és van egy veszélyes anyagok szállitására is papirod, 1000 munkahely között válogathatsz mint kamionos! Buszsofőrként viszont nehéz lesz munkát kapnod!
No igen, ezzel a személyszállítási különbözetivel nem vagyok kibékülve... Keresgéltem már neten, de úgy néz ki Google ez esetben nem a barátom. Mi ennek a neve, Valami ÖPNV rémlik, de így nem sok tanfolyam lehetőséget találtam. Vagy nem ez a neve, vagy én keresek rossz helyen. Remélem valaki tud segíteni, hogy én tudok-e valamit rosszul és ha igen akkor mit keressek... ADR (az általad említett veszélyes anyagok szállítása papír) nem lenne rossz ötlet, csak nem hetente egyszer szeretnék hazamenni a családomhoz, hanem inkább elmegyek buszra, ahol majdnem hasonló -egyes helyeken több fizetést adnak, mint a hetelős LKW melóban... Amúgy nem gond, csak tudatos családtervezés, mert lassan gyerkőcöt szeretnénk és szeretném látni felnőni nem pedig hétvégi apuci lenni, amibő a gyerek annyit érzékel, hogy hétvégente idejön valami bácsi megver oszt elmegy...
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
Csak az adójogból ismerem: Fahrgastbeförderung kulcsszó
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
Az úgynevezett "EU"konform vizsga az itt van é Ezt függetlenül attól milyen jogsid van öt évente kell ismételni. A vizsga amúgy nem helytálló, mert csak a részvételt kell igazolni.
Öt Module a 8,45 óra és ca 120 €/ modul.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.