Grafikus állás Németországban

Több
12 éve 2 hónapja - 9 éve 8 hónapja #13695 Írta: Lexa
Grafikus állás Németországban téma létrehozva Lexa által

Nemrég kerültem ki ide Németországba, pontosan Hohenthann-ba lakunk most, mivel a párom kapott egy egész jó munkát Landshutban. Talán nem reménytelen angol nyelvtudással elhelyezkedni. Közben ráfeküdtem a németre is, csak még 2 hónapja nem tudtam, hogy itt fogok kikötni. Sajnos. Olvasgattam amit írtatok.
A szakmám elektro-grafikus (photoshop, corel draw stb.) és fotós... de gondolom ezekkel nem fogok a környéken elhelyezkedni. Csak néhány tippet szeretnék kérni, hogy merre induljak munka után? A McDonald's-ot olvastam, majd utána járok. De esetleg még van más lehetőség? Nem azért mert nem felelne meg, csak inkább többfelé nézelődök, nem válogatok, akármi jöhet, csak induljak el. :)
Még esetleg annyi talán, ha van köztetek olyan aki környékbeli (Hohenthann, Landshut) és van kedve, vagy enegriája segíteni, vagy csak tanácsot adni a környékkel kapcsolatban, azt megköszönném.
Szerintetek ha a fotózással mellékesen foglalkoznék, egyelőre a környéken élő magyarok között, akkor lenne rá kereslet?

Előre is köszönöm, és bocsánat a kisregényért. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #13710 Írta: kriemhild
kriemhild válaszolt a következő témában: Grafikus állás Németországban

Kedves Alexa!
Mindenki elkezdi valahol..., de neked van egy jó szakmád! Szóval elsö lépésben menj el a közeli (Landshut-i Arbeitsagenturba) lejelentkezni, hogy munkát keresel. Ott add meg az összes elképzelhetö munkát amit a szakmádban elvállalnál! Ehhez kellenek persze az iskolai papirjaid (leforditva), németnyelvü életrajz, vagyis egy Bewerbungsmappe-fényképpel. Ne, hallgass azokra akik feketén-takaritásokat vagy hasonlókat ajánlanak...ez csak idöpocsékolás. Pár hónap alatti munkával többet tanulhatsz, mint egy nyelvtanfolyamon. Kerüld a magyarokat (föleg a jó állást tudókat!), ne meséld el senkinek, hogy hová, hogyan jelentkeztél.(Nehogy mások bekeverjenek..!
Az életrajzokat letöltheted az Internetböl vagy Muster Lebenslauf-ot in "Werbeagentur"-ba. Ird le, hogy milyen Software-ken dolgoztál már és mit? Ne felejtsd ez a szakma tele van fiatalokkal Németországban, akik jól beszélnek angolul és a fönökök is. De a német tanulást persze nem teszi kikerülhetövé...!
Használd az összes Internet portált, a Google-t Job gesucht- Multimedea Designer cimszó alatt.. Sok sikert!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Lexa

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #13715 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Grafikus állás Németországban

Szia !
Csinalj magadrol egy "oldalt" a neten (blog, honlap ) ahol bemutatod magad , a fotos munkaidat, igy is "megtalalhatnak" emberek. Hirdesd "magad" ujsagban.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kriemhild, Lexa

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #13716 Írta: Lexa
Lexa válaszolt a következő témában: Grafikus állás Németországban

Szia!
Rettenetesen köszönöm a tanácsot! Ha elmegyek lejelentkezni a Landshut-i Arbeitsagenturba, oda esetleg milyen hivatalos papírok kellenek? A bizonyítványokat sajnos le kell fordíttatnom, gondolom arról kell a fénymásolat és csatolva a fordítás, majd utánajárok hogy tudom megoldani.
Nem is akarom elkerülni a német nyelvet, nyilván hiszen a mindennapokban is szükségem lesz rá, meg nagyobb a konfort érzetem ha értem ami körülöttem folyik. Ha tudtam volna hogy ide keveredek már elkezdtem volna tanulni, de olyan hirtelen jött, hogy még fel sem ocsudtam, hogy nem Magyarországon ülök. Amúgy kereken 2 napja vagyok itt, csak nem akarok tétlenül ülni a fenekemen.
Egyetlen félelmem, hogy oké, hogy van szakmám, de egy az hogy nem diploma, csak szakképesítés, a másik, pedig hogy ha sok a helyi akik problémamentesebbek, nem hiszem hogy pont engem fognak kiválasztani. Persze egy próbát megér. Otthon lenne épp hely, csak kereslet nincs, itt láttam munkákat, csak kicsit pesszimista vagyok amíg nem értem a németet... :)
De köszönök mindent! Már van merre elindulnom.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #13717 Írta: Lexa
Lexa válaszolt a következő témában: Grafikus állás Németországban

Erre gondoltam én is... csak nem tudom itt hogy működnek hivatalosan az ilyen szolgáltatások... vagy nem faragok rá ha feketén csinálom?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #13718 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Grafikus állás Németországban

Nekem 2 ötletem van. Feliratkozhatsz erre a hírlevélre: Grafik-Designer Jobs in Deutschland innen Münchenben találnál szerintem valamit, esetleg Regensburg-ban de ahogy elnézem onnan 1-2 hetente ha van új hirdetés, Hohenthann-t meg sem néztem szerintem kizárt. Német nélkül viszont gyakorlatilag esélyed nincs szerintem!
magyaranyuka ötlete sem rossz, össze dobsz egy hasonlót Fotografie Nadine Rapczynski , fillérekért hirdeted a neten és jól megélsz belőle. ;) Feketén meg miért is csinálnád? Ezt tényleg nem értem :unsure: de tekintve, hogy "2 napos vagy" hamarosan másként látod majd.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Lexa

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!