Grafikus állás Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Az egyetem az más mint a kinti üzleti élet! A másik meg az, hogy mennyit keres ezzel a "el van halmozva feladatokkal"? Ez a lényeg! Ne feledd, ebből meg KELL tudni élni is!kirschblute írta: A lányom az egyetemen teljesen el van halmozva feladatokkal, de majd beszélgetek vele, a 3D-s dolgokról, köszi, hogy szóltál róla.
A tanulás az rendben is van! Én is tanulok még ma is, de mára úgy alakult, hogy csak azt amihez kedvem van. Én kihasználom azt, hogy előbbre vegyok rendszerint mint a kolegák! Mint emitettem a cégnél a CS5-ös verziókkal dolgozunk, s még jó ideige nem lesz (legális!) CS6 a cégnél, de én már ismerkedek vele.... (itthon). Mire megveszik óriási elönyöm lesz a kolegákkal szemben! Ennek az a haszna, hogy bizony nagy szám lehet a cégen belül is, mert kellek nekik! Amig jobb vagy mint a többi, sok mindent megengedhetsz magadnak!
Nálunk dolgozik (néha) egy angol kolega is ( Adam Smith ) << ő az, de mint szabad bedolgozó az az "Freie Mitarbeiter". Szóval ő maszek vállalkozó! Ilyenek sokan vannak itt a BRD-ben. Ma már tud jól németül, de jó 15 éve alig, mégis elevezett az angollal is! Próbálkozz, ha van amit piacra tudsz dobni >>> képességek, tudás, ismeretek, stb.!
(Alul fesorolta, hogy miket csinált eddig és mihez ért! Talán ez segít magad kategorizálni!)
(Regisztrálni kell, de megéri!)
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kirschblute
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Rákérdeztem a 3D-s dolgokra, de egyelőre semmi affinitása nincs hozzá. Őt egyelőre az illusztrálás, és a tipográfia érdekli. (Elég tehetséges, már több könyvet illusztrált.. )
Egyébként van ismerősöm, akinek a gyereke gépészmérnök és egy építkezés vezetője lett- hát nagyon megszenved vele, mert az egyetemen szóba sem kerülek olyan dolgok, amikre most nagy szüksége lenne.
Pont ma hallottam.
Jól teszed, mert így lehet megtartani munkahelyet.Én kihasználom azt, hogy előbbre vegyok rendszerint mint a kolegák!
Én pl. szívesen lennék vállakozó is, de ez még a jövő zenéje.
Mostanra eldöntöttem, hogy majd Német o.-ban veszek gépet magamnak. Macinthost használtok ti is?
addig meg tanulás ezerrel, németül.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Isten ments! Jó 13 éve sajnos azzal kezdtünk de 3 éven belül leépitettük több okból is!kirschblute írta: Mostanra eldöntöttem, hogy majd Német o.-ban veszek gépet magamnak. Macinthost használtok ti is?
Elöször is itt a BRD-ben a szervizelése csapnivaló! (A berlini központ be is zárt már pár éve)
Másodszor még a 10.8 „Mountain Lion“ sem kompatibilis normálisan a Windows rendszerekkel.
Most képzeld el, hogy a kuncsaftok 99,9%-a windowst használ.....
Harmadszor a programok és a hardware sokkal drágábbak mint a "windoof" rendszerre.
Negyedszer a MAC ma már messze nem gyorsabb mint egy jó DELL gép, Söt. Az enyém sokkal jobb volt otthon, a legújabb MAC-nél s ez kb 2003 körül!
Ötödször sajnos a nagyon sok program nincs MAC-re amit használunk. (Composer)
igy mindenképpen kellene windows. Unixra van.
Hatodszor, a MAC hálozat sem teljesen kompatibilis a cég többi részen levö windows rendszerekkel!
(PL. mindenhol MS Office van win bazisra!)
Hetedszer a legnagyobb kuncsaft (VW konszern) nem engedné szintén bizonyos összeférhetetlenség miatt! (Pl.: a MAC-en elöállitott EPS más háttér protokollal készül. Lehet konvertálni, de akkor nem tiszta az adat!)
STB. Nem sorolom! Még tudnék vagy 10 pontot irni!
DCT
- kirschblute
- Nem elérhető
- Senior Member
Hát, köszi, az infot. Mindig tanul az ember.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Természetsen ez így nem igaz! A MAC is nem egyszer "kipukkadt" nálunk. Persze haszálat kérdése. Nálunk mindeg mennek a gépek és bizony nagyon követelünk is ezektől! Van azért előnye is, pl. sokkal kevesebb a virus ezen a területen, de jó védelemmel a windows sem probléma! (Nálam már jó ideje nincs gond, pedig nem ritkán böngészek kétes forrásból szármozó oldalakon pl. cracks vagy szériaszámokért.) A további hátránya a MAC-nek, hogy sokkal nehezebb illegálsi dolgokat beszerezni: (Persze lehet, de messze nem olyan nagy ezen a téren a "piac" mint a windowshoz!) Igaz cégeknél ez nem számít, mert csakis legális dolgokkal evezhetnek, de mit tehetsz pl. Te, aki , maszek akarsz megtanulni valamit de nincs 2500 euród a leújabb CS6-Photoshopra? (A MAC-re mennyi az ára?)kirschblute írta: Hű, ez meglepett. Bár a múltkor egy ismerősöm mondta, hogy szívesen összerak nekem egy gépet, Win-nel, a lányom meg azt mondta, hogy a mac. sosem romlik el...
Hát, köszi, az infot. Mindig tanul az ember.
DCT
- kirschblute
- Nem elérhető
- Senior Member
Fogalmam sincs róla.(A MAC-re mennyi az ára?)
A lányom használ mac-et az egyetemen, nekünk csak win. van és egy kis notebook-on linux, de ha rászánom magam a képzésre, kell egy gép külön erre a célra. Legalábbis, amikor az itthoni gépen volt neki indesign, mindig azt hallottuk, hogy milyen lassú a gép. Bár, most, hogy nincs rajta a progi, most is azt halljuk.