Németországi munkát keresek
- szlifko
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
11 éve 11 hónapja #27103
Írta: szlifko
szlifko válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Sziasztok!
Nem birom ki nekem is kell valamit írnom.onnan indul a dolog születtem Jugoszláviában,nagy magyarnak tartottuk magunkat a 80-as evekben ha Disco zene magyarul szólt szinte a levegőbe szálltunk. Moby Dick ,Pokolgép szólt őrjöngtünk.A kabáton már akkor nagy Magyarország zászló volt felvarrva. Én akkor megfogadtam és még a háború sehol se volt,hogy Magyarországra költözök,mert az az ANYAORSZÁG én úgy érzem nekem ott a helyem.Reggel - estig magyarul beszélgethetek(nem mind ha bármikor is lett volna bajom a többi nemzetiséggel de..).El jött az idő hamarabb mind ahogy gondoltam volna háború kitört 91-ben mind ahogy sokan mások én is Magyarországra jöttem.Állampolgárság házasság gyerek ,autó stb. Lakás gyönyörűen berendezve 72nm . Két éve a lakás elúszott a hitelek miatt,kidobtam egy élet munkáját amit 20 év alatt teremtettünk(15 M ft).Ezt ráadásul megelőzte az hogy három évig dolgoztam Németországba és még ennek ellenére is így jártunk.Akkora volt a hitel meg a többi kiadás,hogy elúsztunk vele.Most ott tartok,hogy el onnan bárhova csak ne ott éljek.Kiölték belőlem a HAZASZERETETET.Most Németországba keresek megélhetést de elég nehéz.
Nem birom ki nekem is kell valamit írnom.onnan indul a dolog születtem Jugoszláviában,nagy magyarnak tartottuk magunkat a 80-as evekben ha Disco zene magyarul szólt szinte a levegőbe szálltunk. Moby Dick ,Pokolgép szólt őrjöngtünk.A kabáton már akkor nagy Magyarország zászló volt felvarrva. Én akkor megfogadtam és még a háború sehol se volt,hogy Magyarországra költözök,mert az az ANYAORSZÁG én úgy érzem nekem ott a helyem.Reggel - estig magyarul beszélgethetek(nem mind ha bármikor is lett volna bajom a többi nemzetiséggel de..).El jött az idő hamarabb mind ahogy gondoltam volna háború kitört 91-ben mind ahogy sokan mások én is Magyarországra jöttem.Állampolgárság házasság gyerek ,autó stb. Lakás gyönyörűen berendezve 72nm . Két éve a lakás elúszott a hitelek miatt,kidobtam egy élet munkáját amit 20 év alatt teremtettünk(15 M ft).Ezt ráadásul megelőzte az hogy három évig dolgoztam Németországba és még ennek ellenére is így jártunk.Akkora volt a hitel meg a többi kiadás,hogy elúsztunk vele.Most ott tartok,hogy el onnan bárhova csak ne ott éljek.Kiölték belőlem a HAZASZERETETET.Most Németországba keresek megélhetést de elég nehéz.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, zoli35
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
11 éve 11 hónapja #27120
Írta: prosperus
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
szlifko
eppen ellenkezök a tapasztalataim, vagy eppen rossz környeken botorkaltunk
az akkori meg Yugoszlaviaban.
Mi a haverokkal Yugon keresztül dobbantottunk 1976-ban es akarmenne jartunk
vagy eppen csöveztünk, mert nem volt hol aludni vagy mit enni, es meghallottak a
Yugok hogy mi magyarul beszelünk mindenhol az arcunkba köptek, hogy "szar magyar"!
ahelyett, hogy egy darab kenyeret adtak volna.
A magyart azt utalta a Cseh, a Yugo es a Roman es ez ma sem valtozott!!!
Magyarban mindig volt mit enni, inni ezert is neveztek Gulaschkommunismusnak, mig mas
keleti orszagok " eheztek".
Az, hogy haza meg ilyen hülyeseg azt felejtsd el. A magyar sem magyar ahogy hangoztatja,
mert Arpad urunk utan kihalt a magyar. Jöttek a Habsburgok, osmanok, a szöke es kek
szemü gyerekek Germaniabol, majd jöttek a muszkak es kikevertek a maradek magyar
vert is. Ugyhogy mondhatnad, hogy a magyar az egy misch-masch nep mert tiszta verü
talan meg az Ural hegyeknel, vagy talan Kasthanban talalhatok.
Tanacsom, hagyd a keleti blokkot ott ahol van a nagy szarban vergödni, mert jobb ott
sohasem lesz. Annak ellenere, hogy Pannoniaban mindeki azt hiszi, hogy ö szarta
a spanyol viaszkot es el leszünk ugy ahogy eddig is voltunk, melo es felelössegtudat
nelkül
(Tiszt. a kiv.)
Örülök, hogy ilyen erzeseid voltak a 80-as evekben, de má ne haragudj, nekemnagy magyarnak tartottuk magunkat a 80-as evekben ha Disco zene magyarul szólt szinte a levegőbe szálltunk. Moby Dick ,Pokolgép szólt őrjöngtünk.A kabáton már akkor nagy Magyarország zászló volt felvarrva.
eppen ellenkezök a tapasztalataim, vagy eppen rossz környeken botorkaltunk
az akkori meg Yugoszlaviaban.
Mi a haverokkal Yugon keresztül dobbantottunk 1976-ban es akarmenne jartunk
vagy eppen csöveztünk, mert nem volt hol aludni vagy mit enni, es meghallottak a
Yugok hogy mi magyarul beszelünk mindenhol az arcunkba köptek, hogy "szar magyar"!
ahelyett, hogy egy darab kenyeret adtak volna.
A magyart azt utalta a Cseh, a Yugo es a Roman es ez ma sem valtozott!!!
Magyarban mindig volt mit enni, inni ezert is neveztek Gulaschkommunismusnak, mig mas
keleti orszagok " eheztek".
Az, hogy haza meg ilyen hülyeseg azt felejtsd el. A magyar sem magyar ahogy hangoztatja,
mert Arpad urunk utan kihalt a magyar. Jöttek a Habsburgok, osmanok, a szöke es kek
szemü gyerekek Germaniabol, majd jöttek a muszkak es kikevertek a maradek magyar
vert is. Ugyhogy mondhatnad, hogy a magyar az egy misch-masch nep mert tiszta verü
talan meg az Ural hegyeknel, vagy talan Kasthanban talalhatok.
Tanacsom, hagyd a keleti blokkot ott ahol van a nagy szarban vergödni, mert jobb ott
sohasem lesz. Annak ellenere, hogy Pannoniaban mindeki azt hiszi, hogy ö szarta
a spanyol viaszkot es el leszünk ugy ahogy eddig is voltunk, melo es felelössegtudat
nelkül
(Tiszt. a kiv.)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kfz, bariba, zoli35
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
11 éve 10 hónapja #27285
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Újévre információ mindenkinek akik munkátkeresnek. A német átlagos bérekröl
ITT
egy link, a Telekom oldalára vezet. Felhivom minden kedves Mo-ról induló figyelmét, hogy ez Á T L A G, amiben olyan magas keresetek is benne vannak, mint manager, vagy más 7-10 (vagy több) ezret kersöé is!
Egy kis kivonat az éves bruttóról:
Der Wohnort hat offenbar einen großen Einfluss auf die Gehälter: So verdienen in Deutschland die Erwerbstätigen in Hessen am besten. Das Bruttojahresgehalt dort belaufe sich auf 54.120 Euro, teilte das Internet-Stellenportal "Stepstone" in Düsseldorf unter Berufung auf seinen "Gehaltsreport 2012" mit. Am zweitbesten verdienten die Bayern mit rund 53.000 Euro Jahreseinkommen, gefolgt von den Baden-Württembergern mit knapp 52.400 Euro. Stepstone befragte für die Untersuchung 40.000 Fach- und Führungskräfte.
Felhivnám még a szives figyelmeteket, hogy itt németül
tudó (!) és nem segédmunkásokról van szó, hanem
magasabb vagy vezetö beosztásokról szól a fáma!!
(Feleségem mint gépészmérnök és 23 éves itteni (BRD) gyakorlattal (!) 51600 eurót keres bruttó évente!)
1-Hessen-54.120 €
2-Bayern-53.006 €
3-Baden-Württemberg-52.394 €
4-Hamburg-50.933 €
5-Nordrhein-Westfalen-50.159 €
6-Bremen-49.486 €
7-Rheinland-Pfalz-47.548 €
8-Saarland
.........
16-Sachsen-34.712 €
Egy kis kivonat az éves bruttóról:
Der Wohnort hat offenbar einen großen Einfluss auf die Gehälter: So verdienen in Deutschland die Erwerbstätigen in Hessen am besten. Das Bruttojahresgehalt dort belaufe sich auf 54.120 Euro, teilte das Internet-Stellenportal "Stepstone" in Düsseldorf unter Berufung auf seinen "Gehaltsreport 2012" mit. Am zweitbesten verdienten die Bayern mit rund 53.000 Euro Jahreseinkommen, gefolgt von den Baden-Württembergern mit knapp 52.400 Euro. Stepstone befragte für die Untersuchung 40.000 Fach- und Führungskräfte.
Felhivnám még a szives figyelmeteket, hogy itt németül
tudó (!) és nem segédmunkásokról van szó, hanem
magasabb vagy vezetö beosztásokról szól a fáma!!
(Feleségem mint gépészmérnök és 23 éves itteni (BRD) gyakorlattal (!) 51600 eurót keres bruttó évente!)
1-Hessen-54.120 €
2-Bayern-53.006 €
3-Baden-Württemberg-52.394 €
4-Hamburg-50.933 €
5-Nordrhein-Westfalen-50.159 €
6-Bremen-49.486 €
7-Rheinland-Pfalz-47.548 €
8-Saarland
.........
16-Sachsen-34.712 €
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
11 éve 10 hónapja #27288
Te egy olyan kategoriarol adtal jelentest amely szektorban en igen ritkan
olvastam itt munkat keresöt. Ennyi erövel adhattal volna egy 2013-as infot, hogy
mennyit kereshetnek a magyar bevandorlok a Deutsche Banknal, az EZB-nal,
a Böhringelnel etc............
Akik jönnek 99 % -ban nem beszelik a nyelvet. Akik jönnek az EG-n kezdenek.
Tehat ez a kereseti Info szerintem bezavaro lesz ,mert ennyiröl fog almodni a
zöldfülü asztalos is.
Az, hogy a nejed 23 ev utan mennyit keres jelenleg senkit nem erdekel, de
ha majd lesznek olyanok akik itt vannak mar 23 eve azoknak jok lesznek ezek
a tanacsok illetve Infok.
Vagy tedd közhirre ,hogy a DHL Postaszolgalat Subunternehmen cegeknel a
fiuk , lanyok mint kiszallitok 5,00 Euro bruttot keresnek orankent es 6 napot
dolgoznak egy heten....
Ettöl nem fognak Dollar bankjegyek a bevandorlok szemei elött lebegni....,
mert ezek valos dolgok
Enemmjo Herr Kollege!! Megint felre lesznek a magyar Touristak vezetveÚjévre információ mindenkinek akik munkátkeresnek
Te egy olyan kategoriarol adtal jelentest amely szektorban en igen ritkan
olvastam itt munkat keresöt. Ennyi erövel adhattal volna egy 2013-as infot, hogy
mennyit kereshetnek a magyar bevandorlok a Deutsche Banknal, az EZB-nal,
a Böhringelnel etc............
Akik jönnek 99 % -ban nem beszelik a nyelvet. Akik jönnek az EG-n kezdenek.
Tehat ez a kereseti Info szerintem bezavaro lesz ,mert ennyiröl fog almodni a
zöldfülü asztalos is.
Az, hogy a nejed 23 ev utan mennyit keres jelenleg senkit nem erdekel, de
ha majd lesznek olyanok akik itt vannak mar 23 eve azoknak jok lesznek ezek
a tanacsok illetve Infok.
Vagy tedd közhirre ,hogy a DHL Postaszolgalat Subunternehmen cegeknel a
fiuk , lanyok mint kiszallitok 5,00 Euro bruttot keresnek orankent es 6 napot
dolgoznak egy heten....
Ettöl nem fognak Dollar bankjegyek a bevandorlok szemei elött lebegni....,
mert ezek valos dolgok
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Maya
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
11 éve 10 hónapja #27293
Írta: DECOTEXT
Nézze kolega: Stepstone befragte für die Untersuchung 40.000 Fach- und Führungskräfte.
E mondat nagyon fontos, ezért alul pirossal kiemeltem! S kinek nem inge.....mert segédmunkás..... A kedves nejem fizuja is viszonyitásnak tettem be, mint segédanyagot! 23 év alatt, jó munkával van most a statisztika elején. Ezért ne álmodozzon a ménök úr sem, ha kijön...... Na, igy teCCik érteni?
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
De jó, mert igy tud viszonyitani! Elöször is a LINK egy német lapra vezet. Ha nem tud németül úgy sem érti. (Az idézetet sem.) Pontosan azért találom jónak a statisztikát MERT JÓLKÉPZETT NYELVETTUDÓ MUNKAVÁLLALÓKRÓL SZÓL, s igy aki nem ezen a szinten van az pontosan be tudja magána löni, hogy 1000-2000 közötti bruttó igenis lehet jó fizetés..... S ebböl szirintem kis inteligenciával is már helyre teheti magát a most induló! (Ha nem akkor valóban álmot fog kergetni, de ezen a beirásom semmit nem ront!)prosperus írta:
Enemmjo Herr Kollege!!Újévre információ mindenkinek akik munkátkeresnek
Nézze kolega: Stepstone befragte für die Untersuchung 40.000 Fach- und Führungskräfte.
E mondat nagyon fontos, ezért alul pirossal kiemeltem! S kinek nem inge.....mert segédmunkás..... A kedves nejem fizuja is viszonyitásnak tettem be, mint segédanyagot! 23 év alatt, jó munkával van most a statisztika elején. Ezért ne álmodozzon a ménök úr sem, ha kijön...... Na, igy teCCik érteni?
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
11 éve 10 hónapja #27330
Eleget kussoltunk a Sztalinizmus alatt.
Engem nem zavar, hogy mit irsz, ha mast sem zavar
Szolas szabadsag van, vagy megsem?Na, igy teCCik érteni?
Eleget kussoltunk a Sztalinizmus alatt.
Engem nem zavar, hogy mit irsz, ha mast sem zavar