Németországi munkát keresek
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Egyszer bizonygattam kollegaknak, hogy Nemetorszagban azert jo, mert az emberek flexibilisek es koltoznek ha mashol van munka. Aztan ferde szemekkel neztem ram, mint a marslakora es kozoltek, hogy hulyeseg. Ezt jonehany peldaval ala is tamasztottak.Gergoo írta:
1. Magyarországon nincs egy témakör amihez ne lehetne minimum 3 támogatási lehetőséget felvetni.DECOTEXT írta:
Nekem inkább fizessenek ki mindent, (pótlékokat is), s keresek én magam lakást! Nem egyszer olvastuk már ezen a forumon is, hogy mire az első "beigért" kerset megérkezett a fele sem lett abból, amiről az elején szó volt!Ivett1990 írta: Itthon magyarorszagon is van ilyen ceg, pl aki budapesti lakos, es videkre keresnek embereket, es kapnak lakastamogatast is.
2. A magyar munkaerő flexibilitása (közel) nulla, szóval ott ez egyértelmű.
Na, most Németországra egyik sem jellemző (enyhén szólva) de attól még lehet rá példa. Tényleg ezzel érveltek? Ezen megy a vita? Hihetetlen!
Egyebkent a nemet munkapiaci modell minden csak nem flexibilis. Siman van olyan kollegam aki 20eve tolja ugyanannal a cegnel:) KOllegam mindig a batyjaval peldalozik, aki a szuloi haz utcajaba koltozott es kozel a 60hoz soha nem koltozott el onnan es soha nem tartozkodott huzamosabb ideig tavol:)
Ez meg a nemetek velemenye..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
A magyar már 10 km-ert nem megy szivesen a munkahelyere (tamogatassal, meg fizetik neki) a német meg megy 100-at is akár támogatás nélkül. A magyar jól elintézte 20-30 éves hiteleivel, hogy ha akarna vagy szükséges lenne sem igazán tudna költözni, a német ezt is csípőből megoldja szükség esetén.mahlzeit írta: Egyebkent a nemet munkapiaci modell minden csak nem flexibilis. Siman van olyan kollegam aki 20eve tolja ugyanannal a cegnel:) KOllegam mindig a batyjaval peldalozik, aki a szuloi haz utcajaba koltozott es kozel a 60hoz soha nem koltozott el onnan es soha nem tartozkodott huzamosabb ideig tavol:)
Ez flexibilitás, nem az, hogy ha már (olvastam ilyet) napi egyszer eszem, hogy a gyerekeimnek mindene meglegyen állapot van már, akkor egy szép reggel felébredek és nyelvtudás nélkül megtervezem 5 percben, hogy hol, mennyiért fogok Németországban dolgozni!
A konkrét példák meg olyanok, hogy nekem meg rengeteg ismerősőm, volt kollégám, stb. akinek esze ágában nincs elhagyni Magyarországot!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Majd szintén néhány hete kocsmázok Berlinben és kikkel iszogatok félóra után? Egy tízfős társasággal aminek az egyik fele Angliából, másik fele Írországból tért haza rövidebb-hosszabb időre.
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
az más, mert az toyota, meg ő azt amúgy is jobban tudjamahlzeit írta:
Bezzeg a toyotad 0%-os hitele nem zavart:)DECOTEXT írta:
Itt is van lakbértámogatás olyanoknál akiknek a keresete túl alacsony! Én nem vállalnék olyan munkaört ahol ennyi mindent igérgetnek! Engem az itteni 23 év megtanított egy alapvető bizalmatlanságra. Pláne akkor borsózik a hátam, ha valamit ajándákba kapok anélkül, hogy igényt tartanék rá.... Az ilyen dolgok hosszútávon szuper drágák lesznek! Nekem inkább fizessenek ki mindent, (pótlékokat is), s keresek én magam lakást! Nem egyszer olvastuk már ezen a forumon is, hogy mire az első "beigért" kerset megérkezett a fele sem lett abból, amiről az elején szó volt!Ivett1990 írta: Itthon magyarorszagon is van ilyen ceg, pl aki budapesti lakos, es videkre keresnek embereket, es kapnak lakastamogatast is.
Persze biztosan van kivétel!
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Nem azt mondtam hogy nincs nemileg igazad, csak azt, hogy arnyaltabb a kep. En is ismerek olyan magyarokat akik beszelnek 5-6 nyelvet es eltek vagy 10orszagban. Nem 1et es nem 2-t. Mindenfele naciobol.Gergoo írta:
A magyar már 10 km-ert nem megy szivesen a munkahelyere (tamogatassal, meg fizetik neki) a német meg megy 100-at is akár támogatás nélkül. A magyar jól elintézte 20-30 éves hiteleivel, hogy ha akarna vagy szükséges lenne sem igazán tudna költözni, a német ezt is csípőből megoldja szükség esetén.mahlzeit írta: Egyebkent a nemet munkapiaci modell minden csak nem flexibilis. Siman van olyan kollegam aki 20eve tolja ugyanannal a cegnel:) KOllegam mindig a batyjaval peldalozik, aki a szuloi haz utcajaba koltozott es kozel a 60hoz soha nem koltozott el onnan es soha nem tartozkodott huzamosabb ideig tavol:)
Ez flexibilitás, nem az, hogy ha már (olvastam ilyet) napi egyszer eszem, hogy a gyerekeimnek mindene meglegyen állapot van már, akkor egy szép reggel felébredek és nyelvtudás nélkül megtervezem 5 percben, hogy hol, mennyiért fogok Németországban dolgozni!
A konkrét példák meg olyanok, hogy nekem meg rengeteg ismerősőm, volt kollégám, stb. akinek esze ágában nincs elhagyni Magyarországot!
A nemet utazik 100km-et, mert van infrastruktura. Mo.-on jelenleg a Budapest - Nyhaza IC a palyafelujitasok miatt IC-vel 3h40. Itt meg megy a vonat 300al.. Innen Dusseldorfbol konkretan 3 autopalya megy delre egymassal parhuzamosan(!), korgyoruk, tobbi iranyok. Mindent meg lehet magyarazni.
A nemetek leteleme a kiszamithatosag es az allandosag!! Ettol megy a gazdasaguk. A "videki" ember itt is olyan, hogy a szuloi haztol nem tavolodik el 500m-re. Es ezt nem en mondom, hanem ezzel hutottek le a sajat kollegaim, mikor megprobaltam elmagyarazni nekik, mennyire flexibilis a nemet nemzet:)
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Ne is vard elElosszor is nem varom el!!! Csak kerdeztem, hogy tisztaban legyek a dolgokkal, elvegre ez a forum azert van, hogy kerdezzen az ember , ha valamibe nem biztos, nem??
Ugyanis amit ir a mahlzeit es deco van alapja.
A masik, ahogy a jo magyar mondja, "ahany haz annyi szokas".
Tehat, ha ilyen infokra lenne szükseged mindig a munkaltatot kerdezd es ne
a közönseget, mert ha itt mast hallassz mint amit a munkaltato közöl veled, akkor
megint agyalsz, hogy akkor most ki is hazudik tulajdonkeppen
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!