Lehúzós munkaközvetítők

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 9 hónapja #3286 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Lehúzós munkaközvetítők

Szia!
Csak az en törtenetemet tudom leirni.
Az en szakmamban a közvetitesert 4-5000 Eurot fizetnek altalaban, de gyakran ott, ahol keresik a szakembert. Na igy jöttem en is ki, de megmondtak, ha nem oda megyek ahova ajanlottak, akkor ki kell fizetni. Illetve nem mondtak, hanem msn-en leveleztünk. Szerencsere az msn-emet elmentem. Mert szerzödes, az nem volt köztünk. Dehat aztan nem oda mentem, mert az a hely több okbol sem felelt meg. Utana mondtak, hogy 10-12000 Euro. nekem meg el volt mentve az elözö szöveg egyszer, masreszt meg mondtam, hogy a munkat termeszetesen kifizetem, de csak azt, amit csinalt - mert elvitt 1-2 helyre, 1x ö fizette a szallast pl. Es elmeseltem a törtenetemet a rossz nemetsegemmel több helyen, ahol lehetett. Es el volt mentve mashonnan is a közvetitesi dij, 4-5000 euro.
Aztan megjött a szamla, kb arrol az összegröl, ami realis volt, kb 2000 euro, ezt kifizettem. En is azt tapasztaltam, hogy szeretik a szerzödeseket is azonnal alairatni, en is alairtam par dolgot, amit nem kellett volna. Most mar viszont mindent elolvasok, es nem irom ala azonnal. Semmi sem lehet olyan sürgös, hogy ne lehessen meggondolni. Es azt mondom, hogy meg kell gondolnom, ezt el kell fogadjak.
Pl. a bankos ember megjegyezte, hogy hogyan fogok en dolgozni, amikor nem ertem, amit mond. En meg mondtam, hogy az ilyesmit meg magyarul sem ertem, nemhogy nemetül. Es igen valoszinütlen, hogy ilyesmi fog elökerülni a munkaban.
Ezek az összegek, amit irtok, nekem nagyon soknak tünnek, es miert kell meg a munka elvallalasa utan evekig fizetni? En ezt csak ugy tudom elkepzelni, ha az ember az elejen nem tud fizetni, mert miböl is, es utana reszletekben. De akkor is soknak tünik.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 9 hónapja #3287 Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Lehúzós munkaközvetítők

Szia!
Ugyan miért kellene neked,vagy bárkinek is fizetni,azért,hogy munkád legyen?Az a baj,hogy nem sokan vannak tisztában a lehetőségeikkel.Az Eures és az Áfsz oldalain keresztül tud bárki saját magának ingyen munkát keresni.Én így találtam magamnak,és dolgoztam már kint Ausztriában,és most találtam Németországban is.Itt nincs átverés,fizetés,lehúzás.Te magad veheted fel a kapcsolatot a hírdetővel,vagy ő veszi fel veled.Szívesen segítek,ha van mmég kérdésed.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: wmari, gesa

Több
13 éve 9 hónapja #3288 Írta: wmari
wmari válaszolt a következő témában: Lehúzós munkaközvetítők

Szia!
Köszönettel venném, ha tudnál segíteni abban, hogy magam vegyem fel a kapcsolatot a hirdetővel,csak Németországban.Bár most vágott át egy német cég magyar igazgatónője,fel is tettem a feketelistára.
A többi,aki pénzt kért tőlem,és megírtam Nektek,a hirdetésemre jelentkeztek,és az e-mail címemre írták az összegeket,az Eurowork szóban közölte az interjú előtt,ahová 200 km-t utaztam Pestre-hiába.

Több
13 éve 9 hónapja #3289 Írta: ATI
ATI válaszolt a következő témában: Lehúzós munkaközvetítők

Sziasztok!
Én is hirdetek idehaza,én beleírom a hirdetésembe "csak valós munka érdekel és hogy a turisták kíméljenek"ez bejön.És ne fizessetek előre mert abból semmi jó nem származik csak lenyúlnak.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: wmari

Több
13 éve 9 hónapja #3296 Írta: wmari
wmari válaszolt a következő témában: Lehúzós munkaközvetítők

Szia!
Köszönöm,de azt,hogy valós-e a munka, azt csak később tudod meg-elkérik a pályázatodat,és ülnek rajta.Ha visszakérdezel,hogy mi van,akkor böki ki a magyar közvetítő,mennyit kér.
Negyedik éve csinálom,most az utolsó ügynökségtől úgy jöttem el,hogy 14 nap helyett csak 8-at fizettek ki,-AIS osztrák-,"természetesen" a saját,később közölt jutalékukat maradéktalanul levonták 14 napra-26%-ot.
Mellesleg elmebeteget ápoltam, aki naponta megvert.Ezt tudta az iroda és a család,csak elfelejtették közölni.
Látlelet,foto-nem számít.
Sha nem dolgozom többet Ausztriában:a család mondta:az út is magyar ápolónőkkel van kikövezve,nem számít,hogy elmegyek.
Egy"elit" család volt.
Sok szerencsét! Mari

Több
13 éve 9 hónapja - 13 éve 9 hónapja #3297 Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Lehúzós munkaközvetítők

Amit én ajánlottam, ott nincs ügynök. Csak a munkaadó és Te, mint munkavállaló.