Adószám Németországban
- martin
- Témaindító
- Látogató
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Azt, hogy csak a pénzt nézed azt megértem, a nagy helyzet azonban az, hogy Te csak a mai (mostani) pénzed nézed és ez nagy hiba! Még egyszer: mi van ha beteg leszel? Mi van ha elbocsájtanak? S mi lesz ha majd nyugdijas leszel? Hosszútávra gondolkozz, s ne csak a mának élj!martin írta: nem megy mert én most csak a pénzt nézem . de ha azt akarom hogy minden papír jó legyen tiszta akkor a pénzem kevesebb lesz a felével , ennyi erővel otthon is maradhattam volna .
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Há má , miert nem maradsz otthon?nem megy mert én most csak a pénzt nézem . de ha azt akarom hogy minden papír jó legyen tiszta akkor a pénzem kevesebb lesz a felével , ennyi erővel otthon is maradhattam volna .
Magyarban, Görögben nem kell adot fizetni
Macedoniaban is lehet feketen dolgozni, mert ha megnyilnak a hatarok
nem marad ott egy sem es hiany lesz a szakmunkasokban.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- flox
- Látogató
Adószámot Németországban akkor kapsz, ha már ott dolgozol vhol, addig nem. Tehát bejelentkezel a Finanzamtba, bent leszel a rendszerben, de amíg nincs adókötelezettséget, azaz nem végzel munkát, addig nem kapsz adószámot. Mondjuk azt nem tudom, hogy ha munkanélküli segélyt kapsz, illetve ha a gyermekkel otthon vagy, akkor van-e adószám.Encsii írta: ÉS adószám is,na mi ezzel vagyunk én gondban,de kell.
Mert pl férjem munkanélküliként van a rendszerben, de nem kapunk segélyt. Neki sincs adószáma.
- BHBarbi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
ki kell tölteni, kinyomtatni és elküldeni a Finanzamt-nak? Ők meg elküldik az adószámot. Tehát ezt nekem kell. Ehhez semmi köze a munkáltatómnak?
Amúgy ameddig nem adja ki az adószámot a Finanzamt, addig be sem nyújthatom az adóbevallást?
Köszi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nálam a link errort (hibát) mutat s nem jelenik meg a nyomtatvány.BHBarbi írta: 1 Akkor ezt a nyomtatványt ki kell tölteni, kinyomtatni és elküldeni a Finanzamt-nak?
2 Ők meg elküldik az adószámot.
3 Tehát ezt nekem kell.
4 Ehhez semmi köze a munkáltatómnak?
5 Amúgy ameddig nem adja ki az adószámot a Finanzamt, addig be sem nyújthatom az adóbevallást?
1 Igen. (Én nem ltom a nyomtatványt*)
2 Igen, ha dolgozol! Különben csak regsiztrálnak.(Alkalmazott és vállalkozó nem azonos!)
3 Igen.
4 Nem sok. Csak annyi, hogy oda kell adnod nekik, hogy vonahssák az adóelőleget!
(A cég is megkérheti neked, ha még soha előtte nem dolgoztál itt a BRD_ben)
5 Korrekt!
*Szerintem amit Te kikerstél az adóbevallással kacsolatos és nem az adószámmal. Az egész oldal arról szól részleteiben. Inkánn nézz be IDE << itt miden információ megvan ahoz, hogy hogyan jutsz adószámhoz és azonositószámhoz. Ügyelj arra, hogy más ha vállalkozó vagy és más ha alkalmazottként dolgozol!
DCT