Adószám Németországban

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 7 hónapja #29859 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adószám Németországban

Néhány jó tipp itt is van. << Érdemes végig olvasni! Itt az áll ugyanis, (rögtön az első mondat), hogy csak a vállalkozónak muszáj kérnie az adószámot. Ebből nekem az jön le, hogy a munkaadó hivatalosan kell, hogy ezt megkérje neked. A ezt nem teszi akkor feketén dolgoztat! Nos, semmiképpen nem árt azonban ha magunk is utána járunk, így elkerülve esetleges "meglepetéseket" fizetésnap.

DCT
Mellékletek:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 7 hónapja #29868 Írta: mikulino
mikulino válaszolt a következő témában: Adószám Németországban

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha kimegyek dolgozni, és ottani bejelentésem lesz teljeskörűen: beteg-nyugdíj biztosítás, + mindent oda fizetek, akkor nekem is kell ujra adószámnak lennie? Azért kérdezem, mert én már dolgoztam kint egyéni vállalkozóként, és akkor a kezdésem után kb 2 héttel küldtek nekem a Zentral Finanzamt-tól 2 db adószámot. Ezt papír alapon küldték, kártyám nem volt. Mikor hazajöttem, és lerendeztem mindent az adóhivatalnál, jeleztem nekik, hogy megszűnt a németországi munkatevékenységem. Csak azt nem tudom, hogy mivel vállalkozó voltam, töröltek e esetleg a rendszerükből, és ha ujra kimegyek, mint alkalmazott, akkor kapok e újat, vagy ujra lesz aktiválva a régi adószámaim. Volt egy " steuernummer" valamint egy "einkommensteuernummer" -em.
Tud ezzel kapcsolatban valaki segíteni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 7 hónapja #29874 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adószám Németországban

mikulino írta: Csak azt nem tudom, hogy mivel vállalkozó voltam, töröltek e esetleg a rendszerükből, és ha ujra kimegyek, mint alkalmazott, akkor kapok e újat, vagy ujra lesz aktiválva a régi adószámaim. Volt egy " steuernummer" valamint egy "einkommensteuernummer" -em.Tud ezzel kapcsolatban valaki segíteni?

Teljesen nyugodt lehetsz, hogy nem töröltek az adatbázisból! Még 30 év múlva is megtalálnak! Ami (lehet) hogy változik az az adószámod, ugyanis ha vállalkozó vagy akkor más mintha alkalmazott vagy! Most tehát az a kérdés, hogy hogyan fogsz kint dolgozni! A lényeg: bejelented, hogy itt vagy ismét. A név és egyéb adat alapján azonnal kiköp a rendszer. Ha alkalmazott vagy most akkor ezt jelezd neki, s kapsz egy új adószámot! Ennyi!
Info: mi 1989-ben jöttünk ki, s egy kis faluban laktunk egy ideig. Többek között a fiam is (akkor még csak 10 évesen) velünk együtt be volt jelentve. 1990 végén elköltöztünk onnan és soha többet nem laktunk ott. A véletlen úgy hozta, hogy a fiam (most 33 éves) ebben a faluban vett házat, s amikor intézte a papirokat s bejelentkezett (nagy csodálatára) a rendszer azonnal kiköpre, hogy ő már lakott ott.....(cím, hogy mettől meddig, stb) Szóval, a német redszer nem felejt ebben 100%-ban biztos lehetsz !

DCT

Több
11 éve 7 hónapja #29878 Írta: nikibagi
nikibagi válaszolt a következő témában: Adószám Németországban

Sziasztok. Az én problémám az lenne hogy párom 1 éve dolgozik Németországban mint vállalkozó. és még sincs adószáma csak az Identifikationsnummer. de az nem adószám. lehetséges ez?

Több
11 éve 7 hónapja #29879 Írta: mikulino
mikulino válaszolt a következő témában: Adószám Németországban

Kedves Decotext!
Köszi az infót. Gondoltam rá hogy nem törölnek. Ha minden stimmel, akkor alkalmazottként fogok tevékenykedni. Arra is gondoltam, hogy más ha valaki vállalkozó és más ha alkalmazott, a vállalkozó kicsit bonyolultabb.
Mindenesetre köszi, ezzel is előrébb vagyok, hogy már tudom mi várható.

Több
11 éve 3 hónapja #32706 Írta: fracc
fracc válaszolt a következő témában: Adószám Németországban

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ha én kiviszek valakit, akinek nincs német adószáma sem betegbiztosítása, de már van bejelentett lakcíme(mondjuk azt aznap elintéznénk ,amikor kimennénk) annak addig várnia kell a munkába állással amíg megkapja a német papírjait, vagy van ideiglenes is? Én közösen a munkáltatóval csináltam meg mindent és így az első héten feketén voltam, német cégnél dolgoztam közvetlenül ismerős által.

Előre is köszönöm a segítséget.

Fracc